Měření teploty v konečníku/podpaží

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
12651
9.6.14 13:40

Měření teploty v konečníku/podpaží

Můj syn (19 měsíců) má třetí den teploty/horečky.

Měřím ho normálně v podpaží. Máme teploměr Thermoval Rapid Flex. Podle návodu se v podpaží má měřit 5 minut, pak zapnout a mrknout na teplotu. Podle tohoto postupu jsme mu teď naměřila 38,1.

Chtěla jsme pro porovnání zkusit měřit i v konečníku. Tam se má měřit do zapípání, je to necelých 10 vteřin. Naměřeno 37,7. V návodu nepíšou nic o odečítání (o by byl v podstatě bez teploty), ale i tak je tam rozdíl skoro půl stupně.

A teď, čemu mám věřit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12651
9.6.14 13:41

Jo, podle čelního teploměru (Microlife N100), který beru opravdu s rezervou a orientačně, měl 37,7.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2527
9.6.14 13:43

Mame ten samy teplomer a vzdy merim do zapipani, i v podpazi. Proc by se v podpazi melo cekat 5 min? Proste az to zapipa, je zmereno, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
9.6.14 13:43

@Nikolacek Píšou to v návodu. Když necháš dýl, tak stále leze nahoru, zastaví se tak o půl stupně víc. Kdyby tam ta teplota nebyla, tak by nelezl. přijde mi to logické.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2527
9.6.14 13:46

Ja to v navodu nemam, nebo jsem si toho nevsimla. A kdyz to nechas v podpazi do zapipani, kolik to nameri?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
9.6.14 13:49

Jak kolik? Před deseti minutama těch 38,1.

Návod je tady, je to tam:
http://cz.hartmann.info/…pid_flex.pdf

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101513
9.6.14 13:56

@jessikka Tak logicky pokud se má měřit déle, tak to bude platit všude, ne :think: těžko se ten teploměr bude chovat jinak pod paží a v zadečku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
9.6.14 14:01

To jo. Prave proto jsrm vydedukovala, ze kdyz budu v konecniku jen do zapipani, tak nemusim odecitat - protoze podle mych zkusenosti to pak jeste cca o ten pulstupen vyleze. Tak me prekvapilo, ze jsem namerila jinak v podpazi a konecniku, cekala jsem plus minus stejny vysledek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101513
9.6.14 14:11

@jessikka Nevím, podle mých zkušeností to do zapípání měří podle plotu, nepovedlo se mi vysledovat žádnou závislost v tom, že by to už vylezlo jen toho půl stupně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2527
9.6.14 15:19

Ja v konecniku odecitam vzdy pul stupne. Potvrdila mi to i detska dr. Ty rozdily jsou fakt divny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
9.6.14 15:21
@Nikolacek píše:
Ja v konecniku odecitam vzdy pul stupne. Potvrdila mi to i detska dr. Ty rozdily jsou fakt divny.

Jasně, v konečníku se odečítá. Ale musí to být dobře/standardně změřeno. Což je ten problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
9.6.14 15:22

No, mám doma rtuťovou rychloběžku, tak asi budu měřit tou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
9.6.14 17:27

@jessikka
Mám ten samý teploměr a řídím se konečníkem (vždy –0,5 stupně). Když ho měřím v podpaží, naměřím zhruba o jeden až dva stupen MÉNĚ než v konečníku. Např. v konečníku ma 36.8 a v podpaží 35.6. Což je blbost, takže s ním v podpaží vůbec neměřím. Ale je pravda, že on by pět minut nevydržel v klidu, kdoví jak by to pak ještě vylezlo.
Když měl horečky a v konečníku nad 38, v podpaží měl třeba jen 37.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
244
9.6.14 20:06

Ahjky maminy-prosím o radu-mám 1,5měsíční dcerku a od včera nás trápí rýma v nosíku. Dnes už je i slyšet, když malá pláče že už je nosík plný, ale soplík nemá. CO CHVÍLI TYČINKAMA VYTÍRÁME, manžel koupil i odsávačku, ale tu použijemeaž večer, protože je v práci i s nákupem:(,máme doma mořskou vodu od firmy humer, máte s ní někdo zkušenosti. Teplota byla37,4zatím. Ted jsem preventivně i vlažným kapesníkem otřela celý obličej. můžete mi ještě poradit? díky mocccc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2527
9.6.14 21:10

@Dajula007 Z nosu ji teda netece, jen to v ni chrci? Pro tyhle mimina je na rymu dobry Libenar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí