Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojky,chtěla jsem se zeptat kdy jste dostali první mestruaci po porodu.Já už mám po šestinedělí a furt ji nemám.Kojila jsem jen měsíc takže už skoro měsic nekojím a měsíčky stále nikde,je to normální?Děkuji moc za vaše odpovědi
to je ještě času:) a samotné kojení zas takovej vliv nemá…
v obou případech jsem něco jako ms měla hned po šestinedělí. Po prvním porodu jsem regulérní dostala 8měsíců po porodu, když jsem začala pomalu omezovat kojo ve prospěch příkrmů. Podruhé jsem měla MS 4měsíce po porodu, další za 2 měsíce, pak 6 týdnů a pak 4 týdny a kojila jsem plně a často…
Ahoj,já kojila 10 měsíců a menzes přišel za 2 měsíce po skončení kojení.Tak uvidíš!Buď ráda,že ještě nemenstruuješ! ![]()
Plně kojím a pořád nic. Já jsem se ale před otěhotněním léčila na vysokou hladinu prolaktinu, takže pokud se mi MS nevrátí po skončení kojení, budu muset zase na endokrinologii…
Hlavně klídek, tak brzy po porodu jsou ještě hormony rozházené
Pokud se měsíčky nedostaví po třetím měsíci, můžeš to konzultovat s gynekologem.
Ahoj, přesně tak, vyčkej do toho druhého-třetího měsíce a pak si nech píchnout vyvolávačku. Já to měla taky všelijaké po prvním porodu.
já kluky plně kojila prvního do 5měsíců a druhého do 7m. Po prvním porodu jsem dostala MS 6neděl po porodu(ve středu skončilo 6ti nedělí a v sobotu jsem to dostala) a pak už každý měsíc naprosto pravidelně. Po druhém porodu asi 4měsíce po porodu a pak už pravidelně. Teď doufám v malinko větší pauzu. Každý organismus se s tím vyrovnává jinak, mě holt doktor řekl, že jsem hyperplodná žena ![]()
je to naprosto individuální a buď ráda, že jsi jí ještě nedostala ![]()
mě se objevila přesně po 6tinedělí a to hned v normální síle, žádný špinění apod.
a pěkně pravidelně měsíc co měsíc, ikdy jsem plně kojila víc jak 6ěmsíců …
no kde je nějaká spravedlnost?
Presne tak, ja to dostala poprve pred mesicem (takze..pocitam
cca 8,5 mesicu po porodu), podruhe predevcirem
, ale ja porad jeste kojim.
Ptala jsem se na to gyndarky, kdyz jsem sla na kontrolu po sestinedeli a rikala, ze je to uplne individualni, neci telo je silne, takze i pres kojeni to dostanes po sestinedeli, nekdo proste az omezi kojeni a nekdo az prestane kojit uplne. ![]()
Syna jsem kojila částečně do půl roku a MS přišla 4 měsíce po porodu a dceru jsem kojila 6 měsíců plně a částečně kojím pořád a MS ještě nemám a vůůůůbec mi nechybí ![]()
Ahoj, já tedy taky kojím, menstruaci jsem dostala půl roku po porodu, a to jsem si ještě říkala, že to mohlo vydržet dýl
. Buď ráda, že máš o starost míň (pokud tedy neplánuješ sourozence
). Holkám z mého okolí menstruace dorazila nejdřív tak 2-3 měsíce po porodu, je to úplně individuální.
Já mám ještě klid:-) Za prvního dítka jsem měla klid 11m, tak se bojím, že to každou chvíli přijde. Ale stále kojím.
Kamarádka přikrmovala od 6ti měsíců a pak už kojila jen sem tam a MS měla až od 14ti měsíců věku dítěte.
Řekla byc, že se dneska ptáš a zítra přijde MS:-)
Ahoj,pořád ještě kojím a MS jsme dostala 10měsíců po porodu.
Ja sem na tom stejne, kojila sem cca 3 tydny a menstruaci jsem doted nedostala, jsem 8 tydnu po porodu. Ne ze bych po ni touzila, ale cekam na ni kvuli antikoncepci, byla sem ve stredu na kontrole po sestinedeli a dr. mi rikala, ze pokud do 14 dni menstruaci nedostanu tak si mam prijit pro injekci. Po prvnim porodu sem na tom byla stejne, kojila cca 4 tydny a menstruace neprisla, az 14 dni po injekci.
děkuji moc já jdu práve na kontrolu po šestinedělí zítra a chtěla jsem aby mi dr.napsala nějakou antikoncepci jenže co já si pamatuji tak se první prášek bral první den menstruace tak ted nevím jak se to začíná brát když žádnou nemám
po první porodu jsem ji dostala hned po šestinedělí tak mě to trošku zmátlo a jsem ráda že je to tedy normální ale nevíte jak se pak teda začíná stou antikoncepcí??Další už teda neplánujem
![]()
ahojky, taky jsem plně kojila do půl roku a ms dorazila před měsícem a půl…kdy už jsem kojila jen ráno a večer…
miselinko: já brala antiko už v šestinedělí a pokud není MS, tak je jedno, který den si vezmeš prášek…