Mikrovlnka
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Mikrovlnka
Ahoj maminky.Aky mate nazor na ohrievanie prikrmov v mikrovlnke??
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahojky.
Asi před 2 týdny jsme začali přikrmovat. Jelikož je krmení vždycky narychlo, tak využívám mikrovlnku k ohřevu. Ale musí se dát pozor, protože pak může být jedna část žhavá a druhá chladná. Doufám, že se tím neničí vitaminy a minerály. Třeba někdo má víc informací a poradí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj.
Mikrovlnku používám v případě řevu mimíska (dlouho by to nevydržel a sousedi taky ne), nastavuji ji na menší výkon a jídlo několikrát (2-3×) v průběhu ohřevu promíchám. Jinak ohřívám ve vodní lázni.
Beruška
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky. Ja som pocula, ze sa nema mikrovlkna k ohrevu jedla pouzivat nakolko sa tvoria volne radikaly a jedlo sa znehodnocuje.
jedine sa moze ohrievat voda na pripravu UM.
Ja ohrievam v mikrovlkne len velmi vynimocne, inak to robim tak, ze ked uz viem ze sa zobudi, alebo sa blizi cas papania, tak ohrejem vodu v rychlovarnej kanvici a na chvilu to ponorim do misky s horucou vodou. Zohriate je to rychlo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já jsem zase četla, že se v mikrovlnce nic netvoří. Jde opravdu jen o to,že se to může ohřát nerovnoměrně, takže pak hlavně pořádně zamíchat. Takže já jí používím denně.
Lenka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, muj nazor je kladny. Ohrivam v ni pro mimi vse co by melo byt ohrate. Sany.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky,
nedávno jsem na netu narazila na články, díky kterým jsme omezili užívání mikrovlnky na minimum. Nejhorší je ohřívání v jakýchkoli plastových nádobách, to se potom přímo do jídla uvolňují dioxiny a nějaká další svinstva… (http://www.mwm.cz/index1.php?… článek Mikrovlny uvolňují dioxin! )
Pro mimi bych mikrovlnku radši vůbec nepoužívala, nedá mi to a odcituju aspoň odstaveček věnovaný ohřevu kojenecké stravy (http://www.mwm.cz/CD/c03.htm):
Mikrovlny jsou nebezpečné pro přípravu kojeneckého mléka.
Byla zveřejněna celá řada velmi vážně míněných výstrah, jichž si ale stěží někdo povšiml. Například v příručce Mladým rodinám, od Minnesota Extension Service Minnesotské univerzity, vydané v roce 1989, stojí:
Ačkoli mikrovlny ohřejí jídlo rychle, nelze je doporučit pro ohřívání kojeneckých lahví. Láhev se může zdát na dotyk chladná, ale tekutina uvnitř může být extrémně horká a může dětem popálit ústa a jícen. Také tvorba páry v uzavřené nádobě, jakou je dětská láhev, může způsobit výbuch.
Ohřívání láhve v mikrovlnce může být příčinou nepatrných změn struktury mléka.V kojenecké směsi může dojít ke ztrátě některých vitamínů. V ohřátém mateřském mléce mohou být zničeny jisté ochranné látky. Ohřívání láhve držené v proudu horké vody z kohoutku, nebo postavené do mísy teplé vody sice vyžaduje několik minut navíc, ale je to mnohem bezpečnější.
Dr. Lita Lee z Havaje 9. prosince 1989 v časopise Lancet oznámila:
„V kojenecké směsi ohřívané v mikrovlnce konvertují určité transaminokyseliny na své syntetické cisisomery. Syntetické izomery, a» už cisaminokyseliny či mastné kyseliny, nejsou biologicky aktivní. Mimo to aminokyseliny L-proline konvertují na své d-isomery, známé neurotoxické [nervové] a nefrotoxické jedy [zasahují ledviny]. Je už dost špatné, že mnoho nemluvňat není kojeno, avšak nyní jsou napodobeniny mléka (kojenecké výživy) dělány dokonce ještě jedovatějšími užíváním mikrovln.“
Ufff, zní to hrůzostrašně, co? ![]()
Přeji krásný den a zdravá miminka! ![]()
Ola
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Souhlas s Gothic - taky jsem to četla a to nejen,že se tu tvoří radikály ( asi to mnohým nic neřekne, ale radikály třeba ničí i ozonovou vrstu, jsou hodně reaktivní), takže ničí i složení stravy - a to zejména bílkovin.
