Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den jak máte názor na menstruační kalhotky? Vyhovují vám? ![]()
Sice je nemám, ale už jsem nad nimi přemýšlela. I třeba jako pojistka k silnějším dnům při použití tamponu nebo ve dnech, kdy to nemám tak silné.
Dcera používá jen menstruační kalhotky a je s nimi hodně spokojená. Nic jiného už nechce. Vyhovuje jí to ve všech směrech.
Mam a v pohode. Je s tim trochu prace, ale neni to nic zasadniho. Zatim je nepouzivam vylucne, mam vzdy prvni den velice silnou menstruaci, musela bych jich mit hodne a menit tak po max 2 hodinach, to se mi uplne nechce, takze v ten den kombinuji s tampony, ale zbytek je ok.
Mne nevyhovovaly
Za me je to jen trendy vytrelek, mozna se to na trhu udrzi pro potreby mladych divek, ktere maji slabou ms a nejsou si jiste jinymi pomuckami, tam to mozna funguje dobre.
Používám a považuji je za jednu z nejlepších věcí pro ženy. Vůbec si nedovedu představit, že bych se ještě někdy vrátila k vložkám.
Já je nakoupila dceři. Má snuggs, ale i levnější v rossmanna(na ně jsem ještě využila 20%slevu) ta nic jiného nechce nosit a jelikož to zatím nemá silný, tak ji vyhovují.
Raději tampony, vadí mi pipina zamazaná od krve jako u vložek
Mám Snuggs a tvarově i velikostně mi sedí perfektně. Nicméně nedokážu je používat jako plnohodnotnou pomůcku.
Celý den v tom sedět nebo je několikrát denně převlékat opravdu nechci.
Používám je společně s tampony jako pojistku nebo v den kdy vím, že má MS dorazit, tak si je vezmu místo vložky. Rozhodně jsou pohodlnější a takto mi vyhovují.
Jak ale píšu, nedovedu si představit jak do nich odkrvácím celý den a pak je namočím a vyperu na doporučenou teplotu jen na 40°C ![]()
Používala jsem je jako pojistku k tampónům. Zvláště v silných dnech a na noc byly k nezaplacení ty ve verzi do pasu a “vycpané” od pupku až nad zadek. Mnohokrát mě zachránily od nehody. Snuggs. Prala jsem je teda na 60, 40 mi přišlo málo. Držely i tak dobře a dlouho. Pro dospívající holčiny jsou podle mě fajn i samotné.
Uvažovala jsem nad nimi, ale přijde mi to teda dost nepraktické. Co děláte s těmi použitými, to máte nějaký kbelík v koupelně na to nebo to rácháte v umyvadle? Kde pak skladujete ty mokré než to všechno vyperete? To to používáte i v práci?
Já jsem s nimi spokojená. Vložky mě strašně vadily a tampony jsem ze zdr. důvodů mít nemohla. Takže za mě značka ideál. Já to teda mám hodně slabé, takže mě vyhovují. Používám teda od Repetky. Na noc mi přijdou úplně ideální, mám ráda s tím zvýšeným pasem.
Zrovna dneska je mám na sobě… Co se menstruačních pomůcek týče, nemám moc možností. Tampony si z důvodu vaginismu nezavedu, kalíšek nepřipadá v úvahu vůbec. Za mě jsou menstruační kalhotky 100× lepší, než vložky, zvlášť v létě.. ALE.. v průběhu dne mám špatný pocit, zda nezapáchám, pokaždé, když jdu na WC a kalhotky odhrnu, je cítít nepříjemný zápach té uleželé krve a nejsem si jistá, zda to prosakuje i na venek.. V informačním letáku uváděli, že by to mělo zadržet i veškeré pachy
Ale i tak musím říct, že jsem dost nesvá a matlam na stehna deodorant o 106..