Podezření na boreliózu u dítětě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Martina321
4.6.14 09:51

Ja nemam zkusenost s ditetem ale s moji mamkou, take sla k doktoru asi tyden po tom, co si nasla kliste a taky ji rekli, at prijde na testy az za 14 dni, takze asi normalni postup. Zadne dalsi odbery nedelali, kdyz ten prvni byl negativni. Tak at to dobre dopadne.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7725
4.6.14 09:54

Já jsem šla k Dr až už s rozjetou boreliózou, takže krev mi brali hned, pak po 14 dnech (po ATB), tuším že pak ještě jednou za 14 dní, a kontrolní odběry jsem měla po půl letech 2roky dokud jsem „nebyla čistá“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
482
4.6.14 09:55

Já byla s dcerkou (necelé tři roky) asi až po půl roce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
4.6.14 09:56

@yummymummy Protilátky se tvoří za 2-3 týdny, nemá cenu testy dělat dřív. Pupínek po kousnutí čímkoliv je normální. Pokud by se objevilo zvětšujícíá se zarudnutí s bledým středem tak by to bylo typické pro boreliosu a dali by ATb hned. Takže občas na to místo kouknout a jinak nic. Klíšťat bude mít za sezonu určitě víc a některá ani nemusíš najít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
4.6.14 09:56

Takovej pupinek mame vsichni po klisteti vzycky a ze tech klistat mivame :-)…a borelioza se z krve opravdu pozna az po urcite dobe…cca tri tydny az mesic od nakazaneni klistetem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4077
4.6.14 10:01

Ten postup není uplně dobrej. Pokud doktorka dělá elisa nebo WB tak 21 dnu je hranice pro detekci LB. Odebráni krve okamžitě po kousnutí je ale dobré pro získání referenčních udajů. PS Mněla jsi to klište poslat na PCR test a mnela by jsi jistotu. PS Na tvém miste bych nechal udělat LTT test ten má rychlejší odezvu. po 3 týdnech se LB léčí moc špatně a mladej by mněl být přes 6 týdnů na ATB a k tomu ještě bude zobat entizol.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
587

Po tom co měla dcera dvakrát boreliozu, dávám hned po přisátém klíšteti jednu tabletku atb…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112

Pupinek po klisteti je normální. Když by se udělala velka červená skvrna s bilym středem, je ti borelióza. Nejlepší je jít na odběry po měsíci, pokud by ji mela, tak už na 100% budou protilátky. A hlavně borelióza nemusí byt jen z klíštěte, přítel klíště neměl a dostal ji, takže asi komár. A pokud by se objevila něco jako viroza kolem tech 7 dnu od kousnutí, tak to je taky jeden z příznaků. Naše mala mela klíště ani ne v roce, zjistili jsme to asi az za 2 dny a je úplně v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
4.6.14 10:03

@MartinKa36 : 6 týdnů ATB? Přítel mel na týden, pak krev, a když to nebylo lepší, zase na týden, krev a když ta byla v pohodě, tak krev za pul roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4077
4.6.14 10:04
@danali píše:
Já jsem šla k Dr až už s rozjetou boreliózou, takže krev mi brali hned, pak po 14 dnech (po ATB), tuším že pak ještě jednou za 14 dní, a kontrolní odběry jsem měla po půl letech 2roky dokud jsem „nebyla čistá“

Tvoje doktorka je Debil, na rozjetou LB potřebuješ ATB ne na dva tydny ale aspoň na 6 a bere se mix dvou ATB a entizol, jedno z těch ATB je u chroniku obvykle MINOCYCLINE protože projde přes bariery do mozkomíšního moku. ATB by jsi mněla brát tak dlouho dokud ti nespadne hodnota testu na LTT. elisa a WB je knicemu protože protilátky zůstávají v krvi i po vyléčení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
587
4.6.14 10:07
@MartinKa36 píše:
Tvoje doktorka je Debil, na rozjetou LB potřebuješ ATB ne na dva tydny ale aspoň na 6 a bere se mix dvou ATB a entizol, jedno z těch ATB je u chroniku obvykle MINOCYCLINE protože projde přes bariery do mozkomíšního moku. ATB by jsi mněla brát tak dlouho dokud ti nespadne hodnota testu na LTT. elisa a WB je knicemu protože protilátky zůstávají v krvi i po vyléčení.

já vyhádala tři týdny, a ještě se ošívala!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
myšák1187
4.6.14 10:17
@myskalucka píše:
@MartinKa36 : 6 týdnů ATB? Přítel mel na týden, pak krev, a když to nebylo lepší, zase na týden, krev a když ta byla v pohodě, tak krev za pul roku.

no moje máma měla boreliozu 2×, poprvé byla přeléčená rychle, tuším že po týdnu či 14-ti dnech to bylo ok (byla zařazená i do výzkumu jaký vliv má borelioza na organismus, takže pravidelně jezdí na Karlák na různé testy)
podruhé brala ATB tuším skoro dva měsíce a lítala po testech než ji to pustilo a ještě potom z toho měla i problémy které s tím zdánlivě nesouvisely, takže opravdu každý průběh může býát různý

• Citovat
  • Upravit
4077
4.6.14 10:17
@Alice.007 píše:
já vyhádala tři týdny, a ještě se ošívala!

3 tydny je léčba pouze v ranných stádiích LB,

S antibiotikama je to mnohem složitější než si blbej obvoďak nebo pediatr myslí, většinou ví že toto ATB zabíra na toho a toho bacila, ale skutečnost je takopvá že ATB zabírají likvidují jen určité životní fáze takže pokud se bakterie rozhodně že bude spát= přejde do kryptické formy tak na ni ATB nefungují, takže je potřeba nasadit leky tipu Entizol. No a další problém je průnik do tkání kdy je problém průnik do mozku a do koleních pouzder které jsou špatně prokrvené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
4.6.14 10:33

@MartinKa36 : a ty jsi doktorka a nebo pracujes na mikrobiologii nebo na jiném oddělení zabývající se boreliozou, ze nazyvas doktory debi. i?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
myšák1187
4.6.14 10:40

@yummymummy ono přenašeči jsou hlavně ty nymfy, takový ty skoro průhledný, právě u mamky se to potvrdilo na 100%, pracovala v lese, takže za sezonu jich měla požehnaně, došla pak tak daleko, že si do kalendáře psala odkud si to klíště vyndala a kdy a pak si ty místa kontrolovala

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA