Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den. Moje mala ma už dva mesice vlcí zrno. Nevite cim bych to mohla zkusit doma vylecit. Jinak nás ceka vyriznutí
Diky moc
Já ho mám už třetí týden…taky mi straší vyříznutím, já teda nepůjdu…není tak veliké…zkus nahřívat, opthalmo azulen do oka, napsal vám něco na to?
Nevím, kolik je dítku, ale pomáhají hodně teplé heřmánkové obklady. tak teplé, jak dítko snese a hodně často.
Pokud by to nezvládala, tak zkuste hodně namočený obklad v borové vodě+ a také co nejčastěji.
Vyříznutí je /nejen/ pro dětoi honě traumatizující záležitost ![]()
Zkuste tohle, určitě to neublíží, může jen pomoc ![]()
Také stim bojujeme, ale my tedy půjdem na vyriznuti. Snad nám to pomůže. ![]()
Moje malá (4roky) byla v květnu na odstranění vlčího zrna pod narkózou. Už nikdy více!! A co se nestalo? Zase ho máme zpět a pro jistotu na druhém oku
Už jsem bezradná, zkouším, co se dá, cpu jí vitamínama a ta svině (promiňte) tam je pořád. ![]()
Takže operace nezaručí, že se ta potvora nevrátí zpět.
Maminky, taky bojujeme s vlčím zrnem. Moje roční dcera ho má už několik měsíců, vždy zmizí a zničeho nic se objeví. Po několika měsících konečně vím co to vlastně má. Doktorka nám dala maxitrol, ale hodně špatně se to malé v podobě masti dává. Ani nevím jestli jí to bolí, má tam jen zarudlou červenou kuličku na spodním víčku. Vyléčil jste to někdo úplně? @Petulinda odstranění bylo po narkóze moc bolestivé?
@Febio malá si chvilku po probuzení stěžovala, že jí bolí očičko, ona vůbec probuzení z narkózy měla pro mně traumatizující, hrozně brečela, až tak, že jsem byla zoufalá, ale sestřička mi říkala, že je to normální stav, cca půl hoďky po probuzení a že si to pamatovat nebude. Pak se prospala a už to bylo dobrý, vůbec si na nic nestěžovala, jenom jí vadilo zalepené oko. Dnes už bych do toho znova nešla. Teď zkusíme homeopatii, jsme objednané k homeopatičce, tak snad pomůže.
Jinak vlčí zrno dcerku nebolí, pořád se jí ptám, maxitrol jsme taky mazaly, nepomohlo
![]()
Ahoj, můj tříletý syn má taky. Od května to intenzivně léčím a nic. Má ho i na druhým oku, nezabírá nic, ty mrchy rostou. Na očním jsme byli, měl už druhou antibiotickou mast, obklady z heřmánku dáváme několikrát denně. Doktorka řekla, že dětem se to většinou neřeže, ale on to má velký, červený a se žlutou špičkou
Co s tím?
@Moniňoň Ahoj jestli už má žlutou tečku tak to brzy praskne a bude mít malý klid. Já to mám docela často a jak se ukáže žlutá/bílá tečka tak do pár dní to vždy prasklo
@Moniňoň ahojky malá měla také na vrchním víčku mastiček jsme měli 5 druhů, potom jsem malé dávala homeopatika staphysagria a belladona, obklady jsme dělali s heřnámku a lněného drceného semínka co nejvíc teplé a třeba i 20* za den…ted už je to rok a neudělalo se ani jednou…
@Soňa Zacharová píše:
@Moniňoň Ahoj jestli už má žlutou tečku tak to brzy praskne a bude mít malý klid. Já to mám docela často a jak se ukáže žlutá/bílá tečka tak do pár dní to vždy prasklo
Děkuju, vypadá to děsivě teda
vydržíme to teda ještě doma a teplý obklady z heřmánku budu dávat nadále ![]()
@Ellusa píše:
@Moniňoň mám pocit, že mi to nahřívali soluxem a ty obklady taky byly vždy hodně teplé, co jsem snesla
On právě huláká, že to pálí, i když je to jen teplý
![]()
@nelinka204 děkuju, malej to má teda podobný, jen to vypadá ještě hůř teď jak to má žlutou tečku. A ty homeopatika jste dávali jak často a přesně?
Měli jsme několik měsíců, léčba žádná, pediatr doporucil ocniho, ze se to nějak vynda. To jsem odmitla. Jak to prislo, tak to odešlo.
Uz dva roky se to nevratilo.
@Talitha píše:
Měli jsme několik měsíců, léčba žádná, pediatr doporucil ocniho, ze se to nějak vynda. To jsem odmitla. Jak to prislo, tak to odešlo.
Uz dva roky se to nevratilo.
No kezby to tak bylo i u nás. On si nestěžuje na bolest, na nic, tak aspoň že to nebolí
@Moniňoň ahojky homeopatika staphysagria 15 ch jsem dávala 3 kuličky ob den, a belladonu 9 ch 3 kuličky 1* denně…kuličky bud rozpustit v trošce vody nechat vypít nebo nechat vycucat- hlavně potom 10-15 min nic nejíst nepít…nedotíkat se kuliček a nemíchat kovovými lžičkami…snad se toho už konečně zbavíte…je pravda, že malá jak to měla veliké zůstala jí potom jizvička, ale už se to nevrátilo zatím…já si myslím, že u Vás by to už každým dnem mělo prasknout opravdu ty obklady dávat co nejčastěji…jakmile to praskne tak na hnis nechytat a otřít támponem namočeném v heřmánky a dovymáčknout…
@nelinka204 píše:
@Moniňoň ahojky homeopatika staphysagria 15 ch jsem dávala 3 kuličky ob den, a belladonu 9 ch 3 kuličky 1* denně…kuličky bud rozpustit v trošce vody nechat vypít nebo nechat vycucat- hlavně potom 10-15 min nic nejíst nepít…nedotíkat se kuliček a nemíchat kovovými lžičkami…snad se toho už konečně zbavíte…je pravda, že malá jak to měla veliké zůstala jí potom jizvička, ale už se to nevrátilo zatím…já si myslím, že u Vás by to už každým dnem mělo prasknout opravdu ty obklady dávat co nejčastěji…jakmile to praskne tak na hnis nechytat a otřít támponem namočeném v heřmánky a dovymáčknout…
Děkuju za rady ![]()