Takže v mikrovlnce ohřívám vodu pro přípravu UM, kaše atd. Případně ohřeju pouze čistou zeleninu…ale už neohřívám pro prcka maso, hotové mléko atd.
Pro náš ano, u nás je to už jedno:-)) ALe u prcka se budu sanžit aspoň do 2 let věku(vyčetla jsem, že je to věk nejdůležitější prosprávné fungováíní imunity atd.)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já četla , že mateřské mléko se nikdy nemá ohřívat v mikrovln., protože se ničí všechny cenné živiny a nerovnoměrně se ohřívá. Předpokláddám, že um. výživa obsahuje taky nějaké vitamíny, takže to tam taky ohřívat nebudu. V teplé vodě je to trochu delší, ale lepší. A kamarád, který se zabývá REIKI a zdravou výživou a homeopatiky tvrdí, že jídlo ohřáté v mikrovlnce má chaotickou energii, protože se vše rozkmitá. A tento chaos my pak jíme.
No, tak to už su celá chaotická
, ale malé dělat chaos ve stravě zatím nebudu ![]()
- Citovat
- Upravit
MT
Ahojky,
souhlasím s Olinkou. Také jsem četla, že mikrovlny jsou natolik nabité energií, že mění strukturu živin, v podstatě vznikají látky, které tělo neumí využít. Výživná hodnota takto upravených potravin je minimální a to je jen jedna stránka věci. Mikrovlnka v chodu prý vyzařuje mikrovlny do okolí a například koukat do ní, když „pracuje“ není zrovna rozumné.
Odkazuji na poslední číslo časopisu Aperio ( vyšlo v srpnu, tuším). Sama v mikrovlnce nevařím, ohřívala jsem v ní vodu malé na kaši a tak, ale po přečtení několika článků jí radši ohřívám normálně a nechám zchladnout na požadovanou teplotu. Snažím se její používání maximálně omezovat. Š.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já také četla, že ke každé době, kdy se jídlo ohřívá v mikrovlnce, musí pak jídlo určitou dobu stát, aby se „dohýbalo“.. Takže ohřívání mléka v mikrovlnce, pak následné čekání - to určo musí být ohřívačkou či ve vodní lázni stejně rychle, bezpečně a zdravě…
Jen tak pro zajímavost, jak se jídlo v mikrovlnce ohřeje:
Záleží samozřejmě na vlnové délce (resp. na frekvenci) mikrovlnného záření, kam se „strefí“ s rezonancí. Pokud je to oblíbená frekvence mikrovlnné trouby 2,45 GHz, pak rezonuje s vibrací molekul vody, které se proto trhají ze svých „nadmolekul“ a při opětovaném navázání se dodaná energie projeví jako jejich zahřátí. Proto také mikrovlna zahřívá specificky vodu a skrze ni vše, co vodu obsahuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
NO holky to mi neříkejte, že mikrovlna září. To se povídalo tak před osmi lety, když začínaly. To už fakt nevím. Neříkám, že jídlo z mikrovlny je nej, ale zajímalo by mě co psali v Aperiu? Jinak mi to připadá jako zveličování.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mi hlavně přijde zajímává citace knížky z roku 1989
. V roce 1989 jsme tu ještě měli komunismus, nebyl mobil, internet, nic a podívejte se, jak moc se svět posunul za těch 22 let…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahojky. já v mikrovlnce příkrmy ohřívám, nemyslim si že by to mělo nijak vadit. když sem chodila na praxi na kojence příkrmy jsme tam ohřívali pořád a když by to mělo mít náký neblahý učinky proč by to dělali v nemocnicích? nehledě na to což já sem teda nedělala, ale v porodnici bylo už hotový mlíko at už mateřák nebo UM a všechno to šlo ohřát do mikrovlnky, a to mlíko bych tam teda nedala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahojky ja mikrovlnku zatim vynechávám,kamarádka lekarnice a znamý co studuje na doktora mě ji vyrazne nedoporucili,ono to netrvá tak dlouho dát si příkrm do kelímku uvařit si v rychlovarce vodu a ohřát v hrníčku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit