Měření teploty v konečníku/podpaží

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12651
9.6.14 21:18

@Dajula007 To nejsou soplíky, to jsou nevyvinuté nosní přepážky, všechny děti chrčí, jak kdyby měly rýmu, ale ve skutečnosti jí nemají. Dokonce v novi i můžou fest chrápat :-) Nedělejte nic, neodsávajte, nestříkejte, nekapejte. Spraví se to samo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
244
10.6.14 17:26

Nikolacek-to jsou kapečky? Znosu jí neteče, jen kýchá a vatičkou jí čistím nosánek se sprejem sterimar bebe.-je to mořská voda ve spreji, tepl. nemá. díky za odpověd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
244
10.6.14 17:29

Jessika-ráno měla i červené oči, jako když má dospělý rýmu. Asi se jen zbytečně bojím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.6.14 21:31

Ahoj. Nedalo mi to a koukla jsem na ten návod. Opravu to tam je, těch pět minut. Já to chápu tak, že naměřeno je do cca 40 sekund, ale doporučují měřit dál, zhruba 5 minut. V podstatě jako u klasického teploměru. Taky to tak chápeš?
Já mám Thermoval DuoScan, tam se měří na čele a uchu a jsem spokojená. V konečníku by mi holky už měření nedovolili. :-)
S těmi rozdíly bych se tolik netrápila. A klidně bych měřila těch 5 minut a věřila tomu. Vždy si vyber, kde budeš měřit a měř jenom tam. Např. jenom v podpaždí. A třeba za 10 minut to zopakuj. A hlídej každou hodinu, dokud to nepřestane lítat. Mně doktorka vysvětlila, že při horečce muže tělo reagovat prudkým schlazením. To by mohl být ten rozdíl. Telo se brání, snaží se samo horečku srazit, tak nějak schladí a ty si zrovna v tu chvíli měřila v konečníku. Mně takhle holka někdy líta mezi 38,5 a 36,5. Vypadá to šíleně, ale dr. mě uklidnila, že je to reakce těla a mužu stáhnout sirupem. Ale když je holka v pohodě, tak ji nechám, ať si télíčko poradí, vytvoří protilátky. Když vidím, že jí není dobře, tak ji pomužu sirupem a teplotu stáhneme. Dr. mi nedoporučila v tomto momentu chladit zábalem nebo tak. Tělo evidentně pracuje a snaží se horečku srovnat. Podle mě měl určitě horečku a tělíčko s tím pracovalo.
Skus se podívat na jejich stránku www.thermoval.cz. Mají tam i info linku, tak jim podle mě mužeš zavolat a zeptat se jak to je. Já myslím, že ti určitě poradí a vysvětlí i k těm rozdílum. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.6.14 21:46

Ahoj. Prosím tě rozdíl teploty v podpaždí a v konečníku je v pořádku. V konečníku je prostě větší teplota, je to uvnitř těla a podpaždí je venku, na povrchu těla. V konečníku se vždy odečítá 0,5 stupně. Tam je měření i nejpřesnější, protože není tolik ovlivněno okolím, teda ochlazení z ocholního prostředí a pod. Tady jsem našla zajímavé informace. Třeba ti to pomuže. http://cz.hartmann.info/24535.php

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.6.14 21:51

Ahoj a co vy? Jak je prckovi? Byla to rýma? Já bych v takové chvíli volala dr. a poradila se. Když nejsou horečky není potřeba plašit. Mohlo to být třeba podráždění z prachu, nebo změna počasí. Teď to bylo pořád teplo, zima a vlhko a zase teplo. To je nosohltan hned podráždění, kor u malého miminka. Ty spreje sterimar jsou dobré. Já mám ráda ještě něco Marimeer, nebo tak něco. Zeptej se v lékárně na morskou vodu s mědí, měď je desinfekční. Ale zbytečně je nepoužívej, ať si tělíčko nezvyká na „berličku“, raději vlastní protilátky. Držíma palečky. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5154
12.8.14 13:53

čemu věřit?

Ráda bych oživila diskuzi. Mám 6m chlapečka a nějak se mi „bezdál“, tak jsem mu zkusmo změřila teplotu, pod paží vždy 36.6, tudíž OK. Ale při přebalování jsem zkusila konečník a tam po odečtu 37.5 st 8o Čemu věřit? Proč takový rozdíl.
Díky za reakce, holt prvomatka :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101753
12.8.14 13:55

@Lajka09 Já bych věřila tomu zadečku, protože nevěřím tomu, že u 6 měsíčního dítěte člověk změří teplotu pod paží správně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5154
12.8.14 13:58

@j.a.n.i1 Já asi taky… ale zajímavé je, že pokaždé byla ta hodnota úplně stejná, v zadečku i pod paží. Měřila jsem to asi 4×.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9672
12.8.14 22:36

Já bych taky věřila zadečku, zrovna minulý týden měl malej horečky, jsou mu dva roky a v podpaží se ani nenechá moc změřit, pořád se u toho vzpírá, no ale mám odkoukáno za ty dva jeho roky, že teplota v zadečku po odečtu není stejná jako v podpaží, ale je tam vždy rozdíl - v podpaží je ještě o pár desítek míň, třeba tudle měl v zadečku 40,4 po odečtu tedy 39,9, v podpaží 39,5

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5154
13.8.14 12:16

@kaca35 Už měřím jen v zadečku. Večer měl 38,5 a pod paží 36,6 a byl jak kamna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí