Vyrážka, pupence u 2,5letého dítěte

Sanlitun
4.6.14 07:50

Vyrazka - pupence u ditete

Ahoj holky

Nas dvoulety syn chodi cca 2,5 mesice do jesli. Je stale nemocny - ryma, gastro problem. Vcera nam volali z jesli, ze je po polednim spanku rudy v obliceji - vypadalo to jako stipance od hmyzu. Mel to i na noze. Za cca 4 hod to zcela zmizelo. Doktor rikal, ze je to virove onemocneni a maly ma zustat tyden doma. Synovi predepsal kapky Zodac. Dnes rano po probuzeni je zase rudy v obliceji, i kdyz mene.

Mate s tim nekdo zkusenost? Jaky to u vas melo prubeh?

Dekuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
558
4.6.14 07:58

Něco podobného se nám s malým stalo cca před dvěma týdny. Byli jsme u doktorky kvůli kašli, zmínila jsem se o tom a říkala, že neví, co to může být. Měl, jak jsi psala i ty, červený obličej s pupenci, pak vyrážku na rukou a nohou (ta mi ale připomínala spíš kopřivku), bříško i záda čisté.
Měl to malý podobné? Já už na to skoro zapomněla, ale když teď píšeš o virovém onemocnění, zase mi to vrtá hlavou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sanlitun
4.6.14 08:40

Presne tak, po spanku ma rudy oblicej. Doktor rikal, ze mel ten den pacienta se stejnym problemem.

Za jak dlouho to preslo? Davalas na to neco? Diky

• Citovat
  • Upravit
558
4.6.14 09:04

U nás úplně stejné. A zajímavé je, že se vyrážka taky objevila ve spánku… Dala jsem ho spát, usnul a najednou se dívám a byl celý osypaný. Poté, co se probudil, byla vyrážka už světlá, jen ta v obličeji byla vidět. Byl celý takový červený - u něj to nebývá zvykem.
Přešlo to samo - pár dní byl ještě červený v tom obličeji, jinak nic. Ale on dostal antibiotika na ten kašel, tak možná pomohla i na toto, ale to spíš hádám.
Přišlo mi zvláštní, že ho ta vyrážka ani nijak nesvědila… Nikdy jsem nic takového neviděla.
A měl k tomu váš malý nějaké teploty? U nás jinak nic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
558
4.6.14 09:16

Teď si ještě uvědomuji, že měl k tomu taky už déletrvající rýmu. Jen se divím, že se tu neozvala ještě nějaká další maminka s podobným problémem. Ale pravda je, že jsem zkoušela trochu googlit, a žádné informace o takto rychlemiznoucí vyrážce bez svědění jsem nenašla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sanlitun
4.6.14 17:40

@pukacu taky to nechapu - bez teploty, pouze ve spanku.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA