Migréna u tříleté

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
150
7.11.12 12:51

Migréna u tříleté

Prosím o vaše zkušenosti s migrénou u malých dětí. Dceři budou za dva týdny 4 roky a cca od července se objevily migrény. Četnost takřka přesně 1× za měsíc, celkem 4 migrénové záchvaty. Minulou středu byl předposlední a 5. poslední byl dnes. Většina z toho je hned ráno - vstane a bolí ji hlava, byť dám okamžitě Nurofen, tak zvracení nepředejdu. Sama migrény též mívám, takže s „diagnozou“ jsem si jistá, mně problémy začaly s pubertou. Aktuálně mám migrénu cca 10× za rok, ovšem od těhotenství jsou i několikadenní, dříve to bylo půl dne nebo den. Někdy mi zabere brufen, jindy ne. Má matka též migrény občas má, u ní začaly kolem 30. roku. Ale zpět k dotazu. Máte zkušenosti s touto problematikou u tak malých dětí? Jaký je vývoj s přibývajícím věkem? S pubertou a u holčičky s těhotenstvím se dá čekat dost zhoršení :? Případně máte už zkušenosti s lékaři? Já si jdu zítra pro doporučení na neurologii, takže dceru objednám a uvidím, co řeknou tam, ale zázrak nečekám :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2616
7.11.12 12:59

Mám, sama od 4let. Jsem přesvědčená, že pokud vznikne migréna v takhle ranném dětském věku, příčina není tělesná. Pokud chceš mojí konkrétní zkušenost, napiš SZ, nechce se mi to rozebírat veřejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
7.11.12 13:19

Nemám zkušenost u dětí, já mám migrény od puberty.Dle Dr. je mám hormonálního původu nebo jak to napsat. A naštěstí v těhotenství jsem neměla ani jednou a po něm snad 2×. A když užívám HA tak je skoro nemám.

• Citovat
  • Upravit
1614
7.11.12 13:28

Videla jsem o tom dokument, a nejen o migrene ale i o revmatismu u malych deti. Vyborne pomaha kryoterapie, urcite bych se na to zeptala. Chudacek malinkej je mi ji lito :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
7.11.12 14:40
@Huffmanka píše:
Videla jsem o tom dokument, a nejen o migrene ale i o revmatismu u malych deti. Vyborne pomaha kryoterapie, urcite bych se na to zeptala. Chudacek malinkej je mi ji lito :(

o kryoterapii jsem ještě moc neslyšela, také hodně trpím na migrény. Máš to ozkoušené?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1614
7.11.12 16:55

Nemam, ale zkus si o tom neco precist.

http://www.kryoterapie.com/zdravotni.php

Mam pocit ze hradi i pojistovna, ale nejsem si jista.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
7.11.12 17:12

No vzhledem k tomu, ze priciny migreny jsou stale nezname, tak je klidne mozne, ze telesna neni zadna :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
7.11.12 19:53

Díky všem za zkušenosti. Jak jsem napsala, migrény znám „osobně“, mám je od puberty cca 1× za měsíc, po porodech se zhoršil průběh (trvají déle, často nezaberou léky, objeví se znovu po odeznění účinku léku), ale jejich sílu jsem vždy brala jako slabý čajíček proti učebnicovým případům, takže jsem to s doktory nikdy neřešila ani má matka, takže netuším, jakého původu jsou naše migrény. Resp. už vím, že na mě má vliv počasí případné špatný spánev v noci - když některá holčička velí deset budíčků, pak ráno je migréna skoro jistá. U dcery opravdu nevím, před migrénou nejsou žádné výkyvy v režimu (spánek, rodinné akce, stravování, trauma…) nenapadá mě absolutně žádný rozdíl proti jiným dnům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí