Migrény ze stresu

Anonymní
23.8.21 20:24

Migrény ze stresu

Ahoj, nemáte zde někdo zkušenost s migrenami kdy je jedním ze spouštěčů mimo jiné vztek, naštvání, nebo nějaká stresová situace? Jak jste to řešili? Ano, nestresovat, atd. To se řekne. Bohužel to nejde ovlivnit. Vždy když se třeba naštvu, nebo mám nějakou stresovou událost, tak do par hodin mám zaručenou migrénu. Nevím co s tím. Beru už od dr Topiramat jako profylaxi. To pomáhá. Nemám to tak často. Ale bohužel těmto spoustecum se nevyhnu. Jak jste to řešili? Děkuji :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
331
23.8.21 20:46

Ja to moc dobre znam.Beru sice AD, zklidnily me, ale stresove situace jsou bohuzel vsude kolem nas a ja bych o tom boleni hlavy taky mohla vypravet :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8014
23.8.21 20:53

No můj muž je má taky stresové a má předepsané na prevenci topimark a eliceu/cipralex a v případě migrény má předepsané čípky indometacin a ty zabírají perfektne, ty si beru občas i já když mám migrénu že bolesti lezu pomalu až po zdi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.8.21 21:11
@Zetmi píše:
No můj muž je má taky stresové a má předepsané na prevenci topimark a eliceu/cipralex a v případě migrény má předepsané čípky indometacin a ty zabírají perfektne, ty si beru občas i já když mám migrénu že bolesti lezu pomalu až po zdi

Po Indometacinu jsem prave měla takové kolapsové stavy. Takže na akutní bolest mám Triptany.

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
23.8.21 21:28

Jsi v psychoterapii?
Učíš se svůj stres kompenzovat? Jaké na to používáš strategie? Co používáš na to aby sis lépe rozuměla se svými emocemi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8014
23.8.21 21:44
@Anonymní píše:
Po Indometacinu jsem prave měla takové kolapsové stavy. Takže na akutní bolest mám Triptany.

Ty měl původně ale jelikož to měl fakt snad 6× týdne migrénu tak potom z něj šla důsledkem tohoto krku krev, tak jsme šli k jinému dr a ti hned napsali toto, a migrény se mu Teda snížili o hodně. mě ty triptany už poslední dobou dělali zle a hrůzné huntovali zaludek, po vziti 1/2 jsem to do 10 minut :poblion:. Ale tak je prabda že každému pomáhá něco jiného

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.8.21 22:06
@Ou píše:
Jsi v psychoterapii?
Učíš se svůj stres kompenzovat? Jaké na to používáš strategie? Co používáš na to aby sis lépe rozuměla se svými emocemi?

Nejsem, upřímně mne tohle ani nenapadlo. A když nad tím přemýšlím tak vlastně pro svoje emoce nedělám nic, držím to v sobě a pak jednou za čas vybouchnu. :roll: Takže asi ne úplně idealka

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.8.21 22:09
@Zetmi píše:
Ty měl původně ale jelikož to měl fakt snad 6× týdne migrénu tak potom z něj šla důsledkem tohoto krku krev, tak jsme šli k jinému dr a ti hned napsali toto, a migrény se mu Teda snížili o hodně. mě ty triptany už poslední dobou dělali zle a hrůzné huntovali zaludek, po vziti 1/2 jsem to do 10 minut :poblion:. Ale tak je prabda že každému pomáhá něco jiného

Já prave mívala taky hrozne často. Pak mi dr napsala ten Topiramat a frekvence se dost snížila. Ale zkratka ten stres a emoce tomu žádná profylaxe nepomůže..
Mne naštěstí dost sednul, žádný nežádoucí účinky jsem ani neměla jako jsem četla ze z nej jsou. Je fakt ze po triptanu si musim vždycky lehnout protože jsem jak sjetá, praštěná.. ale když se vezme včas tak do hoďky je většinou klid. Jen si říkám ze snad by se tomu dalo nějak předcházet, jen nevím jak :nevim:

• Citovat
  • Upravit
24.8.21 11:03

Stres je spoštěčem komplexní tělesné reakce a může stát i za mogrénami. Ve vašem případě, jestliže jste si vědoma psychické složky, která předchází rozvoji migrény, bych navrhovala psychoterapii nebo psychosomatickou konzultaci. Můžou s vámi navcvičit techniky lepšího zvládání stresu, s menší bouří biologicky aktivních látek, které vyvolají změny organizmu s odpovědí migrénou. Je dobré kombinovat farmakologickou a nefarmakologickou léčbu. I vyrovnávání se stresem a zvládání stresové reakce je potřeba se „naučit“, zvláště když máte predispozici k zpohotovení formou migrén.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí