Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Něco podobného se nám s malým stalo cca před dvěma týdny. Byli jsme u doktorky kvůli kašli, zmínila jsem se o tom a říkala, že neví, co to může být. Měl, jak jsi psala i ty, červený obličej s pupenci, pak vyrážku na rukou a nohou (ta mi ale připomínala spíš kopřivku), bříško i záda čisté.
Měl to malý podobné? Já už na to skoro zapomněla, ale když teď píšeš o virovém onemocnění, zase mi to vrtá hlavou…
Presne tak, po spanku ma rudy oblicej. Doktor rikal, ze mel ten den pacienta se stejnym problemem.
Za jak dlouho to preslo? Davalas na to neco? Diky
U nás úplně stejné. A zajímavé je, že se vyrážka taky objevila ve spánku… Dala jsem ho spát, usnul a najednou se dívám a byl celý osypaný. Poté, co se probudil, byla vyrážka už světlá, jen ta v obličeji byla vidět. Byl celý takový červený - u něj to nebývá zvykem.
Přešlo to samo - pár dní byl ještě červený v tom obličeji, jinak nic. Ale on dostal antibiotika na ten kašel, tak možná pomohla i na toto, ale to spíš hádám.
Přišlo mi zvláštní, že ho ta vyrážka ani nijak nesvědila… Nikdy jsem nic takového neviděla.
A měl k tomu váš malý nějaké teploty? U nás jinak nic…
Teď si ještě uvědomuji, že měl k tomu taky už déletrvající rýmu. Jen se divím, že se tu neozvala ještě nějaká další maminka s podobným problémem. Ale pravda je, že jsem zkoušela trochu googlit, a žádné informace o takto rychlemiznoucí vyrážce bez svědění jsem nenašla.
Ahoj holky
Nas dvoulety syn chodi cca 2,5 mesice do jesli. Je stale nemocny - ryma, gastro problem. Vcera nam volali z jesli, ze je po polednim spanku rudy v obliceji - vypadalo to jako stipance od hmyzu. Mel to i na noze. Za cca 4 hod to zcela zmizelo. Doktor rikal, ze je to virove onemocneni a maly ma zustat tyden doma. Synovi predepsal kapky Zodac. Dnes rano po probuzeni je zase rudy v obliceji, i kdyz mene.
Mate s tim nekdo zkusenost? Jaky to u vas melo prubeh?
Dekuji