Mikuláš ve školce 2014

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
12550
26.11.14 22:13

@RadkaOR Po tom, co napsala @Eveelin bych se na to nespoléhala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
26.11.14 22:18

Kluk do školky na Mikuláše půjde. Učitelky už nás informovaly, že to bude bez čertů (za ty se mají převléknout děti :))

• Citovat
  • Upravit
22001
26.11.14 22:20
@Anna Ku píše:
Napsala jsem to spatne myslela jsem že dcera do školky nepůjde ale ona se tesi na nadílku ale boji tech čertu. Zase si rikam taky platíme takzvane skolkovne tak asi půjde. Spis me zajímal názor maminek které už s dětmi prozili prvního Mikuláše ve školce

Rozumím.

Nenech se odradit negativními zkušenostmi zdejších maminek - ono je to všechno především o tom, co to obnáší konkrétně ve Vaší školce. Dojdi za učitelkou (případně za ředitelkou) a zjisti si přesně, jak to bude probíhat… a podle toho se můžeš rozhodnout.

V naší školce chodí pouze Mikuláš s andělem - čerta nechávají venku, protože byl strašně vzteklý a hrozně je zlobil, tak ho radši venku uvázali, protože vědí, že ve školce jsou samé hodné dětičky, které si žádné peklo nezaslouží. Nebo si, paní učitelko, myslíte něco jiného? Měli bychom ho zavolat? Že ne, to jsme s andělem hned poznali, že tady v té třídě bude stačit, když těm některým nezbedníčkům takhle trošku zahrozím prstem…

Můj syn se taky už teď trochu bojí - že tam ten čert náhodou přece jenom přijde, protože se utrhne… a on taky občas zlobí. Ale zrovna tohle je strach, kterému ho celkem bez výčitek vystavím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
26.11.14 22:24

BohunkaP moc díky to bylo to co mi pomůže. Zítra skočím za paní ucitelkou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6538
26.11.14 22:25
@Anna Ku píše:
Napsala jsem to spatne myslela jsem že dcera do školky nepůjde ale ona se tesi na nadílku ale boji tech čertu. Zase si rikam taky platíme takzvane skolkovne tak asi půjde. Spis me zajímal názor maminek které už s dětmi prozili prvního Mikuláše ve školce

a co jako, že platíte školkovné? To znamená, že dítě musí být každý den ve školce, lepší jeden den vynechat než způsobit trauma ne? Ale obecně myslím, že se děti na mikuláše a čerta těší, že to spíš řeší rodiče. Minimálně bych ale řekla paní učitelce, že se malá bojí, jak to bude probíhat, ať nestraší a poprosila bych ji, ať má malou u sebe…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9659
26.11.14 22:45

@majki.r neměli. A ještě to se stejným čertem opakovali asi 3 roky po sobě. Pak už tam děti přestaly chodit. Možná tam byl ještě déle. Škoda mluvit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
26.11.14 22:49

@Anna Ku normálně ji pošli. at se čertů nebojí a vysvětli jí, že ji paní učitelka ochrání ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22001
26.11.14 22:52

@atominnka, nezlob se, ale tohle není dobrá rada.

Nejdřív musí vědět, jak to bude skutečně probíhat (když ne od ředitelky nebo učitelek, tak od rodičů, kteří tam mají dítě třeba druhým rokem)… že tam nevpadne řetězem chrastící příšera s pytlem, která se po nich bude sápat, zatímco paní učitelka bude tiše přihlížet a pokyvovat hlavou ve smyslu „vidíš, Pepíčku, já Ti to říkala“.

Protože kdyby tam taková příšera vpadla, může citlivějšímu dítěti tisíckrát říkat „neboj se, paní učitelka Tě ochrání“… stejně to k ničemu nebude a takové dítě bude vystresované minimálně na celý další rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2023
26.11.14 22:57

Ahoj!
U nás ve školce první rok jsme byli při nadílce i rodiče, minulý rok už měli nadílku dopoledne. Vždy všechno proběhlo v pořádku, čerti trochu zlobili, ale ni děsivýho nebo tak neproběhlo. Letos ještě nevím jak to bude probíhat :D.
Vyptala bych se učitelky co a jak a dceru na to připravila.
Syn je doma vždycky hrdina ale jakmile se objeví čerti u baráku tak je malinkej :) :-O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3182
26.11.14 22:58

Starsi dcera do skolky pujde maji ale na nastence napsano ze certi k nim do skolky nemuzou(info pro rodice) :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
27.11.14 09:11

@BohunkaP to máš pravdu… já to beru podle šklky u nás, kdy tam sice čerty pouští, ale ti nesmí strašit,… nějak mi nedošlo, že to není automatické :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
27.11.14 14:09

Tak my měli ve školce docela velkého a podle masky docela hnusného, ale děti na fotkách se prostě nebáli a usmívali… neřádil tam, ale prostě vešel a zazvonil a stál u Mikuláše..
Teda mě tbvy ani nenapadlo, že by tam někde někdo běhal a řval po dětech - i kddyž už jsem tu četla stížnosti maminky, že má trochu zlobivější dítě a že když přišli čerti, že si ho ten čert vzal jakoby do pytle, chtěl ho strčit.. tak v tomto případě to chápu…, ty obavy
Ale klasický čert si myslím, že zvládne každé dítě- ono jde i o to, jak to doma vysvětlí no.. Pokud někdo doma už od října připomíná čerta, jak se na něj dívá a jak si pak vezme, tak se dítě bude bát i malého převlečeného dítěte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
27.11.14 20:29

Tak jsem dnes zašla za paní ucitelkami. U nás ve školce to funguje tak ze deti mají dvojici paní učitelek cele čtyři roky, ale tyto paní učitelky jsou tam nove. Paní učitelky mi řekli že na deti přijde cert AZ v poslední třídě a jen za těmi co budou chtít. Prý jsou tam i tací co jdou do pytle dobrovolne :lol:. Ale rodiče starších žáků potvrdili ze se jim z mikulasske vrátili deti radostne, spokojene a těšili se na další rok. Tak dceru o tento zážitek neochudim. Děkuji za včerejší řady. Vsem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí