Měsíční mzda
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Frei2 píše:
@unuděná ale já bydlím ve městěa tohle jsou moje náklady, teda ty co souvisejí s bydlením, jídlo atd je už individuální, tak jen ať má srovnání
Ted te nejak nechapu-psals, ze 1+1 ve vetsim meste je za 11k. No, ale on nechce do vetsiho mesta, chce byt nekde na vesnici, tak jak mu pomuze tahle informace? Muzes sehnat 1kk za 20,stejne jako za 5 ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No hele u nás na okraji Prahy 1+1 za cca 15+6 jidlo+1 na mobil a net + 1 drogerie a MHD =23. A to nepočítám zábavu, hadry atp. Když budu jen varit a pect, tak jsem tak na 4tis, ubytování sdílené třeba 8tis za pokoj, tím by bylo 9tis navíc a z toho už se da šetřit. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Záleží kde bydlíš. Ona ta vesnice v okolí velkých měst bude stát jiné peníze než někde v zapadákově. Pak taky záleží kolik projedeš, atd. To si musíš spočítat sám. Nicméně pokud to s rodiči stojí za prd, tak je to dobrá motivace se osamostatnit a ty to zvládneš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak jestli ti to nabizi v cistem na ruku, tak to neber
Pracovat muzes i pokud bydlíš u rodicu, ne? Tak zacni a uvidíš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vy ste ale jedovate.
Toto nezvladaju ani niektori podstatne „starsi a skusenejsi“, mladeho pristup mi prave pride zodpovedny ![]()
@unuděná aspon jedna normalna odpoved ![]()
25 tis cisteho na zaciatok je slusne, z toho by si vyzil aj v Prahe. Ako uz radi unuděná, na zaciatok je lepsie byt zdielat, vyjde to lacnejsie a ak sa zide par mladych, co si budu rozumiet, bude aj vacsia sranda. Inak opatrne na jednorazove vydaje ako napr poistka auta. A idealne sa nezadlzovat spotrebakmi, na nieco, co chcem, ale nepotrebujem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jaia00 to mas dobrou poznámku. Ubytování muže byt 8, ale za benzin pak da 6 měsíčně, tak jestli zas nebude lepší mít rovnou ten byt na malomeste za 12 a zbavit se výdajů za auto.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@unuděná tak on chtěl hlavně vědět, jestli s 25 vyjde. A vyjde naprosto v pohodě na vesnici i ve městě, záleží na kolik upřednostňuje pohodlí samostatného bydlení, ideální by měl 2+1 s přítelkyní, ale to taky není lehký ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lukas-18 píše:
@terien samozřejmě umím, všechno jsem si už propočitával, několikrát.. Jen jsem chtěl nějaké rady ostatních, kteří o tom něco ví.
Když na to budeš sám, ještě ušetříš. Ale nesmíš to rozjet ve velkém a nakupovat obří obrazovky a každý rok nový mobil.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Letos cerstve vyuceny a ceka te prvni prace?
Jeste par vyplat zustan u rodicu. Neni duvod spechat. Prispivej jim, ze budes dal bydlet doma a zbytek si spor, jak nejvic to pujde. Neutracej za nesmysly a zatim ani za najem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jasně, že se z takové výplaty dá vyžít a taky něco našetřit. Strašně záleží, na jaký životní standard jsi zvyklý. Jeden člověk si úplně v pohodě žije s dvacítkou čistého, jiný žije tzv. z ruky do huby s dvojnásobkem. Jestli neutrácíš za blbosti, nepotřebuješ si každý týden kupovat nové oblečení, nechodíš každý víkend chlastat a nekouříš, můžeš si s tvojí výplatou i krásně naspořit. Podívej se na nabídky nájmu v tebou požadované lokalitě, připočítej si náklady na benzín a uvidíš, jestli nebude výhodnější třeba bydlení ve městě, blízko zaměstnání.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jaia00 jenže já mám takový dojem, že 25 tisíc bude v hrubým.
Ok, může si to dát do kalkulačky na netu, ale pochybuju, kdyz se ptá, jestli vyjde. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@TopSecret I kdyby v hrubém, to jsem po škole neměla ani já a žilo se mi dobře. Prostě záleží, kolik padne na nájem a potom ty ovlivnitelné složky, jako jídlo, zábava, oblečení se dají do určité míry uskromnit. Nebo to může být černá díra na peníze, to záleží na každém jedinci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Petule030 píše:
@TopSecret I kdyby v hrubém, to jsem po škole neměla ani já a žilo se mi dobře. Prostě záleží, kolik padne na nájem a potom ty ovlivnitelné složky, jako jídlo, zábava, oblečení se dají do určité míry uskromnit. Nebo to může být černá díra na peníze, to záleží na každém jedinci.
Jasne. Proto nechápu ten dotaz. Jak my můžeme vědět, kolik bude platit nájem a jak je narocny ![]()
Tak platy se zvedly. Jsou jiný než před x lety.
to nemůžeš srovnávat.
Vyzije, co by ne. Ale já bych hned do podnájmu nešla. Něco bych si nasetrila až potom bych se koukala na nějaký byt.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit