Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@johanka139 píše:
Náš syn (12) míval silné bolesti hlavy, (nevím jestli je to přímo migréna), každé 3 týdny. Začalo to kolem 8 roku věku. Byl na neurologickém vyšetření a na magnetické rezonanci. Naštěstí se nic nenašlo. Doktor mu předepisuje Magnosolv a volně prodejný Tebokan. Po těchto lécích se mu intervaly prodloužily na 6 týdnů a jsou mnohem slabší, už při nich nezvrací. Nosí sebou do školy prášek na bolest, ten mu do hodiny zabere, takže ho teď už nemusím kvůli tomu brávat ze školy domů.
prosím tě jaký prášek nosí do školy? dětský paralen? syn má každý týden bolest hlavy a opět jsme ho museli vzít ze školy, doma vezme prášek, chvili se prospí a je dobrý. trvdí jen, že je hodně unavený, nevím tedy po čem? doktorka nám trvdí, že má unavný syndrom, je to možné?
@Anonymní píše:
prosím tě jaký prášek nosí do školy? dětský paralen? syn má každý týden bolest hlavy a opět jsme ho museli vzít ze školy, doma vezme prášek, chvili se prospí a je dobrý. trvdí jen, že je hodně unavený, nevím tedy po čem? doktorka nám trvdí, že má unavný syndrom, je to možné?
Je unavený po té migréně, nebo pořád? Únava po migréně je normální. Mě když migréna konečně přejde, tak i když jsem spala třeba celé odpoledne, tak jsem pak strašně unavená a za chvíli můžu jít spát znovu. Ten záchvat je prostě nápor na tělo, tak potřebuje regenerovat.
Já dávám synovi do školy normální Paralen pro dospělé nebo spíš častěji Ibalgin. Je mu 12.
@Anonymní píše:
@Pudloslava když jsme u těch migren - můžu mít dotaz?
Z důvodu migren jsem byla odeslána na magnetickou rezonanci - v závěru mám napsané solit. nespec. drobné (do 3 mm v průměru) ložisko v bílé hmotě supratentoriálně frontálně vpravo, které nejspíše odpovídá nespec. gliose pozánětlivé či vaskulárně ischem. etiologie.
Je potřeba po nějaké době zopakovat vyšetření nebo se tím nemám znepokojovat?
to je velmi častý nález zejména u migreniků a už jsem se setkala i s tím, že to popsali jako normální nález. Neřešit.
Ahoj všem, prosím o radu. Šestiletou dceru včera večer zničehonic začala bolet hlava. Přes den jsme měli naprosto běžný režim, na nic si nestěžovala, chovala se normálně, je zdravá.
Večer jsem ji uložila do postele a za chvíli přišla, že jí bolí hlava nad pravým okem. Dostala napít, pak studený obklad. A když přišla potřetí, už brečela, tak dostala Nurofen. Potom usnula. Před půlnocí se vzbudila, opět pláč, že hlava bolí. Opět jsem dala obklad, pak i Paralen. Nakonec se pozvracela a usnula.
Ráno zůstala doma, říká, že hlava ještě trochu pobolívá, tak odpočívá. Nikdy před tím se jí to nestalo.
Je možné to označit za první záchvat migrény? Dědičná dispozice by tu byla. Je třeba jít k doktorce hned nebo až pokud se to bude opakovat?
Omlouvám se za román a děkuji za rady.
@azalia hm, to je těžké, není radno něco zanedbat. Kdybych viděla, že se to neopakuje, ještě bych asi s dr. počkala. Ale při druhém záchvatu už bych raději šla. Člověk nikdy neví, jestli je to migréna nebo něco horšího
.
@azalia asi bych si pro jistotu zavolala na konzultaci..ja jsem ted voalal i o vikendu
a to normalně moc hysterická nejsem…ale rekla sem si radsi minutu otravovat dr po telefonu, nez se cely zbytek vikendu stresovat a googli
vsechny nevylecitelný nemoci světa…
@Aamanda @Samuše Děkuji. Tak mi to nedalo a u doktorky jsme byly. Podle ní to záchvat migrény opravdu byl. Dcera bude teď brát hořčík. Pokud by se to opakovalo, tak jí napsala Algifen kapky a musely bychom se hned objednat na neurologii.
@Pudloslava když jsme u těch migren - můžu mít dotaz?
Z důvodu migren jsem byla odeslána na magnetickou rezonanci - v závěru mám napsané solit. nespec. drobné (do 3 mm v průměru) ložisko v bílé hmotě supratentoriálně frontálně vpravo, které nejspíše odpovídá nespec. gliose pozánětlivé či vaskulárně ischem. etiologie.
Je potřeba po nějaké době zopakovat vyšetření nebo se tím nemám znepokojovat?