Migréna u dětí?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
11.5.17 22:19

Migrena u dětí?

Holky, prosím o radu… Netuším, jestli může být migrena i u dětí, ev. jak se projevuje. Mám 10ti letou dceru, před měsícem jí večer rozbolela hlava, nejprve na čele, pak se bolest přestěhovala za levé oko - asi hodinu ji hlava hodně bolela, jen ležela, pak se vyzvracela, ulevilo se jí, vyspala se z toho a byla ráno ok. Dnes večer stejný průběh - zničehonic hrozná bolest za levým okem, paralen moc nezabral, po hodině zvracení a okamžitá úleva… jsme samozřejmě už od minule objednaný na neurologii, ale termíny jsou strašně dlouhý, takže jdeme až za měsíc..
Nemáte nekdo zkušenost s takovouhle bolestí hlavy u dětí? Jsem plašan a všude vidím katastrofické scenaře..
Prosím ponechat anonym, chodí sem rodina..

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37124
11.5.17 22:22

Kamaradka na to trpela snad celou zakladku, vzdycky pri migrene i na chvili oslepla, ale nic neurolgickyho ji nenasli, po puberte to odeslo samo. Ja na to trpim taky odmala, ale ne v takove mire, mame to v rodine, je to spojeny s krcni pateri…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21714
11.5.17 22:24

Znam, migrena se casto rozjede s pubertou, hormonalni zmeny.Ten mesicni interval by nahraval souvislosti s menstruaci, i kdyz ji treba jeste nema, tak hormony uz pracuji. Neboj, lekar ji predepise leky primo na migrenu a podchytite to.Je to sice obtiz, ale zit se s tim da.
:mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
495
11.5.17 22:27

Ahoj, u bratrance se migrény objevily asi v 5 nebo 6 letech, při vyšetření mu zjistili toxoplasmosu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
678
11.5.17 22:36

Zažila jsem migrény ve 14, také se zvracením. Neuroložka mi dala nějaké léky, ale přišlo mi, že je beru úplně bez efektu - později jsem se na tuto dr. doslechla dost kritiku. Po čase jsem se s tím naučila žít i bez léků. Základ je dostatek spánku a když už hlava bolí, tak si včas vzít paralen, lehnout, odpočinout - případně brufen - nenechat tu bolest dojít až na doraz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
11.5.17 22:37
@Anonymní píše:
Holky, prosím o radu… Netuším, jestli může být migrena i u dětí, ev. jak se projevuje. Mám 10ti letou dceru, před měsícem jí večer rozbolela hlava, nejprve na čele, pak se bolest přestěhovala za levé oko - asi hodinu ji hlava hodně bolela, jen ležela, pak se vyzvracela, ulevilo se jí, vyspala se z toho a byla ráno ok. Dnes večer stejný průběh - zničehonic hrozná bolest za levým okem, paralen moc nezabral, po hodině zvracení a okamžitá úleva… jsme samozřejmě už od minule objednaný na neurologii, ale termíny jsou strašně dlouhý, takže jdeme až za měsíc..
Nemáte nekdo zkušenost s takovouhle bolestí hlavy u dětí? Jsem plašan a všude vidím katastrofické scenaře..
Prosím ponechat anonym, chodí sem rodina..

Může, taky jsem ji už v tomhle věku mívala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
11.5.17 22:41

Ano u nás to má můj syn..
Větišnou co jsem vypozorovala, tak je to po nějaké činnosti, kdy se unavý, a nebo třeba je horko, dusno to se mu nejčastěji projeví a nebo klasická unava.. Málo vyspaný, škola, nějaký pohyb do toho..
Najednou ho začne strašně bolet hlava pak se pozvrací, a do 15 min je klid.. Dostane obklad na čelo…nezjistili mu nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6759
11.5.17 22:59

Syn má zhruba stejný průběh - bolest, vyzvrací se, vyspí se a je pokoj. Pokud si včas vezme Paralen (zatím mu stačí) a lehne si, tak je to bez zvracení. Teď je mu 14, ale má to už od školky. Na dětské neurologii nezjistili nic, ale evidentně má migrénu dědičnou, já na ni trpím taky, asi od puberty, a zabírají mi jen triptany (konkrétně Sumigra, nic jiného).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.5.17 23:22

Měla jsem pravidelně po měsíci asi rok. Pak jsem zase čekala bolest hlavy a nic, začla menstruace.

• Citovat
  • Upravit
2249
11.5.17 23:25

Jsem migrenicka uz od skolky…takze tak nejak…mam migreny s aurou…tj ruzne priznaky predchazejici bolesti hlavy…u me prestanu dobre zpracovavat zrakove vjemy a pak ztratim cit v jedny pulce tela…jako mala jsem mela problemy s recovym centrem…

co se zvraceni tyce…zkus se zeptat co predtim jedla…nekdy jsou spoustece jidlo…

paralen je na prd chce to neco silnejsiho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140229
11.5.17 23:25

Syn trpí migrénou od dětství, teď už je dospělý. a jak píše @IvaB je to u nás také dědičné. I když doposud jen „holky“,babička, mamka, teta, sestřenice, já. Syn je vyjímka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6997
12.5.17 07:03

Náš syn (12) míval silné bolesti hlavy, (nevím jestli je to přímo migréna), každé 3 týdny. Začalo to kolem 8 roku věku. Byl na neurologickém vyšetření a na magnetické rezonanci. Naštěstí se nic nenašlo. Doktor mu předepisuje Magnosolv a volně prodejný Tebokan. Po těchto lécích se mu intervaly prodloužily na 6 týdnů a jsou mnohem slabší, už při nich nezvrací. Nosí sebou do školy prášek na bolest, ten mu do hodiny zabere, takže ho teď už nemusím kvůli tomu brávat ze školy domů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
397
12.5.17 07:35

Syn začal na migrény s aurou trpět se začátkem puberty. Naštěstí záchvaty jen párkrát do roka. Teď mu asi dost zabralo magnézium (Magne B6) - co ho bere, tak zatím žádný záchvat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
12.5.17 09:50

To bude migrena, okud je mezitim OK, tak prakticky jiste nema nic vaznejsiho. Deti maji migreny bezne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.5.17 20:32

Holky, moc děkuju…
Já doufám, že to je migrena, má přímo učebnicové příznaky, navíc já na migreny taky trpím (ale rozjely se mi až po porodu a nikdy jsem u nich nezvracela, i průběh mám mírnější…). Ještě se zeptám - jak je to s tím zvracením - jí se po vyzvracení uleví a najednou vypadá naprosto ok - kdyby se pokusila vyvolat si zvracení již na samém začátku - ulevilo by se jí taky?

Nasadila jsem jí (už při minulé bolesti) Magne B6, snažím se kontrolovat, aby hodně pila, víc už asi dělat nemůžu..

Zakl.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí