Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, mam dotaz. Mohla by mi nektera z vas poradit, nejsem si jista… Prvni 2 menstruace po styku mi prisly spravne, ale dalsi prisla nepochopitelne dokonce o 10 dni drive a trvala 7 dni. Pricemz ta prvni hned 2 dny po styku, takze jsem v dobe styku mela byt teoreticky neplodna. Presto chci mit jistotu, jestli je mozne abych i pres to byla tehotna…
A nevite nekdo jestli tehotensky test reaguje i kdyz menstruace prichazi a kdy ho udelat??? Resp. je v krvi dost hormonu HCG ikdyz normalne prichazi menses? Delala sem test 3×, vzdy negativni, ale clovek nikdy nevi.
A jeste co vysetreni ultrazvukem v 5. tydnu? Prokaze se jistota ze nejsem tehotna?
diky moc vsem, specha…
Zkus si koupit hodně citlivý test a rozhodně si zajdi k doktorovi. Tam záleží jak citlivý má ultrazvuk. Mně doktor potvrdil těhotenství ultrazvukem už týden po vynechání menstruace a to jsem měla cca o týden posunutou ovulaci takže ve 3. tt jsem měla ultrazvukem potvrzené těhotenství…
úplně jsem nepochopila, jak to máš s těma menstruacema
ale
TT (test) funguje ikdyž se při těhotenství menstruuje
ale 5tý TT (týden těhotenství) může být ještě negativní
5tý TT je obvykle na UZ vidět gestační váček, není podmínkou.
při pochybnostech - udělat test za pár dnů znovu a zatím se chovat jako těhotná, nebo, pokud to nevydržíš, navštívit lékaře a nechat si udělat UZ a test z krve.
nebo se jedná o první dvě menstruace vůbec? kolik je ti let?
Je mi 17, ale myslim prvni 2 menstruace po nechranenem styku. Ted bych byla myslim v 10. tydnu, a tehotensky test asi v pulce periody negativni…
No, tak v 10. tt by ti už těhotenský test určitě zareagoval pozitivně. Navíc si myslím, že jestli už po styku proběhly 2-3 menstruace, tak je dost velká pravděpodobnost, že těhotná nejsi.
tak vééélmi výjimečně v pokročilějším těhotenství jsou TT zase engativní - ale to se asi myslíš spíš až tak v druhé půlce.
Skoro na 100% nejsi v tom.
zatim diky holky, ja vim, pravdebodobnost je strasne malicka… ale furt se citim nejak divne.. ach jo, ale dekuju