Měsíční výdaje - 2 děti
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Měsíční výdaje - 2 děti
Chtěla jsem se zeptat jaké jsou rodinné výdaje pro rodinu 2děti a 2dospělí, pokud se rodina snaží uskromnit. Na čem lze ušetřit. Hlavně mě zajímají položky jako plinky, příkrmy pro mimčo, drogérie. Jestli si některá vedete evidenci kolik za co utratíte moc by mi to pomohlo. Nemám přehled a potřebovala bych to do závěrečné práce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Můžeš ušetřit tak, že zmíněné věci vlastně vůbec nebudeš kupovat, páč je nepotřebuješ. Můžeš praktikovat bezplenkovku (nebo max mít obyčejné bílé hadrové čtverce), příkrmy vyrobíš z doma napěstované zeleniny a z drogerie stačí mejdlo.
Žádný rozmazlování.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A místo toaletního papíru letáky ze schránky
@Makinaa007 píše:
Můžeš ušetřit tak, že zmíněné věci vlastně vůbec nebudeš kupovat, páč je nepotřebuješ. Můžeš praktikovat bezplenkovku (nebo max mít obyčejné bílé hadrové čtverce), příkrmy vyrobíš z doma napěstované zeleniny a z drogerie stačí mejdlo.Žádný rozmazlování.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V podstatě má @Makinaa007 pravdu. A nemusí to být jen obyč čtverce, moje látková výbavička je rozsáhlá, jede už většina věcí třetí dítě, takže se náklady na ni už hezky vydělili třema a dostávám se do mnohem zajímavějších čísel než když se kupují jen jednorázovky.
Příkrmy domácí, z drogérky mycí gel babylove, na prdelku mazání kalciovkou a ondřejovou mastí, jednorázové ubrousky používám jen fakt na cesty, na doma mám vodu, žínku…
Mnohem podstatnější mi přijdou nárazové výdaje - boty (1,5r dítěti může noha za měsíc poskočit klidně o centimetr, takže následuje nákup dalších bot
), sezonní oblečení, narozeniny, vánoce…
Myslím, že mnohem větší a zásadnější výdaje začínají až později, výdaje za školku, pak ve škole, někdo posílá dítě skoro každý den na nějakou zájmovou aktivitu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ali-Ali píše:
No dost zasadni otazka je, jak stare deti, ze…
No ono i ty starsi deti te vyjdou draz, nez ty mensi
vim o cem mluvim..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja mam deti 10 a 4,cekame treti! Vybavicka na treti mimi, jelikoz jsem se pulky veci zbavila tak 20tis! Pleny pocitam tak 1400,pl ostatni, chci kojit, tak pocitam mimi tak 2tis mesicne, zatim! Deti, no denne jogurty, sladkosti a ovoce mimo jidlo tak 1500,lekarna 400! Obleceni mesicne tak 500prumer! Skola skolka 1500!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky se určitě vyplatí nakupovat v akcích a třeba po více kusech (mléko, olej, prací prostředky…apod.)
Na plíny má třeba DM drogerie občas opravdu výhodné ceny
Jen to hlídat, je toho hodně ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Katty Caprio píše:
No ono i ty starsi deti te vyjdou draz, nez ty mensivim o cem mluvim..
no, ja to taky tak myslela…
takova pubertacka ma vylohy dost velke treba ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ali-Ali píše:
no, ja to taky tak myslela…
takova pubertacka ma vylohy dost velke treba
i kdyz na druhou stranu, prvnich par mesicu mel nas prcek vydaje tak za 6tis mesicne, takze to asi pokryje i pubertacku…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gladys Však já to tak vpodstatě dělám a nemyslím, že je to jen o penězích. Plenky mám hadrové, děti nemají opruzený zadek a nejsou okolo nich hromady smetí, v příkrmech z vlastní zahrady aspoň vím, co tam dávám a navíc mám radost, že jim to chutná a jak jsem šikovná. A přehánění s kosmetickými přípravky nadělá víc škody než užitku. Všechno ostatní je jaksi navíc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám zatím jenom jedno dítě, ale od začátku si hlídám, kolik za co utratím, protože manžel furt nechápe, kam ty peníze jdou
Miminko tak do roka nás stálo cca 5-6tis měsíčně, ale to proto, že jsem nekojila, kupovala jsem jen Pampersky a od 4 měsíců skleničky (ty jely jen cca 3 měsíce, než jsem dceru konečně naučila na domácí - tu mi dřív fakt nechtěla), a i když jsem pak začala pořádně vařit, tak zase se do rozpočtu vecpaly jogurty, kvalitní maso atd. Látkovky jsem používat nemohla, ač bych ráda používala, protože jsem neměla prostory, kde sušit (bydlíme v bytě, kde je velká vlhkost vzduchu - věšet si tam prádlo každé dva dny, tak zdechneme pod nánosem plísně). Teď, kolem 2 let, se výdaje o dost snížily (tak na cca 3tis), vařím pro všechny stejně a ta jedna pidi porce se v nákupu ztratí, plínky používáme už jen pro jistotu, malá chodí na nočník, ale zase se kupují boty (a na těch fakt nešetřím). Oblečení máme většinou poděděné, takže jsem hodně peněz ušetřila na tomto.
Takže mít dvě děti ve věku 2 roky a dejme tomu měsíc, dala bych jen za ně cca 8tis., my dva dospělí projíme cca 5tis. Dodám, že „projíme“ nemyslím jako projíme, jsou v tom zahrnuty výdaje i za drogerku, atd.
Teď máme 10tis. pro tři lidi na všechno (po zaplacení nájmu atd.), takže jestli se povede druhé dítě, budeme muset výdaje trochu zkrouhnout. Vidím to na látkovky, jogurtovač, výroba domácích pomazánek (místo žervé nebo lučiny z obchodu), levnější UM (ale ráda bych kojila, jojo, jenže to jsem si říkala i u prvního děcka, že budu do roka kojit
). Bohužel bydlíme ve městě, kde není možnost si pěstovat zeleninu nebo chovat slepice, takže tím to asi hasne. Joo, jsme asi rozežraní, ale máme vyzkoušeno, že ve třech se dá přežít i za 5tis. a asi by se to dalo ještě omezit, kdybych si občas odpustila mozzarellu s rajčaty a vínečko bíléééé ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pralinka2727 píše:
A místo toaletního papíru letáky ze schránky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja nejak extremne setrit nemusim, tak se to nekdy zvrhne…ale mam dve plinkovy deti a kupovat furt dvoje pliny je znat i pro nas - takze latkuju, vybavu mam po dceri, obcas neco usiju. Obleceni kupuju jen v bazaru, kdyz nove dceri, tak koukam na to, aby to pak mohl nosit syn - takze modre nebo neutral. Ted jsem zacala obleceni sit, kdybych kupovala levnejsi latky, tak je to vubec lacine.
prikrmy stridam sklenice a domaci, slo by vyhradne domaci, da se hodne usetrit na jidle, jen to chce cas na pripravu, ktery treba ja uz moc nemam - kazdy den varit nezvladam a ani dopredu. Psat si jidelnicek.
my nejvis usetrime na doprave, MHD je tu draha, ale nastesti jezdim vyjimecne, chodim s kocarem - investovala jsem teda do dvojkocaru, manzel jezdi na kole, auto nemame.
kosmetiky pouzivame malo, deti moc nemydlim, ja mam sampon, mydlo, prip. krem na oblicej, plus zasoby sminek.
jedine na cem nesetrim jsou boty.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit