Neštovice v bytovce, kam s infekčními dětmi?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
882
3.6.14 15:43

Neštovice v bytovce

Potřebuju zjistit, jestli jsem jediná divná v naší bytovce, komu nepřijde normální, že infekční děti běhají venku :cert: Prosím opravte mne, kdybych se mýlila. Neštovice jsou infekční, po celou dobu pupínků a před jejich výsevem. Děti by měli být v klidu. Děti nemají chodit na sluníčko. Přijde vám normální, že dítě s neštovicema, které má třetí den běhá a jezdí na kole před barákem, na písku, na sluníčku.. apod?? že běhá po chodbách baráku? nebo jsem já ta divná, co je naštvaná a nechce aby to její dítě chytlo a tudíž nemohu před barák, na písek, pověsit prádlo a pomalu se bojím otevřít dveře od bytu? ono to už je totiž druhé dítě z druhé rodiny, co to od sebe chytli a do krve se se mnou ta první rodina pohádala, že jsou infekční pouze dotekem a to jen tři dny.. takže maminka toho dítěte, co tam je teď má tu informaci zajisté od té první.. :cert: :cert: a já jsem blbá a mám si něco přečíst..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1088
3.6.14 15:47

Zrovna tím procházíme. Takže infekční je dítě v době výsevu neštovic. Malej už to má 4tý den a stále se objevují nové a nové pupínky. I když už v menší míře, ale prostě naskakují nové a nové. Nesmí být v kontaktu s jinými dětmi, musí být v klidu, může z toho mít zánět mozkových blan, pokud nebude dodržovat klidový režim a nesmí na sluníčko- pupínky mu mohou zůstat a už by nemusely zmizet.- Toť ve zkratce info od mé doktorky, volala jsem jí včera. Malý se osypal v sobotu.
EDIR: infekční přestane být dítě až v době, kdy se mu odloupne poslední stroupek, jsem si ještě vlastně vzpomněla :))))))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
882
3.6.14 15:50

@mybaby děkuji. Takže si myslím správně..takže čtyřletý kluk, třetí den neštovice na kole před barákem není normální.. resp. jeho maminka asi moc ne.. díky za uklidnění, že já nejsem ta jedovatá protivná sousedka..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
3.6.14 15:51

V klidu by být měly a na sluníčko taky nee, ale pokud máte společné stupačky a chodbu, je to šumák. Neštovice jsou celkem odolné a dokáží putovat relativně daleko především vzduchem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1088
3.6.14 15:52

@veverkas22 ne, to opravdu normální není. Malý nesmí ven a může mít z toho mít zdravotní problémy. A jeho mamina je opravdu nezodpovědná a nejenom ke svému dítěti, ale i k ostatním dětem a dospělým, kteří třeba neštovice neměli… Hele, taky mám problém malého doma zabavit, ale nedá se prostě svítit, ven nepůjde i kdyby se stavěl na hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15409
3.6.14 15:56

Jak říkala sestra v Brně na infekčním: „neštovice lícou vzduchem“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
882
3.6.14 15:58
@kotyk píše:
V klidu by být měly a na sluníčko taky nee, ale pokud máte společné stupačky a chodbu, je to šumák. Neštovice jsou celkem odolné a dokáží putovat relativně daleko především vzduchem.

to mám radost :,( moje dcera byla před 14 dny na operaci, nesmí je chytit.. všichni to ví a šumák.. snažím se jí držet doma, nebo úplně mimo, já ji asi koupím roušku nebo nevím.. a když jsem se ozvala, ani mne už nezdraví.. já mám chuť je někam nahlásit nebo tak.. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
3.6.14 15:58
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2242
3.6.14 16:00

Jestli ti jde o tu infekčnost, tak neštovice se šíří vzduchem, dost často člověk o prvních pár pupíncích netuší, takže je vesele roznáší dál, v MHD, školce, prostě kdekoliv, aniž by to dělal schválně. Co se týče režimu nemocného dítěte, tak by nemělo na slunce, mělo by být v klidu atd., ale to už je na rodičích toho dítěte… Tak bych to tak nehrotila. Je lepší je prodělat teď, v době kdy si doma, než pak být doma s dětmi z práce. Já mít neštovice někde po ruce, jsem nadšená a domluvím si návštěvu:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.6.14 16:02

Taky jsem s detmi sla po spolecne. chodbe domu, jela mhd k doktorce..kanalem chodit nebudu, a k dr. jsem se dopravit s detmi musela…

Slunku se vyhybaly, detskym hristim taky.. Doma to s. obouma bylo na hlavu, tak na chvily jsem s nemi sla pred barak..Dite se muze nakazit kdekoli…a.to neovlivnis…!!co az bude chodit do ms..?

• Citovat
  • Upravit
2242
3.6.14 16:02

@veverkas22 Á, tak promiň, okolnosti zdravotního stavu tvé dcerky jsi napsala až teď, no tak to máš jako sázku do loterie, buď je chytí nebo ne…:-( Ale ber to tak, že je opravdu může chytit kdekoliv, v obchodě atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
882
3.6.14 16:03

@zuzkasim chodím do práce, holku mám po operaci s oslabenou imunitou.. nelze je chytit, nesmí..nechodíme na veřejná hřiště, do obchodu raději taky ještě ne apod a oni ví že je mají, snažili se je dostat, už je mělo půl baráku, ostatní v pohodě doma a tyhle lítají všude, celý od pudru.. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44172
3.6.14 16:05

Neštovice jsem s dr. řešila v zimě celkem podrobně - dvouletá dcera se s nimi setkala už několikrát tak, že se mohla nakazit(jeli jsme společným výtahem, dotyk),ale její imunitní systém je zatím nechce.

Dr. říkala, že podle nových výzkumů jsou infekční den před výsevem a tři dny po výsevu, potom riziko nakažení prudce klesá. Ale zase záleží na imunitě jedince, který má být potencionálně nakažen. Nejvíc vnímavá k varicelovému viru je skupina dětí od 3 do 10 let, který je neprodělala. Taky záleží, jak vyvinutou imunitu má ten konkrétní jedinec..

Třeba prostřední dcerka je chytla ve 14 měsících a až dodatečně jsme se dozvěděli, že 14 dní před ní je prodělal chlapeček sousedky z přízemí - ale v době neštovic se neviděli a nehráli si na společném dvoře, skutečně byl celou dobu doma..Syn v té době už chodil do školky, ale nepřinesl je domů, chytl je až od ní a průběh měl velmi lehký.

Je pravda, že by mělo být dítě po celou dobu v teple a ne na sluníčku. Vzácně hrozí komplikace zápalu plic nebo zánětu mozkových blan. Dr. říkala, že komplikovaný je jeden případ ze sta(léčba herpesiny) a ty vzácné komplikace ještě méně.

Ať je to jak chce, jednání sousedky neschvaluju(i když v případě mého dvouletého dítěte, které neplánujuočkovat, bych nebyla tak hysterická)..Když už jí nezáleží na vlastních dětem(počasí se mění teď každou chvíli, to je chuťovka na oslabený organismus),tak by si měla uvědomit, že jsou taky jedinci se sníženou imunitou, které by mohlo její nakažené dítě venku ohrozit..Mezi zdravou populací ale nepředstavují neštovice takový problém. Naše dr. nedělá kovbojku z toho, když přijde v ordinačních hodinách pro nemocnébez upozornění maminka s děckem, které má čerstvý výsev. Naše dr. nemá žádný zadní izolační vchod do ordinace, ta stavba to neumožňuje. Naopak, chce každé dítě vidět, protože nechce zapsat do karty něco, co neviděla. Naopak separuje ve zvláštních ordinačních hodinách ty potencionálně ohrožené - kontroly po nemoci, předoperační vyšetření. Nebo jí může zavolat kdokoliv, kdo nechce z pádného důvodu čekat v čekárně mezi nemocnými dětmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
3.6.14 16:05

@veverkas22 Stejně už je minimálně 10 dní neštovicím vystavená, mají celkem dlouho inkubační dobu, kdy je nemocný už infekční. Budete si muset držet palce :hug: Pokud by to u vás skutečně byl hyper průser, zavolej doktorovi. V krajním případě se dají podávat protilátky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
882
3.6.14 16:14

@kotyk vystavena snad neni, byla tyden pred operaci a tyden po jen doma a ten minuly jsme odjeli, protoze je melo jine dite v baraku ale ted uz jsem se musela vratit. Mala je tedy dnes doma s babickou a kouka ze zavreneho okna ven protoze pred domem na pisku jsou nemocne deti :-( to je na palici..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí