Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Potřebuji radu od zkusenych, nebo nekoho, kdo se uz s podobnou situaci setkal…
Vcera jsem byla 5. tyden po cisari a zacala jsem uz pred 3 dny intenzivne krvacet. Kojim co to jde, ale musim prikrmovat. Nicmene nevim, jestli je to v poradku, nebo mam radeji zajit na gyn. Pristi tyden mi konci sestinedeli a musim se stejne objednat na kontrolu. Ta nevim, jestli se mam znepokojovat, nebo je vse v poradku? Krvacim faaakt neobvykle hodne. Doposud to byly jen lehoulinky uz hnedy ocistky. ![]()
Predem dekuji za nazory.
Buď v klidu, ono ty očistky se v průběhu šestinedělí mění, pokud jsi dosud měla spíš jen špinění a teď znova krvácení, je to v pořádku(pokud teda nemáš jiné vedlejší příznaky jako bolesti apod.) po šestinedělí tě stejně objedná alespoň ještě 14 dní po, právě kvůli tomu, že nemusíš být stopro vyčištěná. Já to u první kterou jsem taky přikrmovala měla stejně. Teď plně kojím a je všechno naprosto jiné
@LidkaMat Ahoj, dostala jsem MS normálně 5.týden po porodu, šetstinedělí-nešestinedělí - byla tak silná (nikdy jsme takovou neměla, ani po 1. porodu), tak jsme zpanikařila a byla i na pohotovosti, kde mi udělli utz a zkonstatovali, že je o normální MS, dostala jsme rovnou i injekci na zatažení dělohy a po skončení MS, klasicky 5. den jsme se ještě růžově dočstila očistky. Kojit jsme nekojila, možná to bylo tím. Poradili mi hlídat teplotu. ![]()
Ja to mela i pri kojeni, tesne kolem sestinedeli jsem na dva dny krvacela jak pri ms, doktorce jsem to jako ms nahlasila, ale pak pul roku nic, tak to byly asi jeste ocistky…
@medunka23
No mela jsem prvni 2 tydny klasicke silne krvaceni a to postupne ustoupilo do toho slabounkeho hnedeho vytoku, ktery temer zmizel a najednou bum a hned zase takovehle krvaceni.
Je mi jasny, ze to jeste chvilinku potrva, ale takovyhle zmeny me.desi. ![]()
@Frnda
Ano,.pokud je tohle MS, tak jsem tohle v zivote taky nemela
je to sila. Nestiham menit vlozky. A priznam se, ac vim, ze se to nema, ale zkusila jsem tampon a pres prisernou bolest jsem ho zase vytahla. No jako bych si rvala dovnitr dratenku. Na mykozy trpim,.ale tohle se mi nezdalo byt bolest, nebo paleni pri mykoze. ![]()
@LidkaMat takhle jsem to přesně měla u první, teď jsem nejvíc krvácela v porodnici když mi dávali kapačky s oxytocinem na zavinutí dělohy a ještě necelý týden po, potom nejvíc ze mě teklo právě při kojení a teď skoro nic, ale jsem po sekci 14 dní, uvidíme kam se to vyvine dál
Ms muzes dostat ikdyz kojis, na tu famu uz doplatilo spooouuuusty holek. Ale ocistky se mi taky vratily po tydnu
@LidkaMat Jestli si neklidná tak si zajeď, přeji příjemného lékaře- u mně to byly právě taky jatka a doktor: Kolik vložek denně?
Já: Měním co 3/4 hodiny.
doktor: otrávený pohled a - Nebudeme to přehánět.. ve zprávě klasická MS spotřeba 8 vložek denně.
Nakonec aby se člověk cítil provinile, že to přežije. ![]()
@medunka23
Jo v proodnici to byly i docela intenzivni bolesti, ale to se zavinovala ta deloha a krvaceni byl mazec. Cca po 14 dnech to zacalo ustupovat a ted tahle prepadovka ![]()
A ja uz si rikala, ze to mam za sebou…
@Frnda
No u nas je ted zavrena nemocnice a moje gynekolozka ma dovcu, tak si asi jen zitra po telefonu zjistim u jineho gynekologa, jestli je nutne to takhle hrotit, nebo jsem jen pekne zbytecne vyplasena prvorodicka ![]()
@LidkaMat Tak, či tak držím palce, ať to nic vážného není a hlídej tu teplotu. ![]()
@Frnda
Mam si teda prubezne merit teplotu? Vcera jsem mela v noci divny stavy a dnes. vlastne taky. Probudila jsem se spocena a se zimnici. Bricho me boli na dotyk a mam hobtakovy vypoukly. Nejim nic nadymaveho, takze nafoukla nejsem. :/
@LidkaMat píše:
@Frnda
Mam si teda prubezne merit teplotu? Vcera jsem mela v noci divny stavy a dnes. vlastne taky. Probudila jsem se spocena a se zimnici. Bricho me boli na dotyk a mam hobtakovy vypoukly. Nejim nic nadymaveho, takze nafoukla nejsem. :/
tak to bych radši jela na pohotovost do nejbližší nemocnice, pokud máš teď břicho bolavý a ktomu zimnice, asi se děje něco co by nemělo. Nicméně držím palce aby to opravdu nic nebylo
@LidkaMat Já bych asi taky jela, teplotu mi řekli ať hlídám, kdyby tam byl přeci jen nějaký zánět..