Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak jsem doma.. Obvodní mudra mi chtěla píchnout injekci, povídám, to se v těhotenství může? Ona, že to teda ne(a přitom jsem tam nedávno byla, aby mě napsala do průkazky) a teda nějaký prášek. Hm, napsala mi nějaké CINIE, nikdy jsem to neviděla, a zřejmě to je nějaká novinka, protože jsme byli ve třech lékárnách, kde to neměli, jen na objednání. A ve čtvrté mi dali ROSEMIG(prý stejné složení jen jiný název), což jsem hned volala dr. gyn. a ptala se jí na to, ta říkala, ať vezmu jen půlku, samozřejmě jen při akutní bolesti. Stejně mě překvapilo, že mi chtěla dr. hned píchat nějaký humus, tak stejně recept s prášky, nevím, neznám lék. postupy, ale dřív, to bylo tak, že jsem dostala žádanku a šup třeba na chirurgii. Dneska koukám, obvoďák i nohu zasádruje… A ještě si vzala 30Kč(mimo jiné, neměla bych bych od toho poplatku jako těhotná „osvobozena“?), nebyla si ani tolik jistá, zda to v těhu můžu, prý to psali v příbalovém letáku
. Trochu to polevilo, ale nemůžu otočit hlavou, dát dolů, kýchat a podobné pohyby, tak uvidím třeba po obědě, jestli má vůbec význam brát ten prášek, když jsem „v rozjetém vlaku“, kdyžtak vezmu jen tu půlku. Děkuju za reakce a ať nás hlava nebolí a migréna navždy usne… Kéž by. Díky, K.
kaktup píše:
Tak jsem doma.. Obvodní mudra mi chtěla píchnout injekci, povídám, to se v těhotenství může? Ona, že to teda ne(a přitom jsem tam nedávno byla, aby mě napsala do průkazky) a teda nějaký prášek. Hm, napsala mi nějaké CINIE, nikdy jsem to neviděla, a zřejmě to je nějaká novinka, protože jsme byli ve třech lékárnách, kde to neměli, jen na objednání. A ve čtvrté mi dali ROSEMIG(prý stejné složení jen jiný název), což jsem hned volala dr. gyn. a ptala se jí na to, ta říkala, ať vezmu jen půlku, samozřejmě jen při akutní bolesti. Stejně mě překvapilo, že mi chtěla dr. hned píchat nějaký humus, tak stejně recept s prášky, nevím, neznám lék. postupy, ale dřív, to bylo tak, že jsem dostala žádanku a šup třeba na chirurgii. Dneska koukám, obvoďák i nohu zasádruje… A ještě si vzala 30Kč(mimo jiné, neměla bych bych od toho poplatku jako těhotná „osvobozena“?), nebyla si ani tolik jistá, zda to v těhu můžu, prý to psali v příbalovém letáku. Trochu to polevilo, ale nemůžu otočit hlavou, dát dolů, kýchat a podobné pohyby, tak uvidím třeba po obědě, jestli má vůbec význam brát ten prášek, když jsem „v rozjetém vlaku“, kdyžtak vezmu jen tu půlku. Děkuju za reakce a ať nás hlava nebolí a migréna navždy usne… Kéž by. Díky, K.
Cinii jsem taky dostavala od neurolozky, ale musi se vzit hned jak ti to zacina, pak uz tolik nezabere. Hlavne ze je lip.
Kaktup cinie mi dávala obvodní dr.,říkala, že když se to vezme v začátku migrény,pomůže to. mě to někdy pomohlo a někdy ne. Rosemig jsem taky kdysi brala, ale ten mi nezabíral, to byla spíše výjimka,když zabral a hlava přestala bolet. Ať se ti brzy uleví. Jo a magnezium ti nenapsala? Já beru sem tam Magnosolv. ![]()
rosemig má smysl fakt hned v prvních chvílích, když cítíš, že to přichází (a jsi si jistá, že to je migra), stejně tak i sumigra apod.
během rozjetý migrény pomáhá fakt asi jen Relpax … vždycky si dělám srandu, že Relpax je moje nejmilovanější a nejdražší DROGA
Bohužel je to tak
Prostě život s migrénama před Relpaxem a po Relpaxu je peklo a nebe. Škoda, že je fakt tak drahá (v balení max 2 tablety a balení doplatek cca 200kč, takže migrena = 100 kč v prdeli, ale stojí to zato! Než se tři dni mučit, někdo to třeba prokouří nebo prochlastá za den, tak co, že? Někdy stačí si ukousnout jen kousek tý tablety a zabere to (záleží na stavu rozjetosti) … i tak se šetří, no ![]()
Rampepurno tak s hláškou „I love Relpax“ jsi mě fakt rozesmála
Ale bohužel máš pravdu, bez něj ani ránu. a ty doplatky, přesně jak píšeš, v lékárně vždycky nechám spoustu peněz, ale když je člověku zle, dal by cokoliv, jen ať jde migréna pryč.
Někdy zabere i půlka tbl.ale strašně blbě se to půlí, nevím, proč tam nemůžou aspoň dělat takovou tu půlící drážku jako je na paralenou třeba. Ale kéž bychom teď už hodně dlouho Relpax nepotřebovaly. ![]()
Chi, to jsem ráda, že nejsem závislá jen já. Vždycky když si jí vezmu tak už se úplně TĚŠIM na ty vedlejší účinky (tlučení srdce v krku, tíha na ramenou …), protože to už vím, že zabírá a během max. pár desítek minut si najednout řeknu - tyv*le, mě nebojí kebule, juhůůůů!
Pardon, že jsem se takhle vetřela do cizí diskuse. Už mlčim
jelikož jsi ve druhém trimestru, tak s těma lékama je to lepší, než na konci či začátku těhu. když si přečteš leták např. Ibalginu či Algifenu, tak je tam uvedeno, že po poradě s lékařem a ne výhradně - neužívat. pokud máš takový záchvat, tak je určitě lepší si vzít prášek na utišení, než se stresovat a tím i miminko.
na migrény trpím od puberty a jediné co mi na to zabírá je indometacin. je to celkem silné a i přes to mi ho lékař ve druhém trimestru 2× povolil. (po probělé a prozvracené noci).
samozřejmě se nejdříve začíná Paralenem a když nezabere, tak zkusit za pár hodin něco silnějšího ![]()
Jj, koukám že jsme na tom stejně, pro mě je taky Relpax můj nejčastější zachránce, má rychlý nástup účinku. A k tomu půlení, nejlepší je to v noci a s migrénou, já špatně vidím i bez, natož s ní, a v téhle situaci ho rozpůlit, to je fakt umění. I když já stejně obvykle nakonec skončím u celé tabletky. A ten pocit, když hlava přestává bolet, kdo nezažil, nepochopí ![]()
ahojky, to mě se migrénu už uklidnili. Já na to trpěla v prvním trimestru, ale fest. Brala jsem paralen a pomohl, snažila jsem se samozdřejmně co nejmíň to šlo. ![]()
Hodně štěstíčka, ať to přejde
Já jsem měla v těhotenství migrénu velmi často.. Začala jsem mokrým hadrem na čelo… Je dobré vysledovat jestli se dá migréně předejít
http://www.dokonalazena.cz/…-ji-nezbavim