Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Stres v tom samozřejmě roli hrát může. Odpověď ti nikdo nedá, je to 50:50. Hlavně se nestresuj a soustřeď se na maturitu. Bude to dobré
!
Udělej si za pár dní test. Můžeš být klidně těhotná. Přerušovaná soulož není úplně dobrá ochrana.
Pokud budeš maturovat z jazyka českého, tak doporučuji doučit základní věci. Zpoždění!!!
A druhá základní věc - přerušovaná soulož není antikoncepce, ale hodně častá forma početí dítěte.
@Anonymní píše: Více
Protože je brzo. Týden po styku ti to ještě neukáže.
@mado tak didakťáky už mám za sebou a dala jsem to, každý udělá někde chybu.. a kondom nám je nepříjemný, antinu brát nechci kvůli těm srajdám v tom.. ale děkuju za komentář
Bacha, moje spolužačka si myslela, že to nedostala kvůli stresu.. No, maturitu do teď nemá, ale má krásnýho druháčka, druhýho manžela teď pár měsíců i druhé dítko.
Po nechráněným sexu sis měla vzít alespoň postinor a do budoucna se chraň!
Tak se pro jistotu nechranite vůbec. Tak hodně štěstí no ![]()
Nebudu si brát po každém styku prášek 😂 nejsem ale jediná, někdo mi napsal, že mens nemá 17 dní a na gyndě řekli, že to je stresem né těhotenstvím
@JancaS84 říkám kondom nám není příjemný. Antinkoncepci nechci, kvůli vedlejším účinkům
Z tehle ruske rulety bych byla ve stresu vic nez z maturity, jsou i jine druhy ochrany nez ty, co zminujes. Budes se muset jeste otestovat.
První věc…”přerušovaná” soulož se ani nedá brát jako ochrana ![]()
Těhotná být můžeš, ALE může to být i stresem
Já studuji VŠ a během prvního zkouškového jsem to taky nedostala, vůbec
dostala jsem to až zase další cyklus (ale já beru HA, takže je to trochu jiný) - pro jistotu jsem si samozřejmě udělala i test, protože žádná ochrana není 100%
Každopádně ty si ho pro jistotu udělej taky. Min. 14dní po styku a pak pro jistotu ještě jeden, třeba za další týden (pokud to nedostaneš)
Co se týče dalších druhů ochrany…
Existují spermicidní gely/krémy, pesar,…
Ovšem hormonální antikoncepci a kondomu bych věřila nejvíce. Pokud nechceš HA (což chápu) a klasický kondom vám není příjemný, prodávají se kondomy, které mají tenkou vrstvu latexu - nemělo by to být tak cítit
No, ono e ti dot dobře může stát, že sice nebudeš těhotná v den maturity, ale třeba až půl roku po ní. Takže jestli těhotenství v tomhle věku fakt cíleně nechcete, tak být tebou, velmi rychle doplním mezery ve vzdělání a dostuduji možnosti antikoncepce. Opravdu nejsou jenom dva. Přijít za mnou dcera těsně po maturitě s tím, že je těhotná, protože jí kondom není příjemný a prášky brát nechce, považovala bych to za totální selhání ve své výchově.
Debata uzavrena, dekuji za nazory..🙂
Příspěvek upraven 09.05.24 v 18:25