Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den, ráda bych se zeptala na váš názor.
Syn má od čtvrtka od večera zvýšené teploty. Několikrát za den zakašle, jednou za den z něj vylítne nudle trochu do zelena, jinak prostě nic…akorát v ten čtvrtek se nárazově oprudil. Po Nutofenu je i bez teploty a lítá jak drak, ale když přestane působit, tak teplota stoupá. Zítra ráno jdeme samozřejmě k dr., tak uvidím, co řekne. Potřebuji zorganizovat hlídání místo školky, svoje zaměstnání a návrat tchýně domů z nemocnice po onkologické operaci…tak bych už ráda dopředu věděla, co by našemu prckovi mohlo být a jak dlouho bude muset být doma ze školky…do práce chodím prvních 14dnů.
I mě napadly zuby, ale podle mě už má všechny vylezlé…nedej bože, aby se třeba do zítřka osypal neštovicemi ![]()
To, že je venku krásně, raději ani neřeším ![]()
Ma uz venku petky?
Tohle muze byt jakakoliv viroza… On ma plinu, ze se oprudil? Protoze opruzeni moc nechapu, pokud plinu nema… Opruzeny muze byt ze zubu nebo z vyssi teploty v plence, kdyz ma zvysenou… To nemusi primo s nemoci vubec souviset.
Videla bych to na nejakou slabou virozku, osobne bych ani k doktorce nesla.
Syn (34m) měl před týdnem virózu - taploty, a nic víc k tomu. Byli jsme 4 dny doma, dokud se z toho nedostal. Taky jsme teplotu sráželi, a když jí zrovna neměl, řádil jak drak.
Přeji brzké uzdravení. ![]()
Však, kdybych byla doma na rodičáku, tak bych ho k dr. nebrala…by mi bylo jedno, jestli bude doma dva dny nebo týden.
Ano, oprudil se. Ve čtvrtek celý den měl tu trénovací plenu, protože ho hlídal muž a ten nemá nervy se ho pořád ptát na nočník a pětkrát převlékat. Přes veškerou mojí snahu si prostě většinou neřekne. S tím doopravdy bojujeme
Ve školce je také na plenách. Ani tam si s ostatními dětmi neříká ![]()
Když ho milostpána vysadím na nočník bez ptaní, tak to pak vyrobí, ale jinak ne. Kdyby neměl ty teploty, tak bych ho zrovna dneska nechala lítat s holým zadkem, to je bez nehod a problémů.
A ano, myslím si, že už má venku i pětky. Ale odpřísahnout nemohu. Moc si tam kouknout nedá. Když mu dozadu zajedu kartáčkem, tak nijak bolestivě nereaguje.
Jak dlouho chodí do školky? Nemůže se „promořovat“ školkovými bacily? Navíc, co jsem nedávno slyšela, tak ve školkách zrovna nějaké virozy probíhají.
Do školky chodí od března. Ale až teď posledních 14dnů na celé 4dny týdně. To promořování je dost pravděpodobné. Ach jo ![]()
Důležitost horečky při infekcích - článek k tomu srážení horečky Nurofenem ![]()
@Almira-Alm, však já mu ten Nurofen nedávám pořád. Pouze jednu dávku k večeru, když vidím, že je mu hůř. Doufám, že to zítra dr. rozlouskne, zda je to jen viróza nebo nějaký zánět. ATB mu ale zbytečně dávat nechci. I když je zatím v životě neměl.
Pri nemocich, ktere se leci ATB, jsou obvykle horecky vyssi nez 38°C vesmes po cely den. Rozhodne to neni zvysena teplota na vecer. A zase i tady plati srazet az nad 38°C.