IVF po čtyřicítce!?

216
18.10.10 12:16

IVF po čtyřicítce!?

Ahoj všem :-) , jsem tady nováček a tak bych se snad nejdříve měla představit…jmenuji se Monika 42 let a jsem z Prahy 8 Kobylis, doma máme s manželem už více jak 3,5letou taky celkem vymodlenou Simonku a radi bychom jí pořídili souroznce. 2,5 roku jsme se ale snažili marně a tak jsem teď byla na laparoskopii vejcovodu ( mám už jen jeden po mimoděložním ) a bohužel, verdikt byl neúprosný, neprůchodnost v místě, kde není možné ji odstranit ( mám za sebou v cestě za miminky hooodně zlých momentů )! :cry: Jsem doma z nemocnice teprve par dnů a ještě mám stehy, ale…pochopila jsem, že jinak, než IVF už asi šanci nemáme a to kdo ví jestli! Navíc, do 40ti let hradí 3 pokusy pojišťovna, ale mě už je přez a tak.....museli bychom sáhnout hluboko do kapsy…moc ráda bych se s některou z vás poradila…najde se tady maminka, která řeší, nebo řešila to co já…nejlépe v pokročilejším věku!Díky za každý přízpěvek!Páčko Monča :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21353
18.10.10 12:26

Monjo - myslím, že před IVF by se dalo vyzkoušet tzv.IVF v nativním cyklu. V podstatě je to umělé oplodnění, ale bez hormonální stimulace. Takže ti odeberou vajíčko vytvořené v běžném cyklu a oplodní ho, vzniklé embryo ti vloží zpět do dělohy.
Samozřejmě úspěšnost je nižší než při IVF a to z důvodu, že je zde jen jedno vajíčko a ne třeba 10 jako po stimulaci.
Výhodou je podstatně nižší cena. Cena stimulačních léků při normálním IVF je okolo 30tis.
Vychází to asi tak, že 4 nativní cykly za sebou stojí jako jedno IVF. ¨
Vyhledej si tedy info o Nativním IVF cyklu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
216
18.10.10 12:40

Moc díky....

vidíš, právě proto jsem diskuzi založila, nevím o tom vůbec nic a tak.....uvítala bych třeba i doporučení na některé z CAR zařízení v Praze! :-)
díky moc!Monča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21353
18.10.10 12:59

Monjo - já vychvaluji Gennet. Ale je to samozřejmě můj osobní názor, některé holky můžou mít jiný. v podstatě všechna centra nabízejí stejně služby za srovnatelné ceny. Mě osobně na Gennetu vyhovuje lokalita, parkování, prostředí, nejvíc moje lékařka. Ale já už tam chodím 3.rok, takže už tam mám přece jen jiný vztah se všemi. Asi už po těch letech, nemůžu být objektivní. Koukni na jejich stránky, tam mají i ceník. Pak ještě koukni na stránky Reprofitu v Brně, tam zase mají dost popsaný ten nativní cyklus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
216
18.10.10 13:17

Jsi moc hodná....

vážně v tom teď dost tápu a stále ještě se snažím vzpamatovat z nemilého překvapení…ach jooooo! :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21353
18.10.10 13:27

No to já taky :-(
Ale hlavní je, že ještě jsou možnosti, jak se s tím poprat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
216
18.10.10 13:39

Noooooo jsem ted v takovem divnem rozpolozeni a
nevim, zda se stahnout do sebe, nebo o tom mluvit…s manzelem kolem sebe
chdime po spickach a nejak zatim vyckavame…mozna citi, ze je mi tezko a
tak to nechce jitrit, nebo proste i on smutni, ale po svem…tezko rict!
Stale nevim nic podrobnejsiho, ale…uz ted vime jiste, ze jedine, co se v
takovem pripade da delat je to IVF…i kdyz nevime zda se to doporuci nam!
A pak by bylo k reseni, zda do toho pujdeme, je to silene mnozstvi penez pro
normalniho cloveka!!!

Kdyz jsem mluvila s holkama na pokoji tak rikaly, ze je to nejakych 50 -
60.000, ale to asi jak kde, mozna i vice, ale taky uvažuju nad Genetem, byla jsem tam s malou na amniocenteze! No nema cenu ted resit tohle, kdyz
jeste nevim uplne presne, co a jak mi povi muj gynekolog, jen vim jiste, ze
proste prirozene uz neotehotnim a zda by byl pro IVF to fakt nevim!
Ani si nejsem jista, jestli se mi pripadne pro nej rozhodneme, ted to sice
vypada ze moooooozna ano, ale uprimne, je to moc penez a ja nevim, jestli
mam na to jeste psychicke i fyzicke sily, spousta vysetreni, narkozy a pak
to cekani…to ted fakt nevim!:o( Trevba bude pro mne lepsi vse hodit za
hlavu, jeste si nejaky cas uzivat Simonky a na jare se zacit poohlizet po
nejake fajn praci a od zari dat Simonku do skolky a zacit opet bezne
fungovat!,

Je mi z toho moc smutno, ale asi to tak ma byt…proste jsem si vymodlila
tu Simonku a ostatni uz je „nadstandart“!
Jak rika muj manzel, alespon budeme moci dat Simonce vic, nez
kdybychom meli deti treba 2!
Dneska jsem volala na gyndu a stehy mi vandaji az pristi tyden pondeli nebo
utery…takze budu jeste chvilku „chcipacek“!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21353
18.10.10 13:50

Monjo - já asi těžko poradím s tím co dělat. Já ještě dítě nemám, takže já dělám co můžu. Ale chápu, že když už jedno máte, tak je to asi jednodušší se rozhodnout, že už s tím zkončíte.
Já prostě jsem v takovém rozpoložení, že udělám cokoliv, aby to vyšlo.
Můžu jen poradit, že za konzultaci v Gennetu nic nedáte. Upřímně vám řeknou šance a možnosti. S tím se vám bude určitě rozhodovat lépe. Teď by se mohlo stát, že se rozhodnete, že víc dělat nemá smysl, ale třeba za pár let, si řekneš, že to bylo unáhlené a neměla jsi k tomu názor někoho jiného.
Jen mě ber prosím s rezervou, protože já jsem urputná bojovnice a já nemám o čem rozhodovat, tak se mi to možná jednoduše radí.
Jinak ty nativní cykly, jsou bez hormonů a bez narkozy, je to opravdu minimální zákrok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
216
18.10.10 13:54

Vážně ti moc děkuju...

urcite se budu rozhodovat svedomite a dlouho :-) …mam za sebou v ceste za detickama uz vazne dlouhou cestu, potraty, vysetreni, leidenskou mutaci, potrat dvojcatek, mimodelozni pri nemz jsem malem zemrela, velmi tezky porod klestema a nasledky vyvopd tusteho streva a rocni leceni, pak zanoreni vyvodu po roce a dalsi potrat…a ted 2,5 let snazeni s timto vysledkem!Takze ver, ze i ja jsem bojovnice, jen, obcas dojdou sily! :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21353
18.10.10 13:56

No taky sis užila, ale je vidět, že to mělo smysl, máš dceru. Pro mě to je hodně moc, znamená to, že má smysl bojovat, za to díky já tobě :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
216
18.10.10 14:01

Jo jo...

smysl to jiste ma :-) , ale je to narocny…psychicky i fyzicky a ti chlapi taky ne vzdy premysleji jako my!!! Nevim, kolik je ti let, ale urcite doporucuju bojovat!!!! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21353
18.10.10 14:25

Monjo - někde nahoře nad diskusí je tlačítko „zobrazit podpisy“ když to uděláš, tak uvidíš za každým mím příspěvkem můj podpis, kde je vše o mě. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
216
18.10.10 14:30

Aha,

uz to vidim…holka taky to nemas lehke!!! :-(
Je to vazne pes ten zivot nekdy!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1128
19.10.10 09:38

ahoj monco,zajdi do diskuze snažení ,na těhotenství po 40tce,je nás tam takových víc,co jim to nejde,nebo nemůžou normální cestou,jsme tam všechny tzv za zenitem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
216
19.10.10 09:41

Ahooooj..

super urcite zajdu.....pomalu se vzpamatovavam z verdiktu a jiste budu rada, kdyz na to vse nebudu sama…pokud mi treba poslels odkaz, abych nemusela dlouho hledat, budu rada!!!Packo Monca :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí