Menstruace trvá 14 dní

Lenka76
29.8.17 08:41

Menstruace trva 14 dni

Ahoj holky, chtela jsem se zeptat, za par mesicu mi bude 41.Posledni rok se mi vzdy tahla menstruace, spineni, krev, spineni 7-9 dni. Posledni menstruace je ted 14,spinila jsem na konci, dva dny nic a ted zase krev.Jsem z toho rozhozena. Pristi patek jdu k doktorce, obvodak, jsem v zahranici, takze na gyndu se nedostanu. :( Je to nejaka priprava na prechod nebo neco horsiho?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9994
29.8.17 08:58

@Lenka76 Mě je 44 a mám to úplně stejné. Teda měla jsem. Byla jsem na kyretáži, pak brala Proveru. Teď mám skoro rok Mirenu (z tohoto důvodu) a teprve poslední měsíc se to jakž takž srovnává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
29.8.17 09:29

Ahoj, mně ještě není ani třicet a mám to taky strašně divné. Asi od října to mám 12-15 dnů. A po dvou dnech se to rozjede tak silně, že do hodiny a půl musím chodit vyměňovat. Asi 3× se mi od října stalo, že jsem MS měla už po 14 dnech… Na gyndu jdu v září, jsem zvědavá, co mi řekne. Přechod by mě nenapadl, ale když to tu tak píšete, tak jsem znala i případ, kdy měla jedna kamarádka hormony jako v přechodu a byla v mém věku. Jsem z toho docela paf. Pominu, že je to dost otrava, ale bývám ty dny hrozně unavená a bez energie. Skoro až nepoužitelná. A bývá i bolestivá. Antikoncepci neberu od roku 2014, o mimčo se nesnažíme, máme dvě děti, mladší je 2,5 roku a nekojím 1,5 roku, takže v tom žádnou souvislost nevidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
29.8.17 09:32

Teď naposledy to podle kalendáře bylo 16 dnů. Teď jsou to tři týdny od začátku a už mě zase pobolívá břicho a čekám, jestli nedorazí dřív. Já vím, že jsem nepomohla odpovědět, ale sama jsem zvědavá, jaké mohou být příčiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1108
29.8.17 09:45

Mne je 31, take to mám poslední dobou rozházené, menstruace jako taková trvá 8 dni, ale pak špinim a špinění skončí až po ovulaci. Tak jsem také zvědavá na odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lenka76
29.8.17 09:59

Ja antikoncepci uz neberu asi 5 let.Po porodu jsem skoro 8 let.Ale je to fakt opruz. Unavena jsem porad.Ale ja mam fyzicky narocnou praci.No,jsem zvedava, co mi rekne dr, teda spis jestli me posle na ultrazvuk, ale asi to vypada, ze se rychlejsi bude sednout na letadlo do cr.
Kdyz googluju, tak v mem veku to muze byt priprava na prechod, ze pry muze trvat 7 let, ale to se snad ani neda vydrzet.Ja jsem vlastne jeste neprestala menstruovat tenhle mesic :think:

• Citovat
  • Upravit
1299
29.8.17 10:07

Sama jsem s timhle nastesti vpohode ale moje mamka to mela podibny. Zhruba od 45 absolutne nevyspitatelny krvaceni a u gyndare byla kazdou chvili. Nikdo ji ale neudelal ultrazvuk az v 50 si ho vydupala a zjistilo se ze ma obrovskej miom. Nasledovala operace, odstraneni delohy i vejcovodu. mozna to nemuselo dopadnout takhle kdyby se zasahlo vcas. Uz to je 5 let od operace a je to zase aktivni vesela babicka dvou vnoucat :kytka:
Kamaradka taky takhle krvacela jeste pred tricitkou a ta mela prozmnenu rakovinovej nalez na cipku. Nasledovala operace a dneska ma rocniho prcka :srdce:
Drzim palce vsem kdo s tim ma problemy. Holky, nechci strasit hned s tim nejhorsim ale i to muze mit stastny konce :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1299
29.8.17 10:11

Jo a jeste pisete o unave. To mamka taky byla a jakoze hodne! Zjistili ze tim jak hodne krvaci ztraci hromadu zeleza a dalsich dulezitych „veci“ pred operaci musela dostat dve transfuze a pak jeste hooodne dlouho brala zelezo a to ju doslova postavilo na nohy. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
29.8.17 10:23

@hapolda Kvůli nějakým lehkým změnám na čípku jsem byla pár let hlídaná na gyndě. Začalo mi to už v 16-17 letech. Ale po druhém porodu se to prý upravilo, tak snad se to zase nějak nerozjelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lenka76
29.8.17 11:12

No me to prave znepokojuje.Na gyndu litam do cech kazdy rok, i s ultrazvukem, jen minuly rok jsem vynechala, protoze mudr mel dovcu. u nas delaji ster kazdy 3 roky.Jsem zvedava, co mi rekne za tyden dr tady.Ale budu si muset primyslet vic bolesti a tak, aby me poslala na ultrazvuk nebo tak, jinak mi rekne at si s tom nelamu hlavu.

• Citovat
  • Upravit
15977
29.8.17 11:21

@Lenka76 stěr jen jednou za tři roky? Mně ho dělal každý půl rok. Jen teď jdu až po roce, protože se mu čípek líbil a stěr byl asi podruhé, třetí, v pořádku. Kde žiješ? Jsem ráda za naše zdravotnictví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1299
29.8.17 13:26

Ster za tri roky??? Chodi se kazdej rok na prevenci!! A ty ultrazvuky by taky melo byt pravidlo podle me. Proc si mame vymyslet vetsi problemy nez mame aby nas poslaly :( ja vymenila gyndare a jsem spokojena. Pece opravdu na jednicku. Mrzi me ze takhle to nefunguje vsude :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lenka76
29.8.17 17:17

Protoze bydlim v Anglii. Stery se delaji jazdy 3 roky od 25 let. ultrazvuk vubec. stery dela sestra.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.9.17 07:28

Jsem na tom podobně…Je mi 43. MS třeba 10 dní. První 2-3dny špinění, pak 3 dny normálně a zbytek špinění. Cyklus 25-31dní. To trvá nějaké 2-3 roky. U dr.jsem byla, dala mi duphaston 1 tbl 15-25cyklu. Těto se prý může chystat na přechod. První měsíc stejné, druhý krvácení od druhého dne tři dny, pak jen špinění. Ale pomalu celou dobu bolest podbřišku a v zádech a to i poskončení MS. Raději nosím vložku, protože mi to břicho bolí a ne málo, jak když to mám dostat. Navíc mi vychází blbě cytologie…
Měl to někdo taky tak?
Prosím anonym nebo smazat (zdravotní info.)
 Díky

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí