Kurz pečovatelky - uplatnění

Anonymní
26.10.20 08:41

kurz pečovatelky - uplatnění

Ahoj, ráda bych se zeptala něco víc ohledně práce ošetřovatelky - pečovatelky. Slyšela jsem od známého, že jeho známá si dodělává kurz s tím, že poté bude pracovat jako pečovatelka, ale v terénu. Prý už chodí po lidech.Toto by mne také zajímalo, ale nechtěla bych pracovat někde v domově důchodců, tam je to myslím už náročnější, navíc noční služby. Měla jsem za to, že k této práci musíš mít auto, nebo být řidič. Já sice řidičák mám, ale 20 let jsem neřídila. On mi trvdí, že ta známá ani řidičák nemá a chodí jen po lidech, nakoupí jim, obstará péči. Konktétně podrobnosti nevím.
Za tři roky mi bude 50 let, jsem jen prodavačka vyučená. Nyní jsem z jedné fabriky odešla a budu nastupovat do druhé přes agenturu, ale není to práce do důchodu, tak mne napadlo, že dodělat si tento kurz by nemuselo být špatné, musím mít však záruku zaměstnání, ani nevím kde se o tuto práci ucházet. Předem děkuji za info.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
44198
26.10.20 08:47

Zkus různé neziskové organizace, ty zajišťují dochazeni pecovatelek do rodin, umývání, nákupy, péče o domácnost. Jde o terénní pracovnici a pokud budeš vyjíždět k lidem na vesnici, auto potřebuješ. Známá takto pracuje pouze v rámci města, někdy používá kolo. Ale je v podstatě jedna z mála a jen díky známosti se sefovou a že má malé, teď školní děti, nedostala klienty z vesnic.
Kurz si můžeš uhradit i sama a k tomu žádný příslib zaměstnání nepotřebuješ. To jen, pokud hradí UP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9061
26.10.20 09:07

Ty jsi sem psala s těma fabrikama včera, že jo? Jinak někde to funguje tak že tě vezmou i bez kurzu a pak si ho doděláš při zaměstnání. Každopádně by ses musela zeptat v konkrétní pečovatelské službě, jaké mají požadavky. Použij Google, určitě u vás nějaká bude a zkus jim zavolat. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
26.10.20 09:11

Ono ani prace pecovatelky neni do duchodu, uz jenom proto, ze je vetsinou treba dost velka fyzicka sila :nevim: a nejaka vypomoc v terenu nebude moc dobre placena, i ta pecovatelka v DD neni zadna hitparada a tam dost penez nazenou prave ty nocni (ktery teda mimo jine jsou uplna pohodicka proti denni smene 8) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
26.10.20 09:21

@Kriss Tina tak dost jich to dělá až do důchodu, ne ze ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
26.10.20 09:21
@Anonymní píše:
Ahoj, ráda bych se zeptala něco víc ohledně práce ošetřovatelky - pečovatelky. Slyšela jsem od známého, že jeho známá si dodělává kurz s tím, že poté bude pracovat jako pečovatelka, ale v terénu. Prý už chodí po lidech.Toto by mne také zajímalo, ale nechtěla bych pracovat někde v domově důchodců, tam je to myslím už náročnější, navíc noční služby. Měla jsem za to, že k této práci musíš mít auto, nebo být řidič. Já sice řidičák mám, ale 20 let jsem neřídila. On mi trvdí, že ta známá ani řidičák nemá a chodí jen po lidech, nakoupí jim, obstará péči. Konktétně podrobnosti nevím.
Za tři roky mi bude 50 let, jsem jen prodavačka vyučená. Nyní jsem z jedné fabriky odešla a budu nastupovat do druhé přes agenturu, ale není to práce do důchodu, tak mne napadlo, že dodělat si tento kurz by nemuselo být špatné, musím mít však záruku zaměstnání, ani nevím kde se o tuto práci ucházet. Předem děkuji za info.

Nemám kurz, mám školu - sociální.
Dělám terénní pracovnici - auto máme služební, řídit musím - ráno a dopoledne nákupy a rozvoz obědů a odpoledne obslužná péče - koupání, procházky s klienty, úklidy Každopádně řidičák a aktivní řízení byl podmínkou mého přijetí.
Můžeš také dělat v domě s pečovatelskou službou, která taky nemusí být na směny, záleží na daném DPS.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
26.10.20 09:23

@g.sandova dela no, o to je to smutnejsi ze pak pecujou pomalu o svoje rocniky. Ale vim, ze kolegyne 50+ uz to tolik nedavaly a spis koukaly kam by se vrtly jinam. A to byly zvykle cely život na ten proces.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1381
26.10.20 09:36

@Kriss Tina
jsem zdr. sestra v duchodaku uz spousty let ve svycarsku…delala jsem leta nocni, a nazvat to uplnou pohodou rozhodne nemuzu.
tady se maka desne, 3 rundy komplet celyho baraku, pokoj po pokoji lidi prebalit, napolohovat nebo s nimi na zachod dojit, do toho mraky zvonku-zadosti o leky aj pozadavky
uz jsem to slysela od vicero holek v cz, ze nocni v duchodaku jsou brnkacka…myslim si o tom svoje.na zaklade zkusenosti rodinnych prislusniku v domove duchodcu…
tady si clovek jako sestra prijde na opravdu pekny peniz, ale penize jsou fakt tvrde vymakany…
o chovani ke starym lidem z pozice personalu, o tom ani potom, radeji, to by nechapal z cz nikdo, sama jsem to ze zacatku brala jako az prehnanou slusnost…asi nebudes mit chut mi ve zkratce popsat napln prace nocnich u vas v praci, pokud ano, uvitam to, pro srovnani…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
26.10.20 09:38

@Kriss Tina no v domove, kde jsem byla ja, se tam držely zuby nehty…
A chování k lidem nic moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
26.10.20 09:40

@lajovka heleď, ha bych zo pohodou nenazvala. Porad v pozoru, poead něco. A věřím že ve Švýcarsku to je ještě o něčem jiném.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.10.20 09:41

kurz pečovatelky - uplatnění

Mě tedy ty noční vadí, teď bych měla zas nastoupit do fabriky na 3 směny plus přesčasy, ale zvažuji kvůli těm nočním jestli vezmu tady tu práci, nebo jinde, kde se nemůžu jít podívat do výroby a podle fotek to bude spíš náročnější, ale bez nočních. Já jen zjišťuji, nevím stejně kdy bych do té školy chodila při práci na 3 směny. Věřím, že v domocech je to fyzicky náročné a možná tedy i teréní pracovníci to snadné nemají. Tak možná až nebudu potřebovat peníze se budu poohlížet po nějakém menším obchodě, taky už mi táhne na 50. Když je ale člověk na všechno sám, platí pronájem, tak je každá koruna navíc dobrá a já nebudu mít 20 čistého.

• Citovat
  • Upravit
37136
26.10.20 09:45

@lajovka u nas treba sestry nocni ani neslouzily a vetsinu dne travily v kanclu, vse bylo na pecovatelkach. A nocni se slouzi ve 2, vetsinu prace pripravi denni smena, nocni obehne a rozda vecerni leky, lidi spi, tak kdyz neni nejaka silena noc, ze by klienti zvonili jak o život, tak si pecovatelky muzou i na chvíli lehnout, pak k ranu akorat obehnou vsechny, probudí, koho je treba prebali, pripravi obleceni a predaji smenu denni službě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
26.10.20 09:45

Tak myslím, že noční na pohodu v důchoďáku má akorát ten, kdo to má v paži.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1381
26.10.20 09:51

@Kriss Tina
a kdyz maj bolesti, nespavost, zvraci aj neduhy, kdo jim poda leky? oska?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1381
26.10.20 09:54
@lleennttiillkkaa píše:
Tak myslím, že noční na pohodu v důchoďáku má akorát ten, kdo to má v paži.

tipuju velka vetsina personalu napric republikou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat