Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@ntkv @mikitaa díky za info
No, tak teď budu muset nějak vyšpekulovat, jak to budu kontrolovat, až bude větší
mám doma tříleťáka a s tím už je to boj. Počítám, že u holčičky to bude ještě horší.
@Dashiky píše:
tak přesně takhle to máme taky..a udržet devítiletou je fakt mazec, má fakt sílu, a tohle navíc násilim fakt dělat nejde, neb jí to poznamená do budoucna. Prostě je k tomu náchylná a fakt doufám, že to jednou skončí.. Někde jsem se dočetla že se to dělá defacto nažhaveným drátkem, takže asi ta narkoza bude lepší..protože jí prostě nikdo neudrží…
hele to fakt zalezi dite od ditete…moje mlada kdyz vidi doktora tak ztuhne..ale nebojuje…takze pokud vis ze by byl boj tak je narkoza asi vhodnejsi…drzim palec at je to naposledy!
@Dashiky v tomhle případě bych taky volila narkózu. Je už velká, tak aby do budoucna neměla nějaké trauma, protože v tomhle věku už na zákrok nezapomene ![]()
@mikitaa díky moc.. Ta moje bojuje a brečí, takže by byla nejlepší narkoza už cestou..:-( Fakt doufám, že to bude naposled.
@Dashiky Nažhaveným drátkem? Cože??? to snad ve středověku. Takovou špachtlí kovovou jí to dělali, namazali znecitlivujícím krémem. Ale stejně. Bude zas řev strašný. Chodíme i na Vojtovku, ale tam totálně nespolupracuje, ječí… Od té doby, co měla zánět středního ucha, tak si na něj nenechá sáhnout, ani vyčistit. Okamžitě spustí jekot, drží si je… To samé zubař. Jednou se jí koukla zubařka do pusy a od té doby nesnáší kartáček, zuby čistíme tak, že já na ní ležím, ona je modrá od řevu a já rychle čistím… Ještě má přirostlou uzdičku u předních zubů a jestli jí to bude zubařka stříhat, tak no nazdar. Do toho ortopedie…
Ja z toho mela vetsi trauma nez mala..taky sem resila ze si to bude celozivotne pamatovat…ale ten zakrok jako takovej fakt traumatizujici neni je to takova rychlovka ze si holcicka skoro nevsimne (urcite teda taky zalezi na tom vybrat si dobreho doktora…s tim jsem stravila taky dlouhou dobu…pac doktor trauma uz zpusobit muze)…ona si to teda pamatuje…vsude vypravi ze ji doktorka pichla dratkem ale s usmevem ted. ale dite tam musi spolupracovat to je jasny! To jen aby jste z toho pripadne nemely takovy trauma jako ja ![]()
Ahojky holky, ja mela synechii jako dite kolem 4 let a dodnes si to diky pristupu moji mamky velice dobre pamatuji. Jak mi v ordinaci sundava kalhotky, dodnes si pamatuji ze na nich byl vlci mak, bolest, krev pac odmitla narkozu ze to bude minutka a musim to vydrzet. A pak to nasledne mazani nejakym kremem kazdy vecer. Pak mi tam nesmel nikdo sahnout jinak byl rev. Treba pri myti. A dodnes mam hruzu z gynekologa a to je 35 let nazpet. No a sex taky nic moc. Takze za me rikam narkozu nebo naky oblbovak.