Měření bot, poraďte prosím

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
6.1.23 07:02

Mereni bot, poradte prosim

Ahoj, segra mi dala po diteti meridlo plus 12. Dceri jsem dnes zmerila nohu, presne jako na fotce, ma presne 16cm. Znamena to, ze uz tam je pripocten 1,2cm nadmerek? Takze mam hledat boty s jakou stelkou, 16cm? Ma backorky do skolky Fare ktere maji stelku 16,1 cm. Tak aby ji uz nebyly male.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
34322
6.1.23 07:12

Postav ji na papir, obkresli nohu, zmer a porovnej :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7231
6.1.23 07:45
@Anonymní píše:
Ahoj, segra mi dala po diteti meridlo plus 12. Dceri jsem dnes zmerila nohu, presne jako na fotce, ma presne 16cm. Znamena to, ze uz tam je pripocten 1,2cm nadmerek? Takze mam hledat boty s jakou stelkou, 16cm? Ma backorky do skolky Fare ktere maji stelku 16,1 cm. Tak aby ji uz nebyly male.

Ano. Nohu to změří již s nadměrkem kolik by měla boty měřit. A tímpádem by se to mělo shodovat s tím co naměříš v botě. Pokud má na měřidle 16cm jeho noha měří 14,8. A botu by měl mít těch 16cm. A myslím si osobně že pokud jde o bačkory do školky tak tam nadměrek 1,3cm bude mít hodně… to už musíš vyzkoušet jak v tom bude chodit. Já boty dávala nad 1cm nadměrek, ale papučky mívala tak 0,7cm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.1.23 07:49
@KKK85 píše:
Ano. Nohu to změří již s nadměrkem kolik by měla boty měřit. A tímpádem by se to mělo shodovat s tím co naměříš v botě. Pokud má na měřidle 16cm jeho noha měří 14,8. A botu by měl mít těch 16cm. A myslím si osobně že pokud jde o bačkory do školky tak tam nadměrek 1,3cm bude mít hodně… to už musíš vyzkoušet jak v tom bude chodit. Já boty dávala nad 1cm nadměrek, ale papučky mívala tak 0,7cm.

Dekuju, tuhle botu a velikost prave vybrali v prodejně.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.1.23 07:50
@Lucie_Sx píše:
Postav ji na papir, obkresli nohu, zmer a porovnej :nevim:.

To mi nevydrzi stát, vzdycky se ta obkreslena noha strasne lisi.

• Citovat
  • Upravit
7231
6.1.23 07:54
@Anonymní píše:
To mi nevydrzi stát, vzdycky se ta obkreslena noha strasne lisi.

to obkreslení není tak přesně… tam se zase musí držet tužka přesně kolmo… já raději měřím tím měřidlem.
Co je tak anonymního na měření nohou u dítěte vůbec? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68819
6.1.23 07:56

Ano, těch 16 už je s nadměrkem, takže bych vybírala boty tak 15,8-16. 16,1 už je nadměrek 13 mm, což je dost (malé nebudou určitě), ale tak uvidíš, jak v tom chodí, jestli zakopává, šmajdá… nech v tom dítě běhat a skákat a uvidíš. Někdy se člověk u daných bot trefí do takové blbé mezivelikosti - menší už jsou celkem natěsno a ve velkých plave.

Jinak obkres nohy nedoporučuju, dítě se nesmí ani pohnout, stát plnou vahou, musíš držet tužku absolutně kolmo (malinko ji nakloníš a ujedou ti 2 mm jak nic)… To už je lepší postavit nožku do rohu krabice, udělat čárku (kolmo!) vpředu a zboku. Ale plus12 je stejně nejpřesnější. A pak je samozřejmě důležitá i šířka nebo tvar boty. nevím, zda máte obyč Fare nebo Fare bare, ty druhé jsou na hodně širokou nožičku v prstech s úzkou patou a ne moc vysoký nárt, nosí je obě mé děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4814
6.1.23 08:28

+12 funguje přesně tak, jak píšeš - změří ti nohu a k té míře přičte 12 mm. Takže kupuješ botu, která má vnitřní délku jako tebou naměřené číslo.
Na bačkory mi nadměrek 13mm přijde strašně moc. Ty jsem kupovala vždy tak s centimetrem navíc. Tedy záleží také na šířce boty - pokud je to nějaké úzké kopýtko, tak možná dítě i těch 13 mm zvládne :nevim: ale u BF bačkor, které respektují tvar chodidla, to bude moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14558
6.1.23 09:13
@KKK85 píše:
to obkreslení není tak přesně… tam se zase musí držet tužka přesně kolmo… já raději měřím tím měřidlem.
Co je tak anonymního na měření nohou u dítěte vůbec? :D

To je jasne, pujdes po ulici, uvidíš dite, co má nohu včetně nadměrku 16 a na sobě boty zakoupené v prodejne a hned víš, ze jeho matka je zakladatelka :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7231
6.1.23 09:47
@Semtex píše:
To je jasne, pujdes po ulici, uvidíš dite, co má nohu včetně nadměrku 16 a na sobě boty zakoupené v prodejne a hned víš, ze jeho matka je zakladatelka :P

ahaaa vidíš nenapadlo mě koukat :P :P :P  :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
6.1.23 10:26

Nohu poctive obkresluju a v pohode.

Kazdopadne nadmerek 1,2 u backor ci sandalu je fakt moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková