Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Neni sýr jako sýr. Eidam? Vakuovaný? Neměl viditelnou plíseň, nesmrděl? Často se to teple ještě zvýrazní. A taky proměnná „děti“ může nabývat různých hodnot.
@Anonymní píše:
Ahoj, omlouvám se za anonym.. prosím vás, dneska přišli kamarádi mých dětí a já jsem jim dělala tousty a když to snědli tak jsem zjistila že jsem tam dala měsíc prošlý sýr, děti to nepoznaly takže byl asi dobrý. Myslíte že jim něco bude? Za jak dlouho cca by se jim udělalo špatně? Jsem z toho špatná, nejsou to moje děti a bůhví co jim může být, děkuji moc všem
jaký sýr? klasický ementál? vakuovaný? tomu by nic být nemělo, navíc to naštěstí prošlo tepelnou úpravou, tím se snad zabránilo nejhoršímu… horší by bylo zkažené maso..
příště mrknout pořádně na obal, myslím, že bude vše OK, navíc dostal každý asi jen tak 1 plátek, ne? to není nic zásadního… přeju, ať se to obejde bez prů-serku…
@Anonymní píše:
Ahoj, omlouvám se za anonym.. prosím vás, dneska přišli kamarádi mých dětí a já jsem jim dělala tousty a když to snědli tak jsem zjistila že jsem tam dala měsíc prošlý sýr, děti to nepoznaly takže byl asi dobrý. Myslíte že jim něco bude? Za jak dlouho cca by se jim udělalo špatně? Jsem z toho špatná, nejsou to moje děti a bůhví co jim může být, děkuji moc všem
Měsíc prošlý hermelín, romadůr, mňam!
@Ivan PPZ Eidam, nebyl načnutý a nesmrdel, byl úplně normální.
@Andela_andy píše:
@Ivan PPZ Eidam, nebyl načnutý a nesmrdel, byl úplně normální.
Kdy by byl plesnivý, tak to poznáš
. Takže bych byla v klidu ![]()
U zavakuovaných sýrů koukám na to, jak vypadají, voní a chutnají a ne na datum spotřeby ![]()
@korn123 píše:
Kdy by byl plesnivý, tak to poznáš. Takže bych byla v klidu
Taky si myslím že nic vážného. Max nějaký malý průjmíček ![]()
Tak plíseň byste snad nepřehlédla, ne? Ten sejra neví, co je za datum.