Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj všem,
mám jen takový dotaz, mě se to zatím netýká, ale stalo se to mé kamarádce. Má někdo zkušenost, že by byl těhotný a menstruace by se dostavovala?
Děkuji za příspěvky.
Minonko - v současnosti nikoho takového osobně neznám, ale má nejmladší sestra byla nejprve menzes, pak zase menzes, pak trochu opžděná MS, pak divná MS a pak si máti uvědomila, že cítí pohyby. byla v 18 týdnu…potřetí těhotná a poznala to až v půlce. sestře je 14 let ![]()
elda
Ahojky,
nevim, co je na tom, co napisu, pravdy. Udajne se stalo nasi zakyni ve skole, ze menstruovala az do 6.mesice. Nevim ale, zda se nejedna o pribarvenost, jelikoz o jejim tehotenstvi jsme se spolu s jeji rodinou dozvedeli az po propuknuti porodnich bolesti ..... ![]()
Minonka , moja mamka dopadla takisto…uz mala dve deti…3 x mala MS a nahodou na gynek. prehliadke dr. zistil, ze je tehu. Kedze bola na konci 3. mesiaca a tretie dieta nechcela, ledva stihla ukoncenie. A uz som velakrat pocula, ze je to normalne.
Četla jsem na www.rodina.cz že u některých žen se vajíčko uhnízdí, ale přesto se část děložní sliznice stejně odloučí. Takže žena na začátku těhotenství menstruuje. Možná to chce měřit BT, podle toho by se dalo poznat, jestli je to běžná MS nebo MS při začínajícím těhu. Moje kamarádka měla MS první tři měsíce těhotenství. Že se něco děje poznala až jí začalo růst bříško.
Mně se stalo, že jsem do třetího měsíce pravidelně v datumu kdy jsem měla mít menses, měla spíše takové krvavé špinění, jakoby slabý menses! Byla jsem už pod lékařským dohledem, ale jinak doktor říkal, že se to stává!
Na začátku těhu jsem měla bolesti jako před MS, takže jsem byla pořád vyjukaná! Ale teď čekám malýho prcka ![]()
Ahojky Miňonko.
Mé známé se to stalo. Zjistila, že je těhotná až v 5. měsíci. Do té doby normálně menstruovala.
začala jsem krvácet 11 dnů po umělém oplodnění ,lékařka však trvá na krevních testech protože prý 5% žen může krvácet a přesto se může těhotenství udržet,z nadbytku sliznice…takže moc tomu nevěřím v mém případě ,ale krvácení v těhotenství zřejmě bývá.v mém prvním těhotenství jsem špinila v každém termínu ms.moje kamarádka spočátku těh.krvácela z důvodu nedostatku vitamínu.ahoj lenka
Nazdárek!
Já jsem menstruovala úplně normálně jednou, a to už jsem byla těhotná, pak jsem s návštěvou u doktora trochu otálela, takže když jsem byla poprvé na gyndě na ultrazvuku a už jsem byla ve 12 tt. Ale má to svoje výhody, aspoň jsem se nemusela strachovat, jestli miminku bude bít srdíčko, páč už se tam dost mrskalo. Čauky Radka
Děkuji všem ![]()
Takže je možné být těhotná? Špinit a mít pocit, že se člověk cítí jak při menstruaci? Ptala jsem se z příkladu kamarádky, ale s tím, že jsem si myslela, že se mi MS rozjede v plné míře. Buď to třeba ještě propukne nebo nevím, každopádně je mi tak, že si místy myslím, že se normálně spustí, ale nakonec zatím nic. Má s tímto někdo zkušenost? ![]()
No ja jsem na zacatku tehu 3 dny spinila. Za normalnich okolnosti se mi MS do druheho dne rozjela, ale tentokrat ne. Kdyz uz jsem spinila 3 den, tak jsem si udelala tt ( i kdyz jsem neverila, ze by to mohlo byt tehu) a na testiku byly okamzite //. Ze spineni jsem mela strach, neb jsem za sebou mela uz 2 potraty, ale po trech dnech spineni ustalo a miminko se ma k svetu. Takze spineni i MS v tehu neni nic tak neobvykleho. Moje tchyne mela pry taky pri prvnim tehu jeste asi tri MS, takze se o tehu taky dovedela az dost pozde.Dite nechtela, ale uz se s tim nedalo nic delat.
Gabriela
Gabriello,
měla jsi i bolesti v podbřišku, prostě klasický nástup na MS?
Mela. Prave ze to bylo k nerozeznani od normalni MS. Napred me bolelo v podbrisku (klasicke MS bolesti) a pak jsem zacala spinit. Byla jsem smirena s tim, ze to zase nevyslo. Kdyz jsem spinila 3 den, tak mi to bylo divne (driv se mi to nikdy nestalo), ale v tehu jsem nijak neverila. Doma mi ale lezel uz dlouho tt, tak jsem to zkusila, jan abych mela jasno. Jeste nejaky cas jsem citila bolesti v podbrisku, ktere byly minimalne podobne tem pri MS, ale to je v tehu pry naprosto bezne.
Tak se hlásí případ, že je to možné
Já měla cyklus vždycky všelijaký, třeba i tři měsíce a nic se nedělo. Takže já měla asi tak dvakrát po sobě jen slabounké měsíčky, ale byly. No a pak už nic. Ani žádné nevolnosti, zkrátka nic. Já v té době měla dost starostí, taky jsem se snažila zhubnout, cvičila jsem a držela dietu. No akorát jsem nadávala, že mi to pořád nejde, že se dřu a stejně nic neshodím
No a až jsem začala cítit pohyby, udělala jsem si TT a byl samozřejmě pozitivní. Takže tak. Prostě se u mě sešla fůra starostí s mým nepravidelným cyklem a výsledek si hraje vedle mě
![]()
Ahoj Miňonko.
Já měla taky MS první měsíc.Nejdřív jen tak slabě,tak jsem taky čekala,co bude.A když to bylo čtyři dny pořád slabě a pak už nic,tak mi to bylo divný,ale,že jsem těhotná mě nenapadlo.Jenže jsem se cítila nějak " jinak " a tak jsem si za dalších 14 dní udělala test.A bylo to jasný.Manžel další dítě nechtěl a tak jsem věděla,že to bude trochu průser.No nakonec máme vytouženého synáčka,po dvou holkách.Ale manžel mi to stejně dlouho nemohl odpustit,že jsem si to zařídila bez jeho vědomí.
Takže určitě MS může být.Jo a moje kámoška ji měla první tři měsíce taky.Vůbec nevěděla,že je těhotná a ani tomu nechtěla věřit.
VLAĎKA