Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Máte někdo zkušenosti s vaginálními tabletami Entizol při kojení? Můj lékař mi je předepsal, v příbalovém letáku je napsáno, že se při kojení nesmí užívat a kojení je nutné přerušit. Můj lékař mi přes sestru vzkázal, že vaginálně se užívat mohou.
@Fidak Vaginální léčba je lokální a tudíž se může zavádět i při kojení… Antizol jsou i tablety na vnitřní užití a ty se při kojení nesmí. ![]()
@balenka píše:
@Fidak Vaginální léčba je lokální a tudíž se může zavádět i při kojení… Antizol jsou i tablety na vnitřní užití a ty se při kojení nesmí.
jenomže ono to o tom kojení je napsáno i v příbalovém letáku vaginálních tablet, tak nevím, jestli to začít brát nebo ne, na internetu jsem našla, že při testování na zvířatech se škodlivý vliv nepotvrdil, ale to mě moc neuklidnilo ![]()
@Fidak Předpokládám, že potřebuješ něco hnusného přeléčit, když ti napsal doktor Entizol, takže pokud řekl zavádět, tak zaváděj…
Oživuji diskusi, prosím nemáte s tím někdo další zkušenosti? Mám nějakou bakterii, nejdřív jsem měla Macmiror, ten nezabral. Tak mi doktor předepsal vaginálně Entizol. Problém je v tom, že kojím 9.měsíční dcerku a v příbalovém letáku píšou, že se nesmí užívat při kojení. Kojení se musí po dobu léčby přerušit. Ještě jsem se doktora ptala, zda mohu při kojení a on že jasně, když je to jen vaginálně. Jenže proč to teda píšou v tom letáku. Bude to asi pěkné svinstvo, tak se toho bojím.
Odpověď na stejný dotaz na webu **
Příspěvek upraven administrátorem 22.2.2015 10:48 - reklamní odkaz
@Swiftsunrise Děkuji, také jsem to našla, ale upřímně odpověď se mi nezdá. Proč to teda píšou na příbal. letáku? Všude jsem vesměs v odpovědích našla, že se nesmí užívat.
Odpověď týkající se tohoto léku je opravdu stručná. V jiných odpovědích z poradny se vyjadřují i k informacím z příbalových letáků ohledně kojení. Tyto informace (podle mých zkušeností je snad skoro všude, že se kojit nemá) jsou ochranou výrobců, protože neexistují studie o vlivu léků na mateřské mléko. Taky proč by to darmaceutické firmy platily, když stačí jedna kouzelná větička. Každopádně lokálního léku bych se opravdu nebála, natož když vám to schválil lékař. Představa, jak ze sliznice putuje do krve a odtud složitě do mléka nějaká nevhodná látka ve velkém množství mi přijde absurdní.