Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojte holky…mam asi takovy blby dotaz, ale dost me to trapi…zajimalo by me jak vypadaji kontrakce?jak co to asi boli?nektere co jsem cetla to bolelo jak kdyz maji menstruaci…Jsem totiz ve 22 tydnu a semtam me boli podbrisek jak kdybych mela zrovna menses…poradte mi prosim…dekuju moc ![]()
To co tě bolí asi nebudou kontrakce , ale to jak se stále děloha napíná víc a víc a taky ty vazy kolem, nebo jak to popsat
Jinak ty kontrakce nevim jak přesně bych ti to popsala , ale asi opravdu jak při MS ale hodně silné MS a stále se to stupnuje víc a víc , až to musíš rozdýchávat,tak asi tak , ale až to příjde , tak to skutečně poznáš.
dekuju ti moc, ja totiz nevim co to je…vzdycky to vecer zacne kdyz lezim, nekdy me boli i krize a nekdy se nemuzu ani otocit jak to boli…ale je jeste hodne brzo…
Klidně už můžeš poslíčkovat, ale je to hodně brzy, každopádně to řekni doktorovi napíše ti magnesko. A kontrakce poznáš, to si piš… Je to asi jako kdyby tě někdo dole kuchal dranžírákem
že nevíš jak to bolí? No vidíš, já taky ne, ale tak nějak si to představuju…
Ahoj,
to asi bude tvrdnutí břichá, já to taky měla i byla na pohotovosti, protože to bylo pořád. A opravdu mi dali magnesium a nakázali odpočívat.
Mimochodem tedy kontrakce poznat, jak kdo, já byla naštěstí v porodnici už dřív, kvůli odteklé vodě, protože jinak jsem asi porodila doma.
Pořád se mě ptali, jesli už mě to bolí jako při MS, ale to jsem nikdy nezažila a tím pádem nějak nevěděla, no pak přišlo pár velkých bolení a byla jsem otevřená na 10 cm. Ale to je případ překotného porodu.
Držím palce, ať vše zvládneš
Allisenko,
zatím jsem teda ještě nerodila, ale břicho mě bolelo celé těhotenství fest. To je tím, jak se tam všechno roztahuje. Taky jsem brala magnézko, ale to se stejně nemůže brát až do konce.
Plánovala jsem si, jak budu během těhu aktivní, budu chodit cvičit atd.. ha, ha, ha… nakonec jsem se několik měsíců proválela na gauči. Naštěstí pracuju doma, takže mě to pracovně neomezovalo. U mě to možná bylo jiné díky spoustě prodělaných zánětů vaječníků a dělohy, měla jsem břicho plné srůstů, které se zvětšováním dělohy začaly trhat.
Ahojky,
tak jeste jsem nerodila,ale podle me to nejsou kontrakce a ani poslickove…
Rekla bych,ze Ti tvrdne brisko-deloha…
Ja jsem to mela uz od 16tt dost pravidelne a casto a kolem 28tt i 12× denne,dostala jsem magnezko,ale nebrala ho a ted jsem ve 35tt a uplne mi to zmizelo…
Za to,mam poslicky od 30tt a muzu rict,ze je to hnus fialovej ![]()
Ztvrdne mi bricho,dostanu naval horka,spatne od zaludku a mam silne bolesti v podbrisku a krizi jako pro silne menstruaci,kolikrat mi jeste maly zareje nozky pod zebra a dycham jak kdybych mela rodit az si otviram okno…
Urcite nema poslicky a ni kontrakce,ale roste Ti deloha a muze i tvrdnout.Muj Dr. rikal,ze mam vic citlivou delohu na otresy a na vsechno a proto mi tvrdne pupek.A rikal at si na nej neklepu,netlacim a nemasiruju kdyz ho mam tvrdy,ze to jeste zhorsim…
Magnezko jsem nebrala,nejsem na chemii a taky jsem to prezila a samo to zmizelo…
Jo a jeste,
taky jsem to mela nejvic kdyz jsem si vecer lehala,nebo jsem se v noci vzbudila a mela bricho jakoby plne kamenu a na brise velkou tvrdou hrču…to je tvrdnuti,nebyla to vylozene bolest,spis jakoby krec ve svalu…
Urco to rekni Dr.
Slabé kontrakce jdou opravdu cítit jako při MS, ale po zesílení, už to neumím k ničemu přirovnat, protože ta bolest je prostě naprosto jiná než jakákoliv, co jsem jindy zažila. Prostě je to naprosto jiný druh bolesti.
Pak při silných už se to různí:
To co popisuješ ty mi připadá jako bolest vejcovodů, kdy při zvětšování dělohy, se dostávájí víc do boku a jak se natahují, tak to bolí trochu i píchá. Mě většinou pravý.
Na poslíčky je brzy.
Tvrdnutí dělohy by to taky mohlo být, ale to bys musela cítit takový tlak a na pohmat tvrdší bříško.
Souhlasím s cancerkou. Ta bolest se opravdu nedá popsat nebo k něčemu přirovnat. Prostě se budeš muset nechat překvapit. U mě to začalo bolestmi jako při MS, ale to trvalo jen kolem hodinky. Pak to začalo zesilovat a raději bych teda stokrát menstruovala než tohle
Přeju hodně štěstí.
Holky, jak se měří kontrakce? Od začátku jedné do začátku druhé? Nebo od konce? Díky
Myslím že od začátku první do začátku druhé. Alespoň my jsme to tak měřili + délku kontrakce ![]()
Já než jela do porodnice, tak jsem si psala na papír časy takto: 23:15, 23:19, 23:24…a samozřejmě to byli klasické kontrakce neboli silná křeč trvající cca 60 sekud. Na minutu mě to donutilo se zakousnout a vydržet…takže správně je to takto- kontrakce od 23:15 do 23:16, další začala v 23:19-23:20 a pak další 23:24-23:25…doufám, že jsem to napsala srozumitelně. Počítá se po jak dlouhé době ti začala další kontrakce od začátku té předešlé, tzn že já tam mám intervaly 23:15-23:19 to jsou 4 minuty, pak 23:19 do 23:24 to je 5 minut a tak dále…
Dobře, díky holky. Jsem poradkyně na telefonu, ale nebyla jsem si jistá. Ona to má právě ještě hodně nepravidelné - někdy po 5 někdy po 15 minutách, ale pokud jsem dobře pochopila, tak někdy bolest trvá minutu a někdy i 5 minut v kuse, což se mi moc nezdá. A prý to bolí od podbřišku směrem dolů. Mně začal porod křížákama, takže tohle neznám. Buď se to pomalinku rozjíždí nebo to jsou poslíčci. Poslala jsem ji do vany a uvidíme.
@ajleenka vana to třeba zpravidelní, tak držím palce. Já měla takové bolesti týden před termínem, 3 dny v kuse po 3-12 minutách a nakonec to přešlo a rodila jsem až na termín…ale snad to nebude tento případ ![]()