Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den, má někdo podobnou zkušenost jako já? Syn, v lednu mu bude 13 asi tou zpět začal stěžovat, že ho bolí půlka hlavy, je to vždy jako za okem a spánek na jedné straně. Nejprve to bylo jednou za čas. Přes prázdniny úplně v pohodě. To snad ani jednou. Začalo to koncem prázdnin, kdy měl covid, bez vážnějšího průběhu. Jen ucpaný nos, únava, zvýšená teplota a některý den bolest hlavy. Teď jsem ale spočítala, že za září si už 6× stěžoval. Teď měl zase virózu, zas asi něco v dutinách, stékaly mu hleny do krku, zvýšená teplota, nechutenství. No a už je zdravý a stejně už ho zase bolela, v pátek a včera. Vždy mu zabere nějaký nurofen, Panadol úplně ne. V pátek, že mu bylo i na zvracení. Musím tedy říct, že nosil strašně těžkou aktovku, cca 8 kilo a on sám váží 35, pak pořád predsunoval hlavu, že ho bolelo za krkem, také sedí často na sedačce v pololehu opřený a dívá se třeba na tv. Tak nevím, zda touze být zhoršené třeba po covidu? U Mudr jsem se zmínila nedávno, ale to ho nebolelo tak často, tak jestli mám ještě počkat, zapisovat si, jak často ho bolí a pak vyrazit k mudr.
Zkusili jste omezit koukání do monitoru/mobilu/televize, jestli se to zlepší?
Po covidu to mala dcera niekolko mesiacov. Nam nakoniec pomohli bryle. Dioptrie moc nema, ale oci zbytocne moc preostrovali.
Moje čtyřletá dcera si taky stěžuje na bolest hlavy, může to být možná od té doby co měla covid. Většinou když je nemocná s něčím dalším.
Pomáhá nám na to hodně pít, ale jen někdy to pomůže úplně.
@rmot píše:
Zkusili jste omezit koukání do monitoru/mobilu/televize, jestli se to zlepší?
Vyzkoušíme dekuji
Hele, nemůže v tom hrát roli psychika? Je zvlaštní, že přes prázdniny bylo vše v pořádku a od září se intenzita výrazně zvýšila.
@Tojsemja3 píše:
Hele, nemůže v tom hrát roli psychika? Je zvlaštní, že přes prázdniny bylo vše v pořádku a od září se intenzita výrazně zvýšila.
No také mě to napadlo, on jak měl koncem prázdnin ten asi covid, tak se mu 3× udělalo slabo potil se a mdlo což mě udělalo taky u toho covidu a pak měl samozřejmě strach, že se mu to stane zase. Ale já na migrény trpím bolesti za okem mám celkem často a manžel migrény i se zvracením. Syn je teda celkem úzkostný no.
Zkus s ním hodit řeč, co škola, kámoši, kámošky a tak. Třeba se Ti z něj podaří něco vytáhnout. @zuzuza
@Tojsemja3 píše:
Zkus s ním hodit řeč, co škola, kámoši, kámošky a tak. Třeba se Ti z něj podaří něco vytáhnout. @zuzuza
To jsem zkoušela, ale zdá se, že problémy nemá.
Ja bych zjistila, jak nosi skolni tasku (vsadim se, ze vetsinu casu na jednom rameni). Podle me to ma od zad.
@mroe píše:
Ja bych zjistila, jak nosi skolni tasku (vsadim se, ze vetsinu casu na jednom rameni). Podle me to ma od zad.
Právě že jsme už koupili tašku na kolečkách, fakt tu aktovku neunesl. Možná má tím nějak bloklou páteř, ale nestezuje si na bolest za krkem.
@zuzuza píše:
Právě že jsme už koupili tašku na kolečkách, fakt tu aktovku neunesl. Možná má tím nějak bloklou páteř, ale nestezuje si na bolest za krkem.
Tasku na koleckach taky taha jednou rukou, ne? A jak ji nosi ve skole? Po schodech? Jestli ji vsude nemuze tahnout, tak je to horsi volba nez ta na zada.
Syn si taky ještě pár měsíců po Covidu stěžoval na bolesti hlavy. Nic jiného mu k tomu nebyla, jen ta hlava bolela.
Kup mu pořádný padnoucí batoh, třeba i nějaký s bederním pásem. A ať ho nosí jak má.
U pediatry to samozřejmě zmiň.
@zuzuza Trochu si to prehlidla, ale fakt skuste ocni. Tym sa zacina, az oak napr. neurolog a pod.