Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Můžete mi prosím poradit, mám pětiletou dceru a je často nemocná, má několikrát do roka antibiotika. Můžete mi prosím poradit jaké vitamíny jí dát? Na ceně nezáleží, hlavně aby nebyla tak často nemocná. Už jsme zkoušeli různé vitamíny, ale nic nám nepomáhá.
Já teď zkouším dávat pětiletému eleutherococc - slyšela jsem na to chválu ze všech možných i nemožných stran, tak jsem zvědavá. Bere se to 3× denně 1 kapka na 4 kg váhy podobu 1 měsíce, pak 10 dnů pauza a může se 1-2× zopakovat. A pak třeba brát jenom 1× denně jako prevenci (aspoň doufám, že si to dobře pamatuju, aktuálně to bere asi 16 dnů, tak to, co bude pak, jsem ještě moc neřešila). Tu je ještě k tomu brožura .
Upřímně, počítám, že jestli to funguje, nebo ne, zjistím na podzim ve školce
Teď je tam od pondělí, předtím byl dlouho doma, i s atb. A děti už budou asi víceméně zdravé… Má ještě nějakou léčbu z imunologie (má nižší leukocyty) a další postup by byl asi vyndání nosní mandle - ale chci zkusit ještě nejdřív tohleto. Koneckonců v srpnu má jít na imunologii na kontrolu, tak se ukáže, jestli to s ním nějak zahýbalo ![]()
Já dávala imunoglukan, to nasazujou dr. až od září většinou a celoročně dávám multivitamín od amway.Je cucací, zvládá to už i 1,5 roku dcera.Syn měl před rokem a půl zápal plic a pak půl roku neustále něco. Nasadila jsem tohle a tuto zimu měl jednou slabou rýmu. Takže za mě si myslím, že to funguje.
Myslím, že vitamíny v umělé formě jsou nanic, raději se nevyhýbat pestré stravě. Co považuju za důležitější jsou probiotika, zrovna antibiotika osídlení trávicího traktu hodně ničí, takže krom jogurtů a zakysaných mléčných výrobků bych volila právě nějaká na pomoc. A pak bych se poradila s doktorkou, jestli by nepomohla zjistit, co je příčinou těch častých nemocí.
Říkala jsem už několikrát dr. že se mi to nelíbí, když je dcera pořád nemocná, vždycky je týden zdravá, pak dva týdny nemocná a pořád dokola. Chtěla jsem nějaké podrobnější vyšetření. Na to mi dr. řekla, že to tak prostě malé děti mají ![]()
Vitaminy umele nedavam, zato pestrou stravu, hodne ovoce a zeleniny. Jednu zimu jsem davala imunoglukan a laktovacily od swissu. Ted uz nedavam nic, zdrava strava staci. A pecu domaci chleba a rohliky z kvasku a ten ma probiticke ucinky.
Preventivne bych takto nemocnemu ditku davala minimalne c, d a pri nemoci dvojnasobnou davku. dr bych vymenila. Do polevek se da pridat pohanka, a ruzna seminka na doplneni mineralu. ccko a dcko doplnit vhodnou formou urcite ne sumaky s umelym sladidlem. na osidleni strev bud zminene kvaskove pecivo(nejlepe, protoze to z kvasnic nedela dobrtu)nebo kvalitni jogurty(stridat)