Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj. V rodine mam zkusenost. Svagrova ma chlapecka. Kdyz mu bylo 14dni, tak prodelal zapal plic
V nemocnici byli cca tri tydny. Nasledovala rada vysetreni, neb mel spatne testy krve. Vse je zatim ok, jen bere malej zelezo
Musim to zatukat, tuk tuk tuk. Ted je mu 11m. Drzim palecky, at je malej brzy fit a tobe at to psychicky zvladas co nejlepe!! ![]()
Tak moje starší holka, když jí bylo 2,5 roku, tak někdo chytla pneumokoka. Měla z toho zápal plic a zánět středního ucha. No a mladší, tehdy jí bylo tři a půl měsíce, to chytla od ní. Ležela jsem s nima týden v nemocnici a dostávaly jenom antibiotika, jinak jedný ucho píchly, druhý prasklo samo a byly teda na rentgenu plic. Jinak nic extra.
Ježiši… zkušenost nemám, jen se třepu, aby to teď nechytly naše holky… ale takové malé miminko, to je mi moc líto.
Můžu se zeptat, jak to vypadalo, jak jste to poznali - nebo doktorka? Tady teď „lítá“ nějaký virový zápal plic… ![]()
Přeji moc sil a ať je brzy zase miminko zdravé.
Můj chlapeček měl zápal plic bezprostředně po narození, kdy se nadechl už smolkou znečištěné plodové vody. Spravila to antibiotika. V podstatě jsem na něm žádné příznaky ani nepozorovala, byl novorozeně a pořád spal, myslím, že antibiotika tehdy brzy zabraly.
U nas to začlo jen blbim kašlem trval asy tyden a zhoršoval se v takový dusivy kašel začlo ho natahovat do toho rýma začal ublinkavat a cely den i noc prospal horečky vůbec neměl no a včera jsem sla na kontrolu stím že se kašel zhoršil tak okamžitě rychlou od doktorky do nemocnice a na fifejdach malujou v karvine neberou tak sme museli az do haviřova hruzaaa
Znám, skončili jsme znova na neonatologii v inkubátoru, ale ty malí clovicci to zvládají dobre u nas to byl týden v inkubátoru a týden na postýlce a pak konečně domu.
No ja doufam že tam nebude dlouho je to hruza nemužu tam s nim byt protože starši syn kterymu je skoro 3 je taky nemocnej snad tam nebude dlouho
Ahoj, a jak to probíhá po zaléčení antibiotiky, co se týká režimu dítěte? Chodili jste ven, cestovali?
Prosím maminky mate někdo zkušenost se zapalem plic u dítěte malí ma necelé dva měsíce a od staršího syna dostal kašel z kterého dostal zapal plic musela jsem ho odvest až do havířova do nemocnice je na jip nevíte jak dlouho trvá lečba mate někdo zkušenosti děkuji moc