Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
A takhle silnou Ms máš pokaždé? Já se s něčím takovým setkala minulý měsíc a bylo to fakt nepříjemné
Nemohla jsem ani do práce jen jsem ležela doma a měnila tampony, naštěstí to trvalo jen jeden den. Svěř se gynekologovi mě řekl že kdyby se to opakovalo bude to řešit ![]()
Bez HA a léků těžko sílu menstruaci zmírníš. Kolik dnů krvácíš? Mě v nejsilnějších dnech taky pouze tampon nestačí, musím mít i vložku a měním stejně často jako ty. To mi přijde normální. Záleží ale na tom, jak dlouho to u tebe trvá
.
Právě že jsem takovou mívala i před těhotenstvími (tedy trošku slabší, v noci stačilo měnit tampon 1×, teď měním tak 2×) - teda ať nekecám, není to tak po celou dobu menstruace, ale první dvě noci. Dr. jsem to jednou říkala, říkal, že může předepsat HA, ale tu já brát prostě nechci. Jako já si na to už zvykla, takže možná spíš fakt hlavně řeším nějaké ty tampóny, protože v noci se budit na kojení malého + kvůli měnění tamponu není zrovna sranda ![]()
@Paoloska píše:
Bez HA a léků těžko sílu menstruaci zmírníš. Kolik dnů krvácíš? Mě v nejsilnějších dnech taky pouze tampon nestačí, musím mít i vložku a měním stejně často jako ty. To mi přijde normální. Záleží ale na tom, jak dlouho to u tebe trvá.
Tak nejsilnější dny mívám tak 2. a 3., pak už je to „pohoda“ a stačí mi i menší tampon. Ale fakt tře
ba první 4 dny bych bez tamponu nedala, vložka mi proteče do 15 minut
Zkus si koupit ascorutin, trochu to krvácení ustane. Jinak já používám ob bud mini nebo normál. Ale ted jsou nějaký velký na noc, tak můžeš zkusit ![]()
@Anonymní píše:
Tak nejsilnější dny mívám tak 2. a 3., pak už je to „pohoda“ a stačí mi i menší tampon. Ale fakt třeba první 4 dny bych bez tamponu nedala, vložka mi proteče do 15 minut
Zkus tyhle http://www.nakupnicentrum.cz/…y-masmi.html?…
Já teda pouze vložky v nejsilnější dny taky nepoužívám. Už jen pro ten nepříjemný pocit, jak to pořád teče
. Ale u mě to bude spíš tím, že jdu do let ![]()
Nepij v době menstruace kafe a alkohol, ale to asi víš..
A to, že nechceš brát HA ti jedině schvaluju
.
Mne na to pomohl Ascorutin, 3× denne 2 tablety. Trvalo tri cykly nez se to srovnalo, ale s nim se to dalo prezit, poradila mi gyndarka. Doufam, ze ted se to taly srovna, ted jsem to zatim mela deset dni, z toho tyden jak kdyby me nekdo prokopnul, tampony taky nepobiraly…ale u mne to mozna je jeste tim, ze mam mesic zavedene nehormonalni telisko, tak vsecko dohromady.
Z bylinek může pomoct kontryhel nebo šalvěj, tak můžeš zkusit
Ale pokud kojíš, tak šalvěj vhodná není, staví laktaci
@Paoloska píše:
Zkus tyhle http://www.nakupnicentrum.cz/…y-masmi.html?…
Já teda pouze vložky v nejsilnější dny taky nepoužívám. Už jen pro ten nepříjemný pocit, jak to pořád teče. Ale u mě to bude spíš tím, že jdu do let
Nepij v době menstruace kafe a alkohol, ale to asi víš..
A to, že nechceš brát HA ti jedině schvaluju.
Díky za tip na tampony, mrknu na to. No kafe ani alkohol nepiju ani normálně ![]()
@kiwa píše:
Zkus si koupit ascorutin, trochu to krvácení ustane. Jinak já používám ob bud mini nebo normál. Ale ted jsou nějaký velký na noc, tak můžeš zkusit
Díky, podívám se po něm. No mini používám úplně poslední den, když náhodou někam jdu a nevěřím vložce, v nejsilnější dny prostě fakt ty maxi ![]()
Hm, tak googlím a v příbalovém letáku ascorutinu je psáno, že nepoužívat, pokud žena kojí, takže pro mě pasé. Ale moc díky za rady, uložím si název a třeba jednou využiju
Nepomůžu, ale nejsi v tom sama - první dva dny mi ten největší OB (super plus) vydrží hodinu
Nevím, jak s tímhle budu chodit do práce.
Hormony mi nepomohly, dr. jako o poslední možnosti mluvila o kyretáži. Prostě by seškrábli sliznici, aby nemělo co tolik krvácet.
TAky jsem kvůli tomu trvale chudokrevvná, hemoglobin mám 2× nižší než je norma.
Už nevím, co s tím, pod narkózu se mi taky extra nechce.
Imko X - je to dost osobní, nechci, aby to veřejně viselo pod nickem
A nezkoušeli jste menstruační kalíšek? Mě přijde poměrně velký, tak jsem nad ním uvažovala, hlavně na noc ![]()
TAky mám tenhle problém i přes HA. Jinak jsem zkoušela i citrón. Prostě dostat ho do sebe co nejvíc. Takže vymačkat do vody a vypít nebo sníst takový ty citrónový vitamíny.
Dělala jsem to takhle jeden den a večer jsem úplně přestala krvácet, až jsem se toho normálně lekla, jestli je to normální. ![]()
Potřebuji radu: už před porodu jsem měla velmi silnou mestruaci, doufala jsem, že po nich se to spraví, ale mám dojem, že je to ještě horší. Mám 2 otázky:
1. existuje něco, čím se dá zmírnit? HA užívat nechci, ani žádné léky, ráda bych na to šla přírodní cestou
2. jaké jsou nejsavější tampony na trhu? Kupuju OB nebo Kotex, ty nejsilnější co mají v drogerkách a přesto mi vydrží max. 2 hoďky a musím mít k nim i vložku, neboť pak prostě tampon nezvládá a už neabsorbuje. Moc díky předem za odpovědi.