Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj děvčata, za tři týdny k nám přijede na návštěvu kamarádka z Norska i se svou rodinou. Ona je češka a provdala se tam za nora. Mají tři děti (3, 7 a 9 let). Chtěla bych jim uvařit nějaké české menu, měl by to být oběd. Polévku, hlavní jídlo, dezert. Napadá mě toho spoustu, ale ráda se nechám inspirovat od vás jak nakombinovat menu i vzhledem k věku dětí. Prý jedí všechno, jedno z dětí nesmí ořechy a mořské ryby, jinak omezení žádná. A ještě jedna věc, odpoledne máme v plánu výlet, tudíž by je neměl oběd zatížit ![]()
Můj návrh menu:
Polévka - Hovězí polévka s knedlíčky
Hl. chod - Telecí roláda ale nedám oříšky a uvařím k tomu nové brambory, okurkový salát
Dezert - Švestkový koláč s pudinkovým krémem
Tak a teď babo(baby) raďte
Nechám se inspirovat. Ráda bych si to menu vyzkoušela nějak předem, pro jistotu ![]()
Super, dala bych si
podobné menu dělá tchýně, když přijedem na návštěvu ![]()
Menu se mi líbí, jako hlavní chod jsem si říkala něco typicky českého, ale my máme samé těžké věci, to se pak svalit na gauč a né jít na výlet
. A jako dezert mě ještě napadl štrůdl ![]()
No já přemejšlela o nějakém echt českém hlavním jídle, ale to je většinou těžký, aby jim po tom nebylo blbě a z výletu nebylo nic
@Baruska2011 o štrůdlu ještě zapřemýšlím ![]()
Štrůdl je taková mezinárodní záležitost, Švédové mají minimálně jablkový koláč, ten švestkový koláč bych asi upřednostnila.
Švestky mám v mrazáku, mám s nimi dobrou zkušenost, toho se nebojím. Nebo je nahradím meruňkama, pokud teda seženu kvalitní a dobré.
Menu se mi zda vyborne. Mozna bych to jeste odlehcila tim, ze bych misto hovezi polevky udelala lehci kureci vyvar a u svestkoveho kolace bych vynechala krem.
@Meliora píše: Švestky mám v mrazáku, mám s nimi dobrou zkušenost, toho se nebojím. Nebo je nahradím meruňkama, pokud teda seženu kvalitní a dobré.
Tohle menu vypadá moooc dobře a já bych si ho určitě dala
Ale těžko říct jestli kamarádka naučila manžela jíst česká jídla
K nám jezdí kamarád s rodinou a bydlí taky na severu, akorát ve Finsku…
A jeho manželka si zamilovala kuřecí vývar s kapáním (není tak výrazný jako hovězí), roštěnku s rýží a dezerty dělám vždycky 2. Jeden ovocný a druhý krémový
Když k nám mají přijet, tak si vždycky vyškemrají tohle jídlo ![]()
@concetta píše:
Menu se mi zda vyborne. Mozna bych to jeste odlehcila tim, ze bych misto hovezi polevky udelala lehci kureci vyvar a u svestkoveho kolace bych vynechala krem.
Kuřecí vývar já moc nemusím, nějak mi nešmakuje, to hovězí jednou za čas to si dám
S tím krémem, nebude ten koláč pak moc suchej? ![]()
@Sisi90 Kamarádka mi napsala, ať udělám bramboráky a kyselo
Ale to by z výletu moc nebylo, takže jim to udělá druhý den její mamka a pak se můžou rochnit celé odpoledne na zahradě ![]()
Moje mama dela svestkovy kolac s drobenkou (ta zabrani tomu, aby se svestky vysusili) a ja ho tak miluju. Teorii mam v malicku, s praxi je to trochu horsi ![]()
Tak nahodou super si to vymyslela
dala bych si, ale u nas by to bylo asi takhle, taky cekam kamosku co prijede. A bude mit neco takoveho ![]()
obed- prava valasska kyselice, nebo cesnecka, hlavni jidlo veprove platky na pravacich a nove brambory,
dezert urcite budou frgály, nebo klasika strudl.