Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
atominnka píše:Anonymní píše:No tak tohle jí ani radši nebudu říkat:-D
tak já nevim, ale měla jsem za to, že pokud holka neměla sex, tak vyšetřují konečníkem. Alespoň mi bylo řečeno (samo UZ přes břicho) (a fuj oboje
)
Na to jí připrav, ať pak není v šoku. Hlavně čumět na strop a uvolnit se, pak je to „jen“ nepříjemné, ale ne bolestivé
Moje neteř to samé, menstruovat začala brzy, teď ji bude 14 a je pod pravidelnou kontrolou, dokonce bere i HA, i když je dost mladá. Dělaly se ji hodně cysty, praskaly, ohrožovaly vaječník, byla už několikrát na operaci. O druhej vaječník přišla už jako malá, nějak se ji překroutil, takže o ten jeden, co má musí pečovat jako oko v hlavě, jestli chce mít někdy děti.
Ať se sestra nebojí, vezme mámu za ruku a jde:-)
Co já si matně pamatuju, tak jsem nemusela mít ve 14letech doprovod… ![]()
Jinak samozřejmě přes konečník - mám trauma do dnes (ve 12 letech a ještě blbá doktorka
)
Gladys píše:atominnka píše:Tak jí budeš muset ukecat. Já bych začla s argumentací, že teď je sice zima, ale až bude léto, jestli ji bude bavit furt mít vložku, nemoct jít koupat se, zkrátka vypočítat krásy toho, když jí dr od problému pomůže. A že by tam tak jako tak v 15 jít měla, že jinam taky chodí na prevenčky. Že když má zuby, tak chodí k zubaři a když má vagínu, tak se holt chodí ke gyndařiGladys píše:Já tam klidně zavolám, to není problém, jenže jí se tam nechce…
Tak ať si vybere gyndaře, zavolá, zda bere a pokud jo, tak ať se rovnou zeptá, zda s ní musí kvůli časté ms maminka, když jí je 14.
Pokud se tak stydí, že to ze sebe nevypraví, tak tam za ni brnkni ty, přeci jen ve 14 je člověku trapné kde co
Akorát ji bude dr chtít samozřejmě prohlídnout, tak aby se na to připravila, že jí bude strkat prsty kamsi
Právě kvůli tomuhle se jí tam nechce no…
Tak tohle jí moc nestve, pouzívá jen tampony… ne já ji přemluvím, zavolám a půjdu kdyžtak s ní:-D
atominnka píše:Gladys píše:Tak tohle jí moc nestve, pouzívá jen tampony… ne já ji přemluvím, zavolám a půjdu kdyžtak s ní:-Datominnka píše:Tak jí budeš muset ukecat. Já bych začla s argumentací, že teď je sice zima, ale až bude léto, jestli ji bude bavit furt mít vložku, nemoct jít koupat se, zkrátka vypočítat krásy toho, když jí dr od problému pomůže. A že by tam tak jako tak v 15 jít měla, že jinam taky chodí na prevenčky. Že když má zuby, tak chodí k zubaři a když má vagínu, tak se holt chodí ke gyndařiGladys píše:Já tam klidně zavolám, to není problém, jenže jí se tam nechce…
Tak ať si vybere gyndaře, zavolá, zda bere a pokud jo, tak ať se rovnou zeptá, zda s ní musí kvůli časté ms maminka, když jí je 14.
Pokud se tak stydí, že to ze sebe nevypraví, tak tam za ni brnkni ty, přeci jen ve 14 je člověku trapné kde co
Akorát ji bude dr chtít samozřejmě prohlídnout, tak aby se na to připravila, že jí bude strkat prsty kamsi
Tak že třeba o prázdninách někoho potká, bude nějaký techtle mechtle a narazí na šňůrku ![]()
Seš dobrá, že se staráš ![]()
Gladys píše:atominnka píše:Tak že třeba o prázdninách někoho potká, bude nějaký techtle mechtle a narazí na šňůrkuGladys píše:Tak tohle jí moc nestve, pouzívá jen tampony… ne já ji přemluvím, zavolám a půjdu kdyžtak s ní:-Datominnka píše:Tak jí budeš muset ukecat. Já bych začla s argumentací, že teď je sice zima, ale až bude léto, jestli ji bude bavit furt mít vložku, nemoct jít koupat se, zkrátka vypočítat krásy toho, když jí dr od problému pomůže. A že by tam tak jako tak v 15 jít měla, že jinam taky chodí na prevenčky. Že když má zuby, tak chodí k zubaři a když má vagínu, tak se holt chodí ke gyndařiGladys píše:Já tam klidně zavolám, to není problém, jenže jí se tam nechce…
Seš dobrá, že se staráš
Musím:-) A jsem ráda, že mi to poví, protože já neměla komu se s takovýma věcma svěřit. Máma se se mnou o tomhle moc nebavila a já se styděla
