Mikuláš ve školce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
683
24.11.14 20:19

Mikuláš ve školce

Prosím o názor maminek, a možná i zkušenost paní učitelek. Mám synka prvním rokem ve školce, zvládá to tam celkem bez problémů, líbí se mu tam. Ve školce budou mít Mikuláše, předpokládám, že klasicky s andělem a čertem, řeknou básničku, dostanou balíček. Váhám zda ten den vůbec synka posílat do školky. Proč? No z mého pohledu je synek docela citlivka. Docela dlouho odmítal křemílka a vochomůrku, protože mu ta úvodní písnička asi připadala smutná či co. Na divadýlku když hráli nám dobře známého Smolíčka a začaly tam hartusit jeskyňky, tak se odvracel, aby to neviděl. Několikrát do týdne se mi běžně budí, že se mu něco špatného zdálo (minule to bylo, že sestřičce hoří prst)… Prostě si nejsem jistá, zda by klasického čerta zvládl. Na druhou stranu, ve školce je to asi docela normální dítě. Když jsem se na něj ptala učitelky, tak prý neumí pořádně držet lžíci, ale jinak naprosto bez problémů, takový čertík, bez problémů se začlenil do kolektivu. Prostě pohoda. Nechtěla bych, aby mu bylo líto, že ostatní se zúčastnili a on ne. Děti z toho budou mít určitě zážitek, budou se chlubit… Teď ty učitelky je na to dlouho dopředu připravují, povídají jim příběh o Mikulášovi, minulý týden měli divadýlko o čertovi a kominici, tento týden bude mikulášská dílnička. Možná, zapůsobí nějaká davová psychika a když budou v pohodě ostatní, bude i on. Já se mu doma snažila vysvětlit, že to jsou většinou jen převlečení lidi, taky to máme odhaleno ve dvou knížkách, ale on není schopný pobrat, že mu maminka říká něco jiného než paní učitelka, takže mu to jeden den vysvětlím a druhý den tomu stejně zase věří. S tím prozrazením jsem dlouho nebyla rozhodnutá, ale když mi ze školky chodil domů a vykládal mi, jak jednoho chlapečka odnesou čerti a jak bude v pekle a vařit se tam a čerti budou přikládat pod kotel, tak jsem to nevydýchala prozradila mu to… a stejně mi to není platné, neb s tím chodí pořád… Jinak je to školka fakt dobrá i učitelky v pohodě, ten chlapeček je zřejmě opravdu pořádné číslo, ale když mi s tím synek začal chodit, tak jsem z toho byla dost rozpačitá. Takže poslat na Mikuláše, nebo neposílat? :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11955
24.11.14 20:24

Důvěřuješ učitelkám? Já když přišla do školky, tak mi všechny děti nadšeně hlásily, že Mikuláš byl paní učitelka a že čerta bylo slyšet, ale do školky ho Mikuláš nepustil. Většinou to nebývá tak horké…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
24.11.14 20:27

Malou nestrasime, je to trida cerstvych triletaku, tak myslim, ze nestoji a plac a o sceny a přizpůsobí to. I kdyz dneska ji zase pokousal spoluzak a ucitelka rikala, ze bude muset certovi slibit ze toho necha. Takze strasi rozumne. Zadny skvireni v kotli, ale kdo ma vroubky, bude se zpovidat :lol: Ale hlavne to bude o dareckach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1110
24.11.14 20:27

Na úvod:mě přijde tady to vyhrožování čertem, klekánicí a bůh ví čím vším jako zoufalost… :roll:
a asi bych ho tam normálně poslala, ráno mu řekla, co se tam bude dít a že se nemusí bát. podle mě to zvládne, nebude tam sám, budou tam ostatní děti, paní učitelky a tak :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50124
24.11.14 20:28

U nás ve školce chodí jenom Mikuláš bez čerta, tak ho tam třeba taky nebude mít. Dítě bych z tého akce nevylučovala, naschvál ho strašit nebudou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15411
24.11.14 20:29

@wobludka U nás ve školce to řešili úplně stejně, čerta jen viděly paní kuchařky dole u kuchyně, jinak nikdo. Učitelky taky nestojí o to, aby se děti hromadně rozbrečely.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1110
24.11.14 20:30

@MUFICE @ivašot. já si ještě pamatuji, že u nás ve školce to bylo stejně…čerta jsme slyšeli dole u kuchyně, ale nikdy ho nepustili nahoru :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1054
24.11.14 20:33

Já napíšu jen vlastní zkušenost - i když si to nepamatuju - znám jen z vyprávění maminy :-). Když mi prý byly 3 roky tak byl ve školce Mikuláš a já se pak dva následující dny pokadila do gatí místo na záchod. Máma na mě uhodila, co že se děje když už bylo vše bez problémů a já jí řekla, že se na záchod bojím, protože z těch dvěří vyšel čert - blokáda jak blázen. Jako mrně jsem si spletla dveře, protože ty na chodbu odkud přišli byly hned vedle. Hučela prý do mě docela dlouho než jsem pobrala, že na mě ve školkové koupelně opravdu čert nikde nevybafne. Co se týče toho že čerti nejsou a jsou to převlečení lidé, tak na mě máma používala argument, koukni jim na nohy, jestli mají boty tak to jsou převlečení lidé. Skuteční čerti by museli mít kopyta. Jen teda nevím jak daleko jsou v dnešní době převleky, aby jsi si tím nezavařila, když bys to chtěla použít :-). K otázce, nevím jak bych se zachovala. Možná zkusit se podrobně vyptat učitelek jak to tam chodí, třeba tam čerta taky skutečně nepustí a nebude to tak horké, ale vypadá, že má tvůj malý hodně bujnou fantazii tak jestli to tam mají opravdu se vším všudy tak bych ho asi nechala doma a zkusila bych spíš jít na nějakou besídku, kde by je viděl, ale já byla u toho abych ho mohla uklidnit v případě potřeby a on měl jistotu maminky v zádech ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
729
24.11.14 20:33

Dobrý den, jsem učitelka v MŠ a nějak na mě váš příspěvěk juknul:-)Dle mého názoru ýt vámi, tak syna o tento zážitek neochuďte:-)Nevím v jaké školce jste a jak to tam chodí…u nás je Mikuláš krásná společná akce, kdy vidíme očekávání a samozřejmě i trošku strachu v dětských očích ale nakonec to všichni zvládnou a mají nejen odměnku v podobě balíčků ale i krásný zážitek. Pani učitelku bych dopředu upozornila, že je citlivý aby na to brala zřetel…Já osobně své děti ve školce čerty nestraším, ale chodí s tím z domova, že „když budou zlobit, odnese je čert“, Já jijm na to říkám, že je pani učitelky nedají :mrgreen:
Samozřejmě nic bych nelámala přes koleno a pokud syn nebude na mikulášskou chtít jít-myslím jako že bude naříkat, že opravdu nechce-a máte možnost, tak ho do školky nedávejte…přeci jen je to ještě špuntík a užije si mikulášů ještě mnoho…Krásný večer. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6726
24.11.14 20:35

Řídila bych se tím, zda tam dítě chce nebo nechce jít ;) zeptej se synka :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30300
24.11.14 20:39

U nas chodi 5 trida jako certi, mikulas a andele. Nesmi mit ty hnusny masky, max. pomatlani uhlim a ve skolce nesmi strasit. Byla jsem s nimi dvakrat a deti ve skolce to vzdy zvladly i resily, kdo je bracha a sestrenka atd.

Maleho bych poslala do skolky a ucitelkam bych rekla o jeho strach, aby mel pripadne utociste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
683
24.11.14 20:42

Jo učitelkám asi věřím. Jsou to sice mladé holky, z nichž minimálně jedna svoje děti určitě ještě nemá, ale tak jsou hodné a snad to odhadnou. Trochu se bojím, aby ten můj prcek nereagoval nějak extrémně, ale budu mu tedy asi věřit, že v kolektivu ostatních to zvládne. Ty pekelné detaily jsou zpravidla určeny pro chlapečka, který je opravdu vzteklina, rozbíjí věci a klidně bouchne i učitelku, prý když mu vyhrožovaly čertem, tak do pekla sám dobrovolně chtěl… no ale jak to říkají před ostatními a ten můj prcek mi to doma vypráví, a ještě s takovou dětskou samozřejmostí, tak na něj zírám a nevím, co bych mu k tomu řekla. Díky, asi to tedy zkusím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2801
24.11.14 20:49

Dobrý večer,

také jsem učitelka v MŠ. Určitě by byla škoda ho o takový zážitek ochudit. :-) mám třídu malých tříleťáků a ty uz se na návštěvu Mikuláše a čerta těší teď a předhani se, kdo se nebude bát :D čerti nebudou strašit, kdyz uvidí nekoho vice vystraseneho a na utreni připadné slzicky, kterých je opravdu minimálně, je hodný anděl :-) deti mají opravdu zážitek a jsou vždy nadšeni, navíc dostanou neco dobrého na zub :-) byla by to skoda :-)
Hezky večer

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6463
24.11.14 20:50

Kluky certem nestrasime, do letoska se nesetkali ani s Mikulasem samotnym /stacila mi mikulasska s rocnim nejstarsim, kde deti brecely strachy, pocuraly se a rodice z toho meli legraci :cert: od te doby u nas proste nechaval Mikulas jen darecky za oknem/.

Letos je to jine, skolku miluji, akce v ni taky… nicmene tam chodi cela trojice a na lonskych fotkach byl cert mimoradne osklivej :-) maminky spoluzaku, kteri zazili nadilku i loni, rikaly, ze zazitek nif mof aletos bud nechaji deti doma anebo pujdou s nimi :pankac: /v nasi skolce to jde/. Kluci do skolky chteji, takze asi opravdu pujdu s nimi - kdyz uz si to maji zazit poprve, tak at je to s nekym blizkym nablizku :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3839
24.11.14 20:51

Mikuláš je teror!! :)

Syn chodí do takove alternativní soukrome školky a tam mají Mikuláše jen s andělem. Bez čerta a bez nutnosti něco recitovat. Prostě slaví svátek v původním významu bez strachu, vyhrožování a afektovaneho predrikavani básní. Jsem za to ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí