Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Myslím, že tě nevezmou, švagrovou kdysi poslali domů, je to pár let, ale proč by to bylo dnes jinak. U žen se plánují chirurgické výkony podle toho.
To pravděpodobně nevezmou. V pondělí zavolej na příjmovou ambulanci a domluv se.
Nevím, ale zavolej tam, co nejdříve, oni ti řeknou. Menstruace může vadit kvůli vyšší krvácivosti nebo vyššímu nebezpečí infekce. Ale je dost možný, že se ti opozdí díky tomu, jak se z toho stresuješ ![]()
Držím palce.
Byla jsem v podobné situaci, akorát, že mě přišla o týden dřív. Bylo to děsné, strašně mě bolelo břicho, do toho menzes. Doted nevím, zda volná tekutina (krev) v břiše byla z rány po žlučníku nebo z menzesu. Pořád mě vyšetřovali, posílali na uz, měla jsem velký odpad z drenu, při pohmatu mě to fakt bolelo. Doma byl kojenec, chtěla jsem jít doml dřív, ale zkejska jsem tam déle. Zakladatelko, určitě požádej o jiný termín, opravdu budeš více krvácet.
@alun-ka píše:
Myslím, že tě nevezmou, švagrovou kdysi poslali domů, je to pár let, ale proč by to bylo dnes jinak. U žen se plánují chirurgické výkony podle toho.
No nevim, ja mela jit na konizaci, mela jsem prednador.stav 3 a dr.mi pomoci norehysteronu ms uz trosku zacala nebo tesne pred uz nevim zastavil a na zakrok jsem sla..dr. nechtel ani slyset o jinem terminu..ja bych ms tedy zastavila.
Holky,
díky za odpovědi. No, moc jsem se neuklidnila. U mě jde o to, že já mám opravdu velké problémy. Skoro nemůžu jíst, moc se pohybovat, aby to nevyvolalo další koliku a pohyby žluč. kamenů, proto jsem dostala nejbližší volnej termín a nikdo neřešil moji periodu. Zítra ráno zkusím zavolat svoji gynekoložce, případně do nemocnice a snad se to nějak zachrání. Budu doufat, protože další čekání a zblázním se…
Kamaradka mela akutni slepak pri MS, sestricka ji automaticky donesla tampon.
Nejsem zdravotník, ale ano, během menzesu je vyšší krvácivost, dokonce i z nosu se déle krvácí. Nevolej gynekoložce, ale na chirurgii a řekni jim to - oni rozhodnou, nejsi první, u které řešili tenhle problém.
A nestresuj se, české zdravotnictví je na vysoké úrovni - těš se, že tě zbaví problému.
Ahoj ženy,
potřebovala bych radu. Jdu na plánovanou operaci (odstranění žlučníku), mám momentálně dost velké obtíže a v nemocnici mi dali co nejdřívější termín. No a já jsem dnes zjistila, že v den operace bych měla dostat menzes a to předpokládám, že mě na operaci nevezmou. Operace je za 3 dny, dnes je sobota, takže na injekci nebo prášky už je asi pozdě. Nemáte některá zkušenosti nebo radu, jak tuto situaci řešit?
Děkuji (anonym z důvodů zdrav. stavu)