Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Budeme nekolik dnu v Brne a chci se zeptat, jestli jde platit v mhd platebni kartou stale?
A pokud pojedeme 2 lidi - karta se prilozi na ten strojek 2× za sebou nebo se to dela jinak?
Budem se pohybovat mezi hotelem International-Vystavistem.
Kdyz jsem tam byla naposledy platila jsem kartou za sebe a deti. Je tam přidat dalšího cestujícího (nebo tak nejak). Kartou jsem pípala jednou.
@Ahep ale taky se dost po centru i mírně zvětšeném pohybuji pěšky, ale hodně záleží co vše s sebou táhnu.
Ano, dá se platit kartou. Na terminálu si pipneš a přidáš další osobu. Když vystupuješ, tak odpípneš (pokud jedeš méně než 15 minut).P. S. pobavil mě výběr diskuzní kategorie ![]()
@Jahru píše: Více
Odpipnu - tzn.,ze znovu k zomu prilozim kartu a ono to pozna, ze vystupuju? A zase pritom pridam tu 2.osobu?
@Jahru jak odpípneš? Tohle zaujalo. Neviděla jsem a nezažila. Nebyla příležitost. My teda do Brna jedeme obvykle a převážně autem. Máme rádi své pohodlí. Nebo máme vypravený hromadný bus do divadla. To se nalodíme v bodě A a vysadí nás v bodě B u divadla. Kde nás zase posbírá a odveze zpět. Vlakem jsem tam nejela několik let. Posledně to bylo na školení a měla jsem IDS jízdenku nějakou na vlak, která měla platit i na přesun v šalinách.
Jízdenka na 15 minut je levnější. Když se tedy při výstupu odhlásíš, strhne se Ti z účtu menší částka. Pokud bys jezdila celý den častěji, strhne se Ti z účtu jen částka za celodenní jízdenku.
Půjde to asi nějak nastavit - počet cestujicich a tak. Já jezdím s aplikací Poseidon. Ale to nemá asi smysl na pár dni.
Jj, při odpípnutí zase priložíš k terminálu a objeví se nápis výstup. Tam už nevybíráš nic. Jen si nejsem jistá, jestli při nástupu do dalšího vozidla (pokud prestupuješ) si to automaticky pamatuje 2 osoby nebo se musí znovu navolit.
Při přestupu není odhlašování při výstupu žádoucí, je to jen po ukončení celé cesty, pokud trvá méně než 15 minut.
@Ahep Terminal ma dotykovou obrazovku a tam kliknes na + Jizdenky pro spolucestujici, v dalsim kroku vyberes pocet minut, ktere chcete jet, poslednim roce naklikas pocet cestujicich a prilozenim zaplatis. Vyhoda je, ze si takto muzes jezdit dvacetkrat sem a tam, ale penize se ti nestrhavaji z uctu automaticky - az v dalsich dnech se ti odecte castka za jizdenky z uctu, ale jen do maximalni vyse denniho listku. Pokud projedes min strhne se ti tolik, kolik jsi projela. Ale pokud prekrocis myslim 110 korun, odecte se ti jenom tech 110 korun (za osobu).
@Ahep píše: Více
To už je lepší si koupit třeba 5 ti denní jízdenku) 250 Kč/ osoba. Označis první den a neresis. Oni revizoři na trase jedničky jezdí často.
Tady je přehled vícedenních jízdenek.
https://www.dpmb.cz/jizdne
Papírová by měla být k dispozici i v automatu, nebo na České je o info stánek DPMB a tam by jízdenky měli mít taky
Ideální máte jet na Výstaviště 5 nebo 6 z České na Mendlovo náměstí a tam přestoupit na 1.
@elen-ka píše: Více
Tak z Husové na výstaviště pěšky je to docela daleko ![]()
Nebo jako stara skola muzes poslat smsku na 90206 BRNO20 (20 minut), BRNO (90 minut), 2 smsky = 2 cestujici.
@Menton píše: Více
Tak ja šla z hlavaku na Mendlak pěšky, k výstavišti z Jundrova či Žabin. ![]()
Ale jinak s “pípnutí” jízdenky používám když nejezdím s bráchou. ![]()