Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
A co chces presne slyset? Mne je 48 a posledni jsem mela ve 44, tedy pred vice nez 4 lety, od te doby jsem po prechodu.
Ahoj, děkuji za odpověď, zajimalo by mě, jak to máte, je mi 49, měla jsem celkem pravidelnou a ted 3 mesice nic tak jestli uz je to ono nebo ne
@Nekoukej! píše: Více
V tomhle věku už to asi není vůbec divné, může to být přechod. Nebo jsi těhotná?
Me je 47 a zatím jako hodinky.
@Alušáček já vím, že ano, ale šlo mi o to jestli je možné, že to ještě dostanu nebo je to už ono, prostě poklabosit jsem chtela
a jestli si taky nekdy prijdete jako rasplicky ![]()
@Nekoukej! píše: Více
Nejspíš je to ono, miminimálně preklimakterium. Od 41 jsem měla ms 2× do roka a od 43 šlus, po dvou letech bez ms je to podle doktorky definováno jako přechod i medicínsky. Můžeš si nechat v rámci prevence změřit FSH a to dost napoví. Jako rašple si přijdu a přechodem jsem zestárla skokově, do tý doby dcl dobrý.
@Anonymní píše: Více
a jak se s tim vyrovnavas? mě to přijde brzy i ve 49 ![]()
@Anonymní píše: Více
Tak to dost závidím, já 48, cyklus se mi zkrátil, krvácení je intenzivnější a bolestivé. Neustále řeším zašpiněné lůžkoviny. Bohužel stále pravidelně. Ráda bych se toho už zbavila. Teoreticky si stará nepřijdu ![]()
@safina píše: Vícea jak to delas? Ze si neprijdes stara, no takze je lepsi to nemit 3 mesice