Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, máme u dcery problém se srůstem pipinky. Už je to po několikáté, jen dosud to dceři doktorka vždy v ordinaci odtrhla od sebe. Dcera už má panickou hrůzu někde pipinku ukázat, takže nás posílají na rozrušení pod narkozu. Máte s tím některá zkušenost…?
Mám to rozrušovala dr na dětské gyn. Měla to také docela dost. Ale zvládli jsme to tam. Dala mastičku na znecitlivění. Ale mám bylo 18měsíců.
@WERISKA píše:
Mám to rozrušovala dr na dětské gyn. Měla to také docela dost. Ale zvládli jsme to tam. Dala mastičku na znecitlivění. Ale mám bylo 18měsíců.
tobe to dr delala taky? ![]()
Ja byla s dcerou taky…mela to uplne cele uz…taky pipku nechce ukazat (snad ji to vydrzi
) ale u dr. se necha…to je velka autorita..a je to rychlovka..davaji masticku na znecitliveni. nez narokozu bych radej volila trosku stresu…to je pro organismus privetivejsi.
holky vy mě bavíte… No a jak to dceři dělala resp. čím na té dětské gyn..?
Dcera to nazvala dratkem..ono to tak vypada..ja se v gynekologickych nastrojich taky moc nevyznam
a trvalo to fakt dve vteriny…
Zakrok je uplne v klidu…jen je treba pocitat ze hysterii rada podlehajici holcicka ji bude podlehat nasledujicich 24 hodin pri curani ![]()
Jsem celkem překvapená, že tohle se stává i u větších holek. U malé teda poctivě kontroluju, ošetřuju a hlídám, ale myslela jsem, že u větších dětí se to už nestává. Dokdy se tedy pipka musí u holčiček hlídat?
Prý než začnou růst prsa..pak se začne pipka sama vlhčit a už nezaroste ![]()
Dceři rozrušovala tyčinkou, prostě dlouhá špejle s vatou namočená v desinfekci, udělala šupšup a bylo..byl jí roka půl..pak už nebrečela.
Koty - me rekla detska doktorka ze jsou proste holky co jsou na to nachylne…vetsinou s tim maji problemy od narozeni…az do te doby nez je telo hormonalne aktivni (tzn. nez dostanou ms) asi to bude hodne individualni ale…protoze moje gynekolozka s kterou sem to resila jako prvni rikala ze ma i temer dospele holky pacientky s timto problemem (co jeste nemely sex).
no ale tezko budes doma kontrolovat 12ti letou holku ze…uz u te devitilete musi byt problem to zjistit…vidim jak to jde s moji petiletou co proste pipku neukaze ani kdybych se na hlavu stavela.
Holky a JAK se to ošetřuje? Jaká je prevence?
Kamarádky, co mají holčičky ani nevědí, že se něco takového má dělat. Já budu mít holčičku v září, tak se toho bojím. Četla jsme, že nějakým olejíčkem, ale jak moc? Jak moc hluboko? Jen pysky nebo se to čistí až úplně uvnitř?
My na tom byli už 2×. A dělá se jí to zas. Je jí skoro 2,5 a od té doby je hysterická, jen vidí bíle oblečenou osobu. Každý den promazáváme násilím a se strašným řevem. Nenechá si na ní sáhnout, kope, mlátí okolo sebe. Mám hrůzu z toho, až tam půjdeme zas… ![]()
Jessika - Nepomuze ti ani svecena voda pokud na to trpet bude
ja mazala furt a furt..vlastne mazu porad uz pet let…ale myslim si ze u male je to tim ze strasne trpi na opruzeniny…oprudi se v zime v lete…behem peti minut myslim ze i kdyz je naha…pak je ta kuze porad podrazdena a ma k tomu sklony no. jako dneska po zkusenostech bych asi pouzivala jen latkovy pliny aby pipka mela moznost trochu dychat..zadny ubrousky..jen vodu a umyvat nekolikrat denne..prote aby se to co nejmin drazdilo ta kuze. ale jestli by to pomohlo ti rict nedokazu..jen bych po zkusenostech volila tuhle prevenci.
@Lerista píše:
My na tom byli už 2×. A dělá se jí to zas. Je jí skoro 2,5 a od té doby je hysterická, jen vidí bíle oblečenou osobu. Každý den promazáváme násilím a se strašným řevem. Nenechá si na ní sáhnout, kope, mlátí okolo sebe. Mám hrůzu z toho, až tam půjdeme zas…
tak přesně takhle to máme taky..a udržet devítiletou je fakt mazec, má fakt sílu, a tohle navíc násilim fakt dělat nejde, neb jí to poznamená do budoucna. Prostě je k tomu náchylná a fakt doufám, že to jednou skončí.. Někde jsem se dočetla že se to dělá defacto nažhaveným drátkem, takže asi ta narkoza bude lepší..protože jí prostě nikdo neudrží…