Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Proc myslis ze mas PCO? Ja mam PCO a mela jsem MS pravidelnou pouze s antikoncepci, jinak jednou za 2-3 mesice.
@Janichka Rok se mi nedaří mimčo, občas vůbec nevycházejí ovulační testy.. Napadla mě tato možnost „neplodnosti“ ale menstruaci mem pravidelnou 28-29 dní (ale krátkou).
Tak já mám taky PCO syndrom a když jsem nebrala antikoncepci, tak jsem neměla mestruaci 7 měsíců v kuse, pak do dr. začala řešit Agolutinem, tak je po něm, jinak nic. ![]()
Já mám PCO podle ultrazvuku, hormony z krve v pořádku, menstruace chodí nyní 3 cykly přesně na den- 29 dní. Ale zjistili mě sníženou štítnou žlázu, tak nevím zda to nemohlo být tím? Už beru léky-eutyrox a od toho dne mám menstruaci jako hodinky.Ale zatím se nedaří
Holky mám problém, doktorka mi diagnostikovala PCO, ale já mám MS, teď se mi o 3dny zpozdila, ale mám bolesti zad, takže si myslím že je to tím, jinak ji mám pravidelnou. Má to taky někdo tak?
Měla jsem také PCO a menstruaci jsem měla každý měsíc, akorát plus minus pár dní. Takže u mě by třeba zpoždění 3 dny neznamenalo nic. Až po porodu to nějak záhadně zmizelo a ustálilo se na 31 dnech.
@Štrumfeta a jak jste teda otěhotněla? Protože jak se da poznat zda se folikula uvolnila, když je MS pravidelná i s PCO ![]()
@Mrs. S Otěhotněla jsem přirozeně. Mám velmi dobrého GynDr. a ten nám narovinu řekl, že s našimi problémy budeme muset asi na IVF. Manžel měl katastrofální spermio. Užívala jsem jen bylinky a Femibion, manžel kotvičník a MACU. A od Dr.jsem měla jen Utrogestan na ustálení MS, ta mi ale chodila sama. Spíše ji chtěl srovnat, aby byla pravidelná, ne plus minus pár dní. No a asi po 4 měsících snažení to vyšlo. Ale musím říct, že v té době mě povýšili v práci, stěhovali jsme se, manžel by bez práce, hledal intenzivně novou, takže starostí kupa. Bylo jaro a řekla jsem si, že nás čeká svatba, užiju si léto a v dubnu bum a bylo…takže jsem se vdávala už těhotná. Jo a ještě jsem byla u léčitelky na srovnání páteře.
@Mrs. S Spíše mě zajímá, jestli Ti Dr. něco na PCO dala. Nebo máš MS sama od sebe? Máš to prokázané z ultrazvuku nebo i krve?
@Štrumfeta muž má spermiogram dokonalý, tam problém nebude. Na ultrazvuku, MS mám sama od sebe, i když jsem teď brala 3mesice brala clostik, ale to proto aby mi poporostly folikuly, přestala jsem to brát a mám PCO, ale před tím jsem měla MS normálně
@Mrs. S Ahoj. Můžu se zeptat, jak se situace vyvíjí? Povedlo se nějakou cestou otěhotnět? Je to přesně můj případ, menstruace pravidelná jako hodinky, ale dle krve i ultrazvuku mám PCO. Vím to asi dva roky a čas od času mě popadne panika, že mi ani IVF jednou nepomůže. Bojím se, aby příčina nebyla jinde. Neprůchozí vejcovody, nějaké přechozené záněty, o kterých jsem nevěděla… Te´d piju kontryhel a jím listovku… Cíleně dítě ještě nechceme, proto zatím bez pomoci lékaře, ale kdyby se povedlo už teď, zlobit se nebudeme. Děkuju z aodpověď.
@Anonymní píše:
@Mrs. S Ahoj. Můžu se zeptat, jak se situace vyvíjí? Povedlo se nějakou cestou otěhotnět? Je to přesně můj případ, menstruace pravidelná jako hodinky, ale dle krve i ultrazvuku mám PCO. Vím to asi dva roky a čas od času mě popadne panika, že mi ani IVF jednou nepomůže. Bojím se, aby příčina nebyla jinde. Neprůchozí vejcovody, nějaké přechozené záněty, o kterých jsem nevěděla… Te´d piju kontryhel a jím listovku… Cíleně dítě ještě nechceme, proto zatím bez pomoci lékaře, ale kdyby se povedlo už teď, zlobit se nebudeme. Děkuju z aodpověď.
Ahoj nevím jestli o mou radu ještě stojíš, ale máme 2letou holčičku, a po roce snažení se povedlo, stačilo nastoupit do práce a tinktura Jeřábu ptačího. Tak doufám v dobrém že moje „rada“ Ti bude k ničemu, a za chvíli přijde miminko. Držím palce ![]()
Ženy, jaké jsou „příznaky“ polycystických vaječníků? Je možné, že je menstruace pravidelná jako hodinky a přitom PCO??