Městské byty v Praze

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anetka K.
15.3.12 21:29

Městské byty v Praze

Potřebovala bych poradit od někoho kdo žije v Praze. Jsou v Praze i městské byty, které by se daly získat ? Jsem z Ostravy tak jestli mám možnost takový byt získat …

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
ncc1701
15.3.12 21:33

Tuhle informaci jsem sháněla před pěti lety, něco jsem našla na Praze 13. Ale jestli ještě pořád mají k dispozici městské byty, to nevím. Asi to bude chtít poptat se na jednotlivých úřadech městských částí a taky předpokládám, že jednou z podmínek bude, že má dotyčný v dané městské části trvalé bydliště.

• Citovat
  • Upravit
11513
15.3.12 21:36

Byty se jmenují magistrátní… a spadají pod určitou městskou část… Já takhle bt mám, ale tady se ty byty získávají žádostí - já ji měla několik let.. A většinou usíš být občan dané městské části…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
920
15.3.12 21:42

Každá část prahy to má trochu jinak. Někde jsou třeba tzv. obálkové metody. Do obálky navrhneš nájemné, které bys jim za byt platila a nejvyšší nabídka vyhrává :pankac: Mě to přijde dost šílené. Podívej se na stránky místních úřadů a tam ty informace jsou. Ale myslím, že tu podmínku o bydlišti mají všechny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
201
15.3.12 22:07

Měla jsem městský byt na Černém mostě, čekací doby byly různé, někdo deset let, někdo půl roku, my jsme dostali byt za necelých 6 měsíců, ale z toho důvodu, že manžel byl vozíčkář a zdravotně postižení tam dostávali byty přidělovány brzy.Byt nádhernej, ale nájem hooodně vysoko, magistrát si bral přes 5 tisíc měsíčně a pak energie a povinné tam byly vysoké zálohy, takže celkem to dalo 11 tisíc, což není tak málo. Teď platím stejně a splácím si vlastní,vejdem se do 11ti i s hypotékou.Žádost o byt se podává na magistrátu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11513
15.3.12 22:08

já si myslím taky, že tam je důležité to trvalé bydliště - někde to musí být i určitá doba…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
15.3.12 23:02

Třeba co vim tak na Praze 2 se nájemné u městského bytu rovna pomalu tržnímu a ještě se jedna o malometrazni byty, tak v tom nevidim zadnou extra výhodu…
Kolegyně kdysi pred lety měla obecni byt v paneláku na Cernaku a uz tenkrát (ctyri rok zpet) platila za holy najem bez inkasa 9 tisic, sice byt na metry veliký, ale v podstatě holobyt v neudržovanem dome v nicmoc lokalitě (nic proti ČM) v okolí se samými neprizpusobivymi, sestehovanymi tam z Karlína po povodních…

Příspěvek upraven 16.03.12 v 22:19

• Citovat
  • Upravit
8566
15.3.12 23:37

Trochu mimo téma..Holky to jsou fakt v Praze tak malé nájmy ? 8o To teda koukám.. jsem z druhého konce republiky a platí se tu v okolí též okolo 9-12 za městské byty .. jsem myslela, že je v Praze draho poněkud více v závislosti na platech :think:

Edit : tedy asi bude dost záviset na rozloze bytu, já mluvím o bytech opravdu prostorných, ale i tak mě to překvapilo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anetka K.
16.3.12 08:46

Děkuji za informace, takže nemám šanci když tam nebydlím a nemám tam trvalý pobyt :roll:

• Citovat
  • Upravit
Hanka1
16.3.12 09:54

Anetko, sanci mozna mas, ale nebylo by lepsi pronajmout si normalni byt za trzni najemne, protoze v mestskem budes platit +- stejne nebo o neco malo mene?

Ceny jsou ruzne, mam ted cerstvou zkusenosti s pronajmy zdenych rekonstruovanych 2kk 50m a 3kk 90m v sirsim centru Prahy - 9 tisic bez poplatku (poplatky cca 2.500,) a 15 tisic bez poplatku (poplatky cca 3.500,–), v prime blizkosti tramvaje a parku za rohem a veskere obcanske vybavenosti v okoli…

• Citovat
  • Upravit
8566
16.3.12 10:06

Já si taky myslím, že šanci máš.. a taky souhlasím s tím, že se pronajímají byty v osobním vlastnictví mnohdy i levněji..(My jsme měli před pár lety pronajatý byt u anděla za 9000 se vším všudy..)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
201
16.3.12 18:00

Musíš mít trvalý pobyt v Praze, ale je jedno v jaké městské části. My za těch 11 měli byt veliký a moc pěkný, žádný holobyt, zděná koupelna, dva záchody, balkon a zahrádka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11513
16.3.12 20:10

Tak na jižním městě je ve státních bytech - magistrátních nájemné 82Kč na m2

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
16.3.12 22:18
Kristyna+Daník píše:
Tak na jižním městě je ve státních bytech - magistrátních nájemné 82Kč na m2

Coz by odpovídalo - kolegyně pred čtyřmi lety platila na Černaku za panelákové dvou generační 4kk 110m Holý nájem 9 tisic bez inkasa. Ted uz plati nájem 12 tisic bez inkasa…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí

Roborock S5 Max