Neštovice v bytovce, kam s infekčními dětmi?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
882
4.6.14 09:01

No tak včera nakonec proběhla nějaká sms konverzace, neboť se mne dotázala, jestli mne něco žere, tak jsem jí napsala že jo, že babička co hlídala seděla se zdravým dítětem doma, zatímco ona s infekčním obývá písek (babičce je 70, umělé koleno, nedojde dál než na krátkou procházku), tak mi napsala, že tedy ven chodit nebude, ať jsem spokojená, tak jsem jí odepsala, že si asi neuvědomuje, že by měla být doma hlavně kvůli malému, ať si přečte, jaké by mohl mít komplikace. Je něco jiného, když po týdnu půjdou na procházku, jak už tu některé psaly a něco jiného po třech dnech lítat kolem baráku.. navíc mi bychom koncem června chtěli na dovču, tak i proto mne to štve, aby to nechytla, koupím zájezd a bum, je mi to jasný :-( tak snad to dobře dopadne :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
4.6.14 09:22

@veverkas22 neštovice jsou infekční určitě chvíli před výsevem a do zaschnutí pupínků, plus se šíří kapénkovou cestou, tj. ne pouze přímým kontaktem. míra infekčnosti se různí v čase, ale největší bomba je přímý kontakt s nezaschnutým pupenem. určitě má být dítě v klidu a určitě pupeny nemají být vystavovány slunci (kvůli riziku nepěkných jizev).

neštovice mohou mít celou řadu komplikací, od zápalu plic, přes záněty mozku, plus je to herpes virus, stejný, jako způsobuje pásový opar (ten může propuknout později u lidí, kteří neštovice prodělali - virus se reaktivuje.). u citlivých jedinců (s imunodeficitem nebo jiným problémem)se při výsevu podávají antivirotika, která organismu pomáhají bojovat. asi bych se být tebou předem informovala u pediatra, co a jak v případě téhle nemoci u vás, a domnívám se, že by je asi tvoje dcera brát mohla…

v budoucnu bych možná uvažovala o očkování. samostatně, pouze varixil. starší syn ho má, a neštovice nechytil ani od mladšího (který není očkovaný.. a přinesl je bůhví odkud). chtěla jsem ho chránit hlavně proti pásovému oparu, který měla tchýně i manžel, plus oba mají zajišťovací léčbu valtrexem.. mladšího jsem očkovat nedala, protože byl věčně nemocný a byla jsem ráda, že jsme v 21 m doočkovali hexu.. :mrgreen:

Každopádně - nejsi divná, hysterická, že ti chování sousedky přijde nesprávné. Naopak, sousedka asi nemá dost mozkových buněk na to, aby pobrala, že škodí především svému dítěti. pravděpodobně má kliku a dítěti z toho nebude nic, někteří lidé mají totiž víc štěstí než rozumu.. :think:

ale připrav se na možnost nákazy, protože je možná a raději se poraď s pediatrem, co a jak v takovém případě. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
882
4.6.14 10:27

@Nataša moc děkuju za vyčerpávající informace :-)poptám se na to očkování, nechce se mi je chytat ani do budoucna.. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
996
9.6.14 13:23
@veverkas22 píše:
to mám radost :,( moje dcera byla před 14 dny na operaci, nesmí je chytit.. všichni to ví a šumák.. snažím se jí držet doma, nebo úplně mimo, já ji asi koupím roušku nebo nevím.. a když jsem se ozvala, ani mne už nezdraví.. já mám chuť je někam nahlásit nebo tak.. :-(

nestovice mezes na dceru domu donest i ty myslim si ze to nejak neovlivnis :nevim: ale kazdopadne jsem stejneho nazoru, pokud se sousedi o deti peclive nestaraji a nechaji je s nestovicema behat venku nahlasila bych je ;) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí