Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Já mám takové bolesti zrovna teď a jsem teprve 31 týden. :/ bolí to opravdu jako při menstruaci, ale je to táhlá bolest, žádné intervaly. Už tak 2 týdny mě to trápí, dneska je to teda nejsilnější, ale co jsem tak četla, tak to jsou pouze poslíčci. V prvním těhotenství jsem toto vůbec neměla.
Já jsem takhle začala rodit, 38+0 od rána stupňující se menstruační bolesti, ne kontrakce, ale táhlá bolest neustálá. Odpoledne byla malá na světě ![]()
Já měla u obou dlouho bolestivé poslicky. U mladšího jsem trpela jak pes a poslední dny jsem bolestma pořádně ani nespala. Hodne me bolely i trisla, stydka kost. Jenže sprcha, vana, vždy to rozehnaly a byl zase chvili klid. Už jsem si myslela, že porod prostě nepoznám. Rodila jsem 38+4 druhého, to bylo pondělí a pamatuji si, že od pátku už to byl fakt mordor a hodně jsem přemýšlela, jestli se to rozjíždí nebo ne.
Měla jsem je 3 týdny před porodem
Vždy jsem si myslela, že už rodím a nic. Až po Hamiltonovi 40+1. Vydrž ![]()
Taky jsme měla menstruační bolesti a dlouho před porodem, když jsem si myslela, že už, tak nic. Jen mi udělali hamiltna a jela jsem druhý den znovu..to už na porod + dalších 12h
Tohle může být tzv. poslíčky, které se ke konci těhotenství objevují častěji a můžou být dost intenzivní. Pokud to přejde a nic dalšího se neděje, tak je to nejspíš ještě jen příprava. Klidně to ale může znamenat, že porod už je za rohem, hlavně když jsou bolesti silnější. 😊
Hezký den, jsem v 38 tt a během posledního týdne se mi už po několikáté stalo, že mě i několik hodin bolí břicho jako při menstruaci. Včera večer už to bylo i o dost silnější, trvalo to cca hodinu a nic. Už jsem si myslela, že by mohl začínat porod. U prvního těhotenství mě takhle bolelo břicho jedno odpoledne, večer se přidaly kontrakce a bylo, ale teď to vždy přejde a další den nic. Měly jste to tak taky a rodily třeba až v termínu? Mě to čekání ničí, už to chci mít za sebou
.