Krátce po sekci přirozený porod?

2094
1.8.16 20:48

Krátce po sc přirozený porod???

Zdravím mám rodit přesně rok a půl po akutní sekci pro nepostupující porod. První porod byl dlouhý a řekla jsem si že druhé jedině císařem, ale jak se mě blíží termín stále víc toužím po přirozeném porodu. Jsem nyní v 27tt jizva nebolí… myslíte, ze bych to mohla zkusit, nebo mě budou tlačit do plánované sekce.?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
19071
1.8.16 20:52

@macina25 asi hodne zalezi na tom, kde budes rodit…vsude k tomu pristupuji jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
1.8.16 21:02

@macina25 Rodila jsem 18m po sekci (ta byla z důvodu jednovaječných dvojčat) a porodila jsem naprosto bez problémů přirozeně chlapečka 4100g/54cm ;) Nikdo mě do sekce nenutil, ale věděla jsem, že místní primář je nakloněn přirozeným porodům po sekci. Zjistila bych si, jak to chodí v porodnici, kde bys eventuleně rodila ;)
Ať ti to klapne :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
1.8.16 21:18

@macina25 Byla jsem na tom stejně, rodila jsem 14 měsíců po sekci pro nepostupující vyvolávaný porod. Nikdo mě do sekce netlačil, nechávali tomu volný průběh dokud to šlo. Vzhledem k tomu, že se ani chvilku po termínu nic nedělo, na porod to nevypadalo a malý přerost 4kg, šla jsem na plánovanou sekci. Kdybych hodně chtěla, tak by prý zkusili i jemně vyvolávat, ale bylo mi řečeno, že by to s vysokou pravděpodobností dopadlo jako u toho prvního, a to bych už nikdy nechtěla znovu zažít.
V porodnici udělají ultrazvuk jizvy a podle toho se budou rozhodovat, rozhoduje taky váhový odhad, přes 4 kg je indikace k SC.
Rozhodně to ale stojí za zkoušku, přeju ať to dopadne dobře.

• Citovat
  • Upravit
7527
1.8.16 21:33

Záleží na porodnici, ono já taky chtěla po prvním vyvolávaném porodu ukončeném sekcí pro nepostupující porod a preeklampsii rodit normálně, nicméně mi bylo řečeno, že není problém, ale vzhledem k indikaci sekce u prvního, mi naplánovali termín 4 dny před termínem porodu(já teda stímto souhlasila) stím, že pokud se to spustí, zkusíme to normálně.
Nicméně mi jak lékařem, tak PA (nezávisle na sobě) bylo sděleno, že pokud by byl císař kvůli něčemu jinému a ne nepostupujícímu porodu, tak by to mohlo klapnout, ale u tohohle se to dost často opakuje a pak to končí právě akutním císařem. Asi za sebe bych se znovu rozhodla stejně, rodila jsem ve spinálu, takže jsem malou hned jak jí vyndali viděla, jen co mě zašili a převezli na pokoj, tak mi jí sestra přinesla na přiložení, do té doby choval muž(aten to tedy na moji žádost vydupal aby jí přivezli hned), ten vztah mám naprosto jinej než u první kdy jsem byla v celkové anestezii a byla oblblá lékama. Fakt to pro mě byl neskutečný zážitek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19022
1.8.16 23:22

Já rodila necelých 15 měsíců po prvním císaři, sami mi dávali na vybranou, jak chci rodit… první císař byl akutní pro nepostupující porod a úzkou pánev…pak mi bylo řečeno, že pokud nebude mít dítě odhad víc jak 3,2 kg, že by to snad šlo, že větší asi neporodím… chtěla jsem podruhé porodit přirozeně, ale měla jsem strach, že zase skončím akutním císařem, tak se to ve mě pořád pralo… nakonec se mi začal druhý porod rozjíždět sám, ale na radu doktorů jsem šla zase na císař (i když jsem se otevírala, miminko nesestupovalo), tak jsem nakonec kývla na plánovaný a byla ve spinálu…
Ale pořád si pak zpětně říkám, jestli jsem to neměla zkusit, ale kdyby to nedopadlo, tak bych si to vyčítala, bylo to fakt těžké rozhodnutí, vzhledem k tomu, že člověk neví, jak by která varianta mohla dopadnout…:-(

Ale co mi říkali je právě to, že pokud první císař byl z důvodu nepostupujícího porodu, většinou se to stává, že se to pak opakuje a dopadne to stejně :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2094
2.8.16 07:07

Díky holky. První měla 3700g, ale rodila jsem 41+0 takže kdybychom to stihly do termínu do 3,5 by se vlezla. Já byla otevřena na 10cm, už i tělo chtělo tlačit, ale malá vysela v porodních cestách na šňůře, takze Pokud by nebyla tato. komplikace asi bych i porodila. Též jsem měla spinal, ale pořad je to císař, že ano. Doma malé mimco, manzel zaneprázdněny, nikdo kdo by pomohl :( tak i proto bych to chtěla zkusit + ten pocit být s mimcem hned po porodu…takto mě ji jen ukázali a donesli ccs za 4h. Na přiložení a pomazleni…to mi ani tak nevadilo…po tom masakru jsem stejně byla ráda, ze mužů spát celý den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2094
2.8.16 07:07

Díky holky. První měla 3700g, ale rodila jsem 41+0 takže kdybychom to stihly do termínu do 3,5 by se vlezla. Já byla otevřena na 10cm, už i tělo chtělo tlačit, ale malá vysela v porodních cestách na šňůře, takze Pokud by nebyla tato. komplikace asi bych i porodila. Též jsem měla spinal, ale pořad je to císař, že ano. Doma malé mimco, manzel zaneprázdněny, nikdo kdo by pomohl :( tak i proto bych to chtěla zkusit + ten pocit být s mimcem hned po porodu…takto mě ji jen ukázali a donesli ccs za 4h. Na přiložení a pomazleni…to mi ani tak nevadilo…po tom masakru jsem stejně byla ráda, ze mužů spát celý den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
2.8.16 07:50

@macina25 naprosto chápu tvoje dilema, jen ti napíšu svoji zkušenost, po prvním císaři, kdy byl porod vyvolávaný, poté se rozjela ke všemu i preeklampsie, jsem byla měsíc naprosto nepoužitelná, jizva bolela, když jsem chvilku něco dýl dělala, mimčo bylo dráždivé ubrečené, moje šestinedělí to samý. Teď mám 14 dní po druhé sekci, pravda, muž si vzal týden dovču, kdy jsem se snažila odpočívat, vařil uklízel a podobně. Brala jsem od prvního dne i homeopatika na hojení a jsem schopná se doma postarat o 2,5 letou a mimino. Jsem unavenější, to jsem ale ty stavy co jsem měla předtím to nejsou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
2.8.16 12:33

)kamarádka rodila 19m po sekci, taky pro nepostupující, a druhý porodila normálně. třetí za dalších 19m taky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
538
18.8.16 12:32

@macina25 první porod jako ty, 42.tt, akorát me nechali 4hod tlačit než to ukončili v celkové narkóze..druhy po 23 měsících vyvolán na mou žádost hamiltonem -5dni po termínu, hrozili sekcí a porod za odměnu! :) urcite to zkus, pokud to půjde, držím palce! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí