Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše: Více
Kdybych byla na tvém místě, tak bych se snažila sehnat dřívější termín.
A minimálně bych teď hned zavolala vaší dětské a řekla ji o tom výpadku
A po tom výpadku přišla bolest hlavy nebo ne? Dokážu si představit, že to byl nějaký stav zmatenosti související s migrénou (myslím, že tím je i dětská migréna specifická), ale je třeba samozřejmě vyloučit i jiné možné příčiny…
jestli máte domluvené jen EEG, tak doktorku ani neuvidíte.
Já bych poprosila sestru o chvilku s doktorkou, sestře řekněte, že dcera měla možná epileptický záchvat - ona tě k ní pustí. Myslím, že doktorka napíše MR. Napíše ji nejspíše i při kontrole po EEG, ale takhle nebudete ztrácet čas.
Na vyšetření EEG u nás byla také jen sestra a až pak jsme měli termín u lékaře, který pak napsal žádanku na MR. Deník bolesti jsme v tu dobu už psali, to nám doporučila dětská lékařka.
@Lucie008 píše: Více
Ano, máme postup stejný. Včera tam paní doktorka ani nebyla přítomna, takže taky natočili EEG, dostali jsme ten deník a za dva měsíce jdeme přímo k doktorce.
Teď ještě dceru mám objednat na oční ať se vyšetří oči a doporučili odběry krve u dětské domluvit. No jinak nezbývá než čekat ![]()
No a dětské už si řekla o tom výpadku?
Určitě jsou i jiná řešení, než jen čekat.
@ivašot. Psala jsem doktorce na Medevio, zatím mi neodepsala. Tak uvidíme. Na oční nás objednali taky až na konci května, teď jsem tam volala. Dříve nemají volný termín.
Podobně to bylo i u nás, stejná vyšetření, jen v jiném pořadí. A ano, trvá to. Objednávací doby jsou dlouhé a stejně na nic nepřišli. Což je na jednu stranu dobře, že je zdravý, ale člověk touží zjistit, proč se co děje. Jak jsem psala, pomohly až léky od Neurologa, které se používají k léčbě migrény. Když jsem četla nežádoucí účinky a různé studie, tak jsem nadšená nebyla, ale když vidím, že mu pomohly, jsem ráda. Snažíme se vyvarovat spouštěčům a doufám, že s dospělostí mu to ustoupí.
@Lucie008 Nám volala ťeď naše dětská doktorka, v pondělí nás posílá do nemocnice si lehnout, kde dceru vyšetří dětský neurolog. Prý kvůli tomu výpadku ve škole nemůžou čekat dva měsíce a chce ji mít vyšetřenou co nejdříve.
To je určitě nejlepší řešení. Ať je malá v pořádku!
To jsem chtěla navrhnout. Dcera má jiné potíže, ale když už je lékařka začala brát vážně, zavolala do nemocnice, hned druhý den jsme měly nástup. Hned v den nástupu CT hlavy, odběr snad 8 zkumavek krve. Pak opakovaně EKG, vyšetření dětským neurologem, časté měření saturace, vyšetření na ORL, psycholožka a další. Naplánovali také MR mozku, která proběhla měsíc a půl po propuštění.
Následně u dětského neurologa, který primárně pracuje jinde a do té nemocnice dochází, EEG a až za 2 měsíce vyšetření u něj, čeká se na vyšetření očního pozadí. Jinak by nás vzal o něco dřív.
U tohoto neurologa jsem byla i se straší dcerou. Tehdy proběhlo EEG a hned také vyšetření u něj. Tam bylo podezření na epilepsii, tak nás vzal rychleji.
Je moc dobře, že máte tu hospitalizaci. Ten výpadek by mě hodně znervózňoval. Ty další příznaky ovšem také.
@Janča6 no my máme zatím za sebou odběry krve (brali dvě zkumavky), moč, oční a rentgen hlavy. To vše bylo v pořádku. Včera dětská neuroložka chtěla EEG znova…pak přišly ze výsledky EEG jsou příšerné a je to tragédie. Takto nějak mi to řekla ale víc neupřesnili. S tím, že chtějí MR a zdálo se jí, že odběry krve nebyly dostatečné a mělo se zkoumat víc faktorů. Ale zatím víc nevíme, čekáme zda nás dnes pustí domu nebo dodělání další vyšetření ![]()
To je strašné. Tak počítám, že i to první EEG vyšlo špatně. Pak nechápu, proč vás objednali až za 2 měsíce. Já jsem jednou volala neurologovi ohledně starší dcery (už tedy byla v jeho péči), vzala to sestra, zkonzultovala s lékařem a pozvali nás hned na druhý den.
Ja tedy doufám, že vás dnes nepropustí a dceru ještě pořádně proklepnou. Té mojí teď brali krev i dodatečně, právě na popud neurologa. A letos byla v nemocnici i starší. A protože nepřišli na příčinu potíží, nechali si ji tam déle a znovu vzali krev na další faktory. Ve hře byla i lumbální punkce.
Ahoj nečetla jsem celou diskusi, ale to zahledění, a že nevěděla co se kolem děje mi připadá spíše jako druh epilepsie. Na neurologii jim popiš tento stav. Epilepsie nemusí být jen se záchvaty, ale i v tom zahledění a okolí ani neví, že se něco děje
@Janča6 tak nas dnes pouští domu. Výsledky odběru krve pošlou k dětské, předávají nás na dětskou neurologii u nás ve městě a na MR nás pozvali v půlce května. A šupem domu…malé doporučuji rehabilitace na krční páteř.