Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Verca1989 Termín má zítra, tak by se to už mohlo rozjíždět. Ale bohužel je zrovna dost nastydlá, tak by nebylo na škodu, kdyby měla ještě pár dní na doléčení.
No…moje bolesti se rozhodně nedávali srovnávat s menstruačními. Bolest byla úplně jiná…nedá se popsat.
Ahoj ženy
, ![]()
mě by jen zajímalo, přemýšlím o tom už co jsem se stala tetou
Kde přesne bolí kontrakce? Popisujete tady buď křížové bolesti, tak to si dovedu představit kde to je
ale co ty bolesti „jako při hodně silné MS“.. To znamená, že kontrakce bolí jen v podbřišku? Pokud nemáte ty křížové..? Já si totiž, „logicky“, vždy představovala, že kontrakce vychází z dělohy.. a ta v těhotenství hooodně naroste, takže zákonitě musí bolet celá děloha = „celé břicho“?
Tak jak to teda je?
Popř. jak jste to měly vy? Je možné, že i tady se zkušenosti rodiček liší?
Káč
U prvního syna mě bolelo celý břicho a šlo mi to do zad a teď u porodu v listopadu mě bolel podbřišek a břicho ale jakoby vevnitř..nevím, přirovnala bych to k hidně silným bolestem u zácpy
tak 100 násobně
![]()
Celé břicho, kříž, třísla, konečník, snad všechno, co je okolo…
![]()
Nedá mi to abych se taky nezeptala
Od 20 tt jsem měla tvrdnutí břicha - jak bylo mimi malé, tak jsem poznala že ztvrdlo břicho. Brala jsem magnésko a v poho. Teď ve 37 tt se mi břicho tak nějak vyboulí, taky ztvrdne ale nevím jestli jsou to ty poslíčci, nebo se jen malá boulí v břiše
najednou mě to zatlačí na žaludeki na plíce, hůře se dýchá. A za chvíli to zase zmizí…
@Evika87 řekla bych, že je to spíš tím jak se malá otáčí a hýbe
@werunkaw123 Já si to taky myslím, jen mě překvapilo jak v té vyboulené poloze vždycky „zamrzne“ Mám břicho pak jak křivuli, jen málokdy se vyboulí v ose žaludku, spíš na levé straně ![]()
@Evika87 Taky si myslím, že to je pohyby, maximálně nějaké tvrdnutí k tomu. Poslíčci jsou většinou spíše bolístky, třeba jako při menstruaci, pobolívání břicha.
@nep.Hotaru píše:
Ahoj ženy,
mě by jen zajímalo, přemýšlím o tom už co jsem se stala tetouKde přesne bolí kontrakce? Popisujete tady buď křížové bolesti, tak to si dovedu představit kde to je
ale co ty bolesti „jako při hodně silné MS“.. To znamená, že kontrakce bolí jen v podbřišku? Pokud nemáte ty křížové..? Já si totiž, „logicky“, vždy představovala, že kontrakce vychází z dělohy.. a ta v těhotenství hooodně naroste, takže zákonitě musí bolet celá děloha = „celé břicho“?
Tak jak to teda je?
Káč
No, já kdyby mi dali jakýkov papír, tak podepíšu naprosto cokoliv…,jen aby to přestalo..asi tak..držím pěsti ![]()
@Evika87 píše:
@werunkaw123 Já si to taky myslím, jen mě překvapilo jak v té vyboulené poloze vždycky „zamrzne“ Mám břicho pak jak křivuli, jen málokdy se vyboulí v ose žaludku, spíš na levé straně
to je úplně normální ![]()
@nep.Hotaru píše:
Ahoj ženy,
mě by jen zajímalo, přemýšlím o tom už co jsem se stala tetouKde přesne bolí kontrakce? Popisujete tady buď křížové bolesti, tak to si dovedu představit kde to je
Tak jak to teda je?
Káč
Kontrakce bych prirovnala jako k bolesti pri lamani kosti zaziva
! U me byl nepostupujici porod ukonceny akutnim cisarem kdy jsem kontrakce citila v celem brise, krizovy bolesti a strilelo mi to az ke kolenum. Nechapu, jak nekdo muze kontrakce prirovnavat k silnejsi MS. Nechci strasit, ale u me to bylo tak. Asi jsem posera ![]()
@Petrusia píše:
Kontrakce bych prirovnala jako k bolesti pri lamani kosti zaziva! U me byl nepostupujici porod ukonceny akutnim cisarem kdy jsem kontrakce citila v celem brise, krizovy bolesti a strilelo mi to az ke kolenum. Nechapu, jak nekdo muze kontrakce prirovnavat k silnejsi MS. Nechci strasit, ale u me to bylo tak. Asi jsem posera
já ani to lámání kostí nezaznamenala, mám pocit, že jsem omdlela bolestí