Se segrou se o tom i bavi, ale nema cas s ni k dr jit, pres den je v praci a po vecerech pise bakalarku. Ale klobouk dolu - narocna prace, pak udelat neco doma a jeste VŠ. A to jsme 4děti. Já jsem teda z domu, ale zbytek ne ![]()
atominnka píše:Gladys píše:Musím:-) A jsem ráda, že mi to poví, protože já neměla komu se s takovýma věcma svěřit. Máma se se mnou o tomhle moc nebavila a já se stydělaatominnka píše:Tak že třeba o prázdninách někoho potká, bude nějaký techtle mechtle a narazí na šňůrkuGladys píše:Tak tohle jí moc nestve, pouzívá jen tampony… ne já ji přemluvím, zavolám a půjdu kdyžtak s ní:-Datominnka píše:Tak jí budeš muset ukecat. Já bych začla s argumentací, že teď je sice zima, ale až bude léto, jestli ji bude bavit furt mít vložku, nemoct jít koupat se, zkrátka vypočítat krásy toho, když jí dr od problému pomůže. A že by tam tak jako tak v 15 jít měla, že jinam taky chodí na prevenčky. Že když má zuby, tak chodí k zubaři a když má vagínu, tak se holt chodí ke gyndařiGladys píše:Já tam klidně zavolám, to není problém, jenže jí se tam nechce…
Seš dobrá, že se starášSe segrou se o tom i bavi, ale nema cas s ni k dr jit, pres den je v praci a po vecerech pise bakalarku. Ale klobouk dolu - narocna prace, pak udelat neco doma a jeste VŠ. A to jsme 4děti. Já jsem teda z domu, ale zbytek ne
Takže zjistit u Dr., jestli vás vezme bez mámy. U pediatra taky občas potkám větší školáky, co jdou sami a rozhodně nevypadají na patnáct. Ale už tam mají kartu, to je asi rozdíl.
Změna hmotnosti může mít na menzes velký vliv. U mě to tak je. Ale 14 dní je opravdu málo.
Pokud je panna, pak je vyšetření přes konečník. Jenže jak se člověk podvědomě sevře, tak o to je to pak horší. Ale dá se to. Pokud jí to nechceš říkat předem, tak si s ní o tom promluv alespoň potom. Jestli to neví, bude z toho mírně v šoku.
Myslím, že vás vezmou i bez mámy. Nevidím v tom problém. A předem bych se ségry zeptala, jestli chce, abys byla v ordinaci s ní nebo jestli tam chce být sama.
Petra8a píše:
Změna hmotnosti může mít na menzes velký vliv. U mě to tak je. Ale 14 dní je opravdu málo.Pokud je panna, pak je vyšetření přes konečník. Jenže jak se člověk podvědomě sevře, tak o to je to pak horší. Ale dá se to. Pokud jí to nechceš říkat předem, tak si s ní o tom promluv alespoň potom. Jestli to neví, bude z toho mírně v šoku.
Myslím, že vás vezmou i bez mámy. Nevidím v tom problém. A předem bych se ségry zeptala, jestli chce, abys byla v ordinaci s ní nebo jestli tam chce být sama.
Už jsem jí to řekla. A odpověď? Prej sem se asi pos… a nikam nejde ![]()
A proč vlastně přes ten konečník? Panna je, to jo, v tom smyslu, že s nikým nespala. ale normálně používá tampony, tak snad by to vyšetření až tak vadit nemuselo??? já nevím, možná se ptám blbě:-D
Jinak mi ještě říkala, že už nějaké její kamarádky byly a vyšetřoval je normálně…
Kamarádky dcera má to samý - taký jí je 14 a má spousta cyst, nasadili jí HA a uvidí se..
Určitě jí přemluv a běžte tam
Já bych asi promluvila se svým gyndařem, domluvila ji prohlídku, informovala mámu a ségra by prostě musela jít. A šla bych s ní, kdyby máma nemohla. Jednou to stejně musí přijít.
atominnka píše:Petra8a píše:Už jsem jí to řekla. A odpověď? Prej sem se asi pos… a nikam nejde
Změna hmotnosti může mít na menzes velký vliv. U mě to tak je. Ale 14 dní je opravdu málo.Pokud je panna, pak je vyšetření přes konečník. Jenže jak se člověk podvědomě sevře, tak o to je to pak horší. Ale dá se to. Pokud jí to nechceš říkat předem, tak si s ní o tom promluv alespoň potom. Jestli to neví, bude z toho mírně v šoku.
Tak jí pohroz těma cystama. To fakt není sranda.
Třeba, že je to v jejím zájmu, aby jednou mohla mít děti atd. Navíc já mít menzes každých 14 dní, tak mi z toho klepne.
A přes ten konečník to fakt není tak hrozný. Člověk se pak chíli cítí blbě. Je to jako když máš tuhou zácpu. Kdyby měla podezření na slepák, tak jí taky srčí prst do zadku.
Ale možná jak který doktor. Zase je fakt, že cystu asi prstem v zadku neodhalí.