Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Ahoj, setkal jste se někdo s vyšetřením metabolických poruch u dětí? Jak to probíhá, kde se to dělá atd.?Naše pětiletá je taková zvláštní. Máme za sebou různá vyšetření - někdo říká, že je to porucha pozornosti, jiný, že Asperger. Ale že je to tak napůl a jak kdy. Nikdo se k tomu nechce úplně vyjádřit. O co mi jde. Četla jsem, že u podezření na autismus by se měly vyloučit i metabolické poruchy a ona - dost se škrábe, má červenější vnitřní koutky očí (oční vyšetření v pořádku), krupičku na kůži, zápach z úst (mohu porovnat se synem a jí opravdu divně smrdí z pusy). Vyloženě exém nemá. Byla jsem s ní na alergologii - základní vyšetření z krve na lepek, mlíko, vejce v pořádku. Prospívá dobře, stolice taky v pořádku. Ještě v těhotenství - její vývoj se najednouzastavil. Prostě najednou přestala růst. Ale po porodu už rostla normálně.
Prostě cítím, že jí něco v jídle vadí, ale nevím co.
skoda ze jsi anonymni, poslala bych ti neco SZ
Nám dělali genetiku v Motole. Podrobně ji doktorka prohlédla, fotila jí, brali ji krev…Jinak nevim odkud jste, ale Apla se zabývá diagnostikou autismu tak to zkuste tam
@KackaDoup poslala jsem ti SZ
@maminka189 A jak jste se tam dostali? Kdo vám dal žádanku? Naše pediatrička to neřeší. Říká, že je svá a že z toho vyroste. Má těsně před důchodem. A neuroložka je na dvě věci.
@Anonymní píše:
@KackaDoup poslala jsem ti SZ@maminka189 A jak jste se tam dostali? Kdo vám dal žádanku? Naše pediatrička to neřeší. Říká, že je svá a že z toho vyroste. Má těsně před důchodem. A neuroložka je na dvě věci.
Dostali jsme se tam, když se u Tynky objevili příznaky metabolické poruchy…Naše pediatrička to taky neřešila
@maminka189 A prosím tě, jaké jsou to příznaky? Jestli o tom nechceš psát veřejně, pošlu ti SZ.
Během krátké doby u ni došlo k težké dehydrataci.No a když jsem se s ní dostala do nemocnice, tak začali řešit ne jen to, proč k tomu došlo, ale také proč je na svůj věk tak malinká a váhově podprůměrem…Od té doby chodím k doktorům „nerada“ protože nám vždycky přibyde něco nového.
Já nevim, zda se člověk na genetiku může objednat sám od sebe ![]()
@maminka189 píše:
Během krátké doby u ni došlo k težké dehydrataci.No a když jsem se s ní dostala do nemocnice, tak začali řešit ne jen to, proč k tomu došlo, ale také proč je na svůj věk tak malinká a váhově podprůměrem…Od té doby chodím k doktorům „nerada“ protože nám vždycky přibyde něco nového.
Já nevim, zda se člověk na genetiku může objednat sám od sebe
syn mel o prazdninach taky kolaps a vahove je taky podprumerny…o jakou metabolickou poruchu se u vas jedna? kdyz tak klidne sz
@maminka189 Naše je právě výškou a váhou nad průměrem. Narodila se hodně pod průměrem, ale pak to dohnala.
Poradím ti Dětskou nemocnici v Brně, zkus tam.
Četlajsem hodně o těchtoporuchách a musím říct, že i v rodině máme aspergera - porucha srážlivosti bílkovin.,dalšíautista - opět metabolická porucha také zjištěna. Nechci tě strašit, ale z dosud známých studií se vědci přiklánějí k tomu, že autismus, asperger má souvislost s metabolickými poruchami.
Já myslela, že autismus není metabolická porucha
.Kristýnka se narodila jako skoro čtyřkilová a měla 48cm…
@maminka189 píše:
Já myslela, že autismus není metabolická porucha.Kristýnka se narodila jako skoro čtyřkilová a měla 48cm…
Metabolická porucha autismus není. Dle mě dostupných studií se vědci však přiklání k tomu, že je významným faktorem (příčinou) vzniku autismu. Nemohu to blíže posoudit, jen tak, že v rodině máme dva případy, asperger, autismus a obě děti k tomu mají významné metabolické poruchy. Jinak samozřejmě autismus je psychiatrické onemocnění.
Prosím anonym, co radí nemocnici z Brna…
A léčí u nich tu metabolickou poruchu nějak? Došlo k nějaké změně v chování? Zakl.
Nám diagnostikovali metabolickou poruchu před 2 měsíci v 8 mi letech věku… ale velmi vzacnou ![]()
Ahoj, setkal jste se někdo s vyšetřením metabolických poruch u dětí? Jak to probíhá, kde se to dělá atd.?
Naše pětiletá je taková zvláštní. Máme za sebou různá vyšetření - někdo říká, že je to porucha pozornosti, jiný, že Asperger. Ale že je to tak napůl a jak kdy. Nikdo se k tomu nechce úplně vyjádřit. O co mi jde. Četla jsem, že u podezření na autismus by se měly vyloučit i metabolické poruchy a ona - dost se škrábe, má červenější vnitřní koutky očí (oční vyšetření v pořádku), krupičku na kůži, zápach z úst (mohu porovnat se synem a jí opravdu divně smrdí z pusy). Vyloženě exém nemá. Byla jsem s ní na alergologii - základní vyšetření z krve na lepek, mlíko, vejce v pořádku. Prospívá dobře, stolice taky v pořádku. Ještě v těhotenství - její vývoj se najednouzastavil. Prostě najednou přestala růst. Ale po porodu už rostla normálně.
Prostě cítím, že jí něco v jídle vadí, ale nevím co.