Míchání barev - studený odstín hnědé

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
12272
26.7.13 13:48
@Seizdra píše:
Na mě působí studeně :oops: ALe OK, rezignuju, asi nemám v oku tu správnou škálu barev :)

No podle mě jde asi i o individuální cítění těch barev. Tak třeba na výtvarce nám to učitelka vysvětlovala, že ty teplé odstíny obsahují víc žluté a ty studené skoro žádnou žlutou, ale je to asi hodně zjednodušené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
26.7.13 13:49
@Shreya píše:
Barvu, kterou požaduješ - takový máme obývák ( ale nám dělal celý byt malíř ), takže schválně ráda dočtu, jak se požadovaného odstínu docílí :think:.

Do obyváku jí pak chci taky, ale tam si jí už nechám namíchat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
26.7.13 13:50
@Regina Hero píše:
no ono je to složitější… může být i teplá, i studená, záleží na tom, jaká barva v ní převládá… pokud zelená, může být teplá, pokud modrá, bude studená… případně může být některý odstín i neutrální… ale většinou lidé, kteří nemají tak rozvinutý barvocit, ty rozdíly nevnímají…

No já se právě špatně cítím v teplých barvách. Jsem dost ujetá na studený. A to mám přitom ráda teplo. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
26.7.13 13:52
@Regina Hero píše:
ano, s bílou bude vždycky jen taková spíš kávová, pokud někdo chce tmavou hnědou, tak ta se míchá z červené, modré a žluté… a musí to být v tom správném poměru, jinak z toho nikdy nebude ta správná hnědá…

No jenže v té tónovací hnědé je podle mě moc žluté a tak asi z toho nikdy studený odstín neudělám. Fńuk :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
26.7.13 13:55
@rigousek píše:
@kolozubka mě se to teda líbí jak to chytlo ale já mám hnědou ráda celkově a ta chodba je teď super vím že se to dá namíchat ale já mám radost z toho že je to pěkné a dělali jsme si to sami a taky finance rozhodly to je jasné :)

Hlavní je, že jste spokojený, to je jasný. :palec: Fialovou do interiéru si moc neumím představit. Ta už je na mě studená až moc. Tak ještě sytou švestkovou, ale v těch světlých tónech na mě působí přímo ledově. Taky se nejlépe kombinuje s bílou a já tedy bílý nábytek nemusím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
26.7.13 13:56
@Regina Hero píše:
ano, s bílou bude vždycky jen taková spíš kávová, pokud někdo chce tmavou hnědou, tak ta se míchá z červené, modré a žluté… a musí to být v tom správném poměru, jinak z toho nikdy nebude ta správná hnědá…

Aha, takže červená, modrá a žlutá. Díky za info. Možná asi nebudu experimentovat a uděláme světlounce žlutou, tu taky můžu, ale už jsme jí dali malé do pokojíčku, tak jsem jí nechtěla dávat do předsíně, ale zase je to jistota.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
26.7.13 13:57
@rigousek píše:
@kolozubka tak do toho ještě něco kup a zkus to domíchat…modrou nebo jaká je na to aby to mělo studený odstín :)nebo se poraď někde v obchodě

Tak myslím, že v obchodě mi poradí, abych si to nechala namíchat :mrgreen: Zkusím možná tu modrou, ale aby mě to ve finále nevyšlo dráž, než namíchaná barva. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
26.7.13 13:58

Taky bych zkusila přidat trošku modré nebo zelené, samozřejmě ne do celýho kyble, ozkoušet - může to dělat divy. U temper se třebas za nás nedala namíchat fialová z červené a modré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
26.7.13 13:59
@Pudloslava píše:
Taky bych zkusila přidat trošku modré nebo zelené, samozřejmě ne do celýho kyble, ozkoušet - může to dělat divy. U temper se třebas za nás nedala namíchat fialová z červené a modré.

Zelenou jsem zkoušela a vyšla mi z toho okrová :poblion: Na to nás upozorňovala učitelka na výtvarku, že když blbě mícháme, tak nám ze všeho vyjde okrová. Snad si to pamatuju správně. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
26.7.13 13:59
@Pudloslava píše:
Taky bych zkusila přidat trošku modré nebo zelené, samozřejmě ne do celýho kyble, ozkoušet - může to dělat divy. U temper se třebas za nás nedala namíchat fialová z červené a modré.

To je zvláštní s tou fialovou. Tu bych snad zvládla, ale třeba si to jen myslím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
26.7.13 14:00
@kolozubka píše:
Zelenou jsem zkoušela a vyšla mi z toho okrová :poblion: Na to nás upozorňovala učitelka na výtvarku, že když blbě mícháme, tak nám ze všeho vyjde okrová. Snad si to pamatuju správně. :mrgreen:

okrova je pekna barva :-)
me teda ze vseho vychazela takova sedohnusna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
@Regina Hero píše:

Červená a žlutá je hnědá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1980
@kolozubka píše:
Do obyváku jí pak chci taky, ale tam si jí už nechám namíchat.

Ona je to hezká barvička a když je správný odstín, na zdi vypadá dobře v kombinaci se sépiovým velkým obrazem, nikdo z okolí tohle nemá ale mě už se to přestává líbit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
@Pudloslava píše:
okrova je pekna barva :-)
me teda ze vseho vychazela takova sedohnusna

Okrová je teplá tu nééé :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
26.7.13 14:01
@kolozubka píše:
To je zvláštní s tou fialovou. Tu bych snad zvládla, ale třeba si to jen myslím.

podle me to uz nebylo proste michani barev, ale nejaka chemicka reakce mezi nima. nevim, co udelaji tempery dneska.